بر اساس این گزارش، در یکی از این توصیه ها آمده است که استفاده از ماسک برای پیشگیری از کرونا ویروس، ترجیحا برای بیماران و اطرافیان آنها و نیز در اجتماعات توصیه میشود.
این اطلاعیه همزمان با توصیه دو تن از مراجع تقلید آیات جعفر سبحانی و ناصر مکارم شیرازی مبنی بر ضرورت توجه به توصیه های پزشکی از جمله عدم حضور در اجتماعات و اماکن عمومی منتشر شده است.
دانشگاه علوم پزشکی استان قم همچنین با تاکید بر اینکه زدن ماسک برای همه لازم نیست، توصیه کرده است که با کاهش مدتزمان نگاه کردن و یا گوش دادن به اخبار رسانههای مختلف در خصوص بیماری کرونا ویروس نگرانی خود را کاهش دهید.
در این توصیه ها آمده است: مهمترین علایم بیماری کرونا ویروس، تب، سرفه، گلودرد، سردرد و بدندرد میباشد و برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا باید دستها را مرتب با آب و صابون بشویید، از دست دادن و روبوسی خودداری و هنگام عطسه و سرفه از دستمال استفاده کنید.
سایت این دانشگاه با انتشار ویدئویی از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به نقل از وی آورده است: ممکن است افرادی دچار علایم بیماری شده باشند، اما همه آنها کرونا نیست؛ برای تشخیص این بیماری سه بار باید آزمایش انجام شود، مرحله آخر آزمایشی است که در انستیتو پاستور انجام میشود و اگر این مرکز امضا کند بهعنوان مبتلا به کرونای جدید است.
سعید نمکی افزود: تهاجم و کشندگی ویروس کرونا از ویروس H۱N۱ که پاییز امسال کنترل کردیم بهمراتب کمتر است و حتی مرگآوری آن از سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شایع شد هم کمتر و ویروس ضعیفتری است.
وی با بیان اینکه مشکل فقط سرایت بیشتر این ویروس است که افراد بیشتری را درگیر میکند، ادامه داد: بر اساس پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی افراد که علایم بیماری را داشته باشند و به چین یا کشورهای آلوده سفر کرده باشند بهعنوان افراد مشکوک با آنها برخورد میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: هیچیک از افراد مبتلایی که در قم گزارش شد، سفری به کشور خارجی نداشتند؛ حتی طبق اعلام خودشان هیچ تماسی با افراد آلوده به ویروس کرونا نداشتند، به همین علت همکاران ما در قم طبق پروتکل این افراد را بهعنوان افراد مشکوک تلقی نکردند.
نمکی گفت: با مشاهده تابلوی بیماری در این افراد و ابتلای آنها به عفونت دوطرفه تنفسی مشکوک شدند و بعد از بررسی به این باور رسیدند که این افراد از نظر کرونا هم بررسی شوند که در مورد دو بیمار در استان قم نمونهبرداری و آزمایش کرونا مثبت شد که متاسفانه فوت کردند.
وی افزود: پس از مشکوک شدن به این بیماران تیم وزارت بهداشت در بیمارستان مستقر و پس از بررسی مشخص شد و کار گستردهای بر اساس پروتکلهای سازمان بهداشت برای این بیماران انجام شد و متوجه شدیم که تعدادی از این بیماران با افرادی که از قم به شهرهای دیگر سفر کردهاند در تماس بودهاند بهعنوان نمونه یک نفر که طبیب ما بود به اراک سفر کرده بود.
وی گفت: این پزشک که در روزهای اول حال مساعدی نداشت، اکنون رو به بهبود است؛ در اراک از هشت نفر دیگر هم تست گرفته شد که همگی منفی بود.
وزیر بهداشت افزود: همزمانی بروز مواردی از ویروس کرونا و شیوع ویروس آنفلوانزا در کشور کار را سخت کرده است و اکنون با نگاه سختگیرانه در مرحله اول همه موارد مشکوک را به نگاه به کرونا میسنجیم، درحالیکه خیلی از نقاط دنیا برعکس این را میگویند.
وی تاکید کرد: هر موردی از این ویروس را پیدا کنیم و ثابت شود صادقانه به مردم اعلام میکنیم و مردم مطمئن باشند که هیچ موردی را پنهان نمیکنیم.
در پی فوت چهار بیمار مشکوک به ابتلا به کرونا در قم، مدارس، دانشگاهها و مراکز حوزههای علمیه قم روز پنجشنبه و شنبه جاری تعطیل اعلام شد؛ همچنین در تازهترین خبر، تمام مراکز علمی این استان تا یک هفته و مراکز حوزوی نیز روز یکشنبه هفته جاری تعطیل شدند./
نظر شما