مرتضی حیدری عصر شنبه در بیست و هفتمین جلسه کارگروه تنظیم بازار قم در سالن جلسه های معاونت اقتصادی استانداری قم، اظهار داشت: باید تجهیزات پزشکی مقابله با ویروس کرونا به صورت گسترده در اختیار مردم قم قرار بگیرد و دستورالعمل های بهداشتی لازم نیز همراه آن توزیع شود.
وی همچنین مقابله با شایعههای مطرح شده در فضای مجازی در خصوص علل پیدایش بیماری فوق را نیز ضروری دانست، و بیان داشت: یکی از این شایعه ها، توزیع مرغهای فاسد و تاریخ مصرف گذشته است، که چنین چیزی صحت ندارد.
حیدری با اشاره به آمادگی کامل مجموعههای نظارتی، بازرسی و قضایی استان برای برخورد با موارد تخلف، گفت: گزارش کلیه اقدامها باید به آگاهی شهروندان رسانده شود.
فرماندار قم همچنین با بیان اینکه باید شرایط مواجه با کرونا را مانند دیگر بیماری ها فراهم کنیم، گفت: هر چقدر امکانات بیشتری داشته باشیم، جنبههای روانی این بیماری در جامعه کمتر خواهد شد.
حیدری تبلیغات و آگاهی رسانی را بهترین شیوه برای مقابله دانست، و خاطرنشان کرد: تبلیغات در این خصوص در قم آثار و نتایج مثبتی را به همراه دارد، و با مدیریت صحیح می توانیم بتدریج خطر این بیماری را رفع کنیم.
فرماندار قم در بخش دیگری از سخنان خود با اذعان به اینکه شیوع کرونا در قم اقتصاد این استان را به زمین میزند، گفت: تمام اقلام و محصول های تولیدی استان و همچنین هتل ها و مراکز اقامتی قم با خطر مواجه شده است، ولی ظرفیتهای مقابله با این بیماری را داریم، به گونه ای که میتوانیم تجهیزات لازم را نه فقط برای قم بلکه برای کل کشور تولید کنیم.
کارکنان بانک در معرض ابتلا به بیماری کرونا
دبیر شورای هماهنگی بانک های قم نیز در این جلسه کارمندان و پرسنل بانک را به علت تبادل اسکناس ها آسیب پذیرترین گروه در برابر ویروس کرونا دانست، و گفت: ۲ هزار و ۷۵۰ پرسنل در ۲۵۰ شعبه بانکی قم در معرض این بیماری قرار دارند.
محمد رضا خانی با بیان اینکه طبق دستوری که دادیم، امروز ۱۰ درصد از پرسنل بانکی استان به محل کار خود نیامدند، گفت: سیستم بانکی استان این جهت در معرض تهدید است و باید سهمیه ماسک بهداشتی برای بانک های استان در نظر گرفته شد.
دبیر شورای هماهنگی بانک های قم، افزود: دانشگاه علوم پزشکی قم باید استاندارد ماسکهایی که قرار است، کارمندان پشت باجه بانک های قم استفاده کنند را تایید کند.
کرونا از دام به انسان منتقل نمی شود
مدیرکل دامپزشکی قم نیز در این جلسه با رد مباحث مطرح شده در خصوص احتمال انتقال ویروس کرونا توسط دام به انسان، گفت: در هیچ منبع علمی و پزشکی چنین عاملی برای انتقال این ویروس ذکر نشده است.
مهدی رفیعی همچنین با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت در توصیه هایی که برای مردم دارند، این موارد را مورد توجه قرار دهند، گفت: به عنوان نمونه به مردم توصیه می شود، که گوشت نیم پَز مصرف نکنند، ولی این موضوع به خاطر جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک انسان و دام است، که کرونا جز این بیماری ها نیست.
مدیرکل دامپزشکی قم بیان کرد: موضوع هایی مانند انتقال دام و طیور با مجوز دامپزشکی و یا لمس و نگهداری حیوانات هر چند باید همواره از نظر بهداشتی مورد توجه قرار گیرد، ولی نقل و انتقال دام و یا تماس با حیوانات به خودی خود نقشی در انتقال ویروس کرونا ندارد و در شرایط فعلی نیز این موارد باید به گونه ای گوشزد شود، که در مردم نگرانی ایجاد نکند./
نظر شما