«میخاییل بوگدانف» در مصاحبه با هفته نامه یونانی «تو ویما» که روز یکشنبه در سایت اینترنتی وزارت امور خارجه روسیه منتشر شد گفت: برخی اوقات چنین تصور بوجود میآید که نیروهای معینی در بین نخبگان سیاسی آمریکا علاقه مند به عادی سازی اوضاع منطقه نیستند.
وی افزود: آنها برعکس می خواهند وضعیت منطقه خاورمیانه بی ثبات شود تا اینکه از مناقشات دائم در این منطقه از آب گل آلود ماهی بگیرند و از بین بردن (به شهادت رساندن) قاسم سلیمانی (فرمانده شهید نیروی قدس سپاه) که سهم قابل توجهی در مبارزه با تروریسم ازجمله قلع و قمع داعش داشت از این نوع اقدامات بود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر ما اظهاراتی شبیه سخنان اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا در سخنرانی وی در کنگره آمریکا می شنویم که خاطرنشان می کنند باید به جنگ ها در خاورمیانه پایان داده شود و حضور نظامی آمریکا در نقاط مناقشه کاهش بیابد.
روز ۱۳ دی ماه سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی المهندس جانشین فرمانده "الحشد الشعبی" پس از عمری مجاهدت در حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید و بر اساس اعلام پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، دستور این حمله هوایی را "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری و فرمانده کل قوای این کشور صادر کرده بود.
بوگدانف در ادامه مصاحبه با اشاره به طرح امنیت گروهی خلیج فارس گفت: باتوجه به اقدامات خصمانه و سودجویانه تعدادی از بازیگران معروف، این رویکرد روسیه با واکنش مثبت و اعتماد شرکای ما در منطقه و نه فقط در بین محافل رسمی این کشورها بلکه طیف وسیعی از نیروهای سیاسی مواجه شده است. ما تلاش می کنیم از این اعتماد برای برقراری صلح و امنیت در خاورمیانه استفاده کنیم.
نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه یادآوری کرد: تابستان سال گذشته در شرایط تشدید تنش ها در خلیج فارس، ما (روسیه) طرح روسی تامین امنیت جمعی در این منطقه را ارائه کردیم.
بوگدانف گفت: طرح روسیه شامل پیشبرد تدریجی حل و فصل اوضاع مناقشه و تنظیم تدابیر اعتمادسازی و کنترل و شکل گیری ساز و کار امنیت و همکاری جمعی می شود. برای این منظور باید ساختارهای مربوطه ایجاد شود. چنین سیستمی زمینه را برای بنای ساختار امنیتی منطقه در دوره پسابحران فراهم می کند.
به گفته وی، این پیشنهاد نهایی یا الزامی نیست اما پایه و اساس برای بحث ها با شرکت همه بازیگران علاقهمند در وهله اول کشورهای منطقه خلیج فارس را ایجاد می کند.
در طرح امنیت گروهی خلیج فارس گفته شده است: تأمین امنیت در خلیج فارس یکی از مهمترین مسائل حال حاضر جهان است و تحولات نظامی و سیاسی سالهای گذشته در خاورمیانه و شمال آفریقا، باعث رشد سریع تهدیدهای تروریستی در این بخش از جهان که ذخایر زیادی از منابع هیدروکربنی در آن وجود دارد، شده است و عواقب فاجعه باری برای اقتصاد جهانی و به ویژه امنیت انرژی به همراه دارد.
نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه در بخش دیگری از مصاحبه خود به همکاری ایران، روسیه و ترکیه اشاره کرد و افزود: هماهنگی اقدامات ایران، روسیه و ترکیه به عنوان مثال در مذاکرات فرمت آستانه به کاهش تنش ها در منطقه خاورمیانه کمک می کند و منجر به تثبیت اوضاع منطقه می شود.
وی افزود: تا چه اندازه این گرایش با خواسته های سیاسی دولت آمریکا مطابقت می کند مساله ای نیست که از من پرسیده شود.آن را باید از واشنگتن سوال کرد.
نظر شما