«رضا کامی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در پاسخ به اینکه چه تعداد کامیون در مرز متوقف مانده است، گفت: آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد اما روزانه حدود ۴۰۰ کامیون در مرز بازرگان رد و بدل میشود و این تعداد میتواند به حدود ۵۰۰ کامیون برسد.
وی با بیان اینکه بسته شدن مرز تنها مختص به ترکیه نیست، گفت: مقامات ترکیه اعلام کردهاند که تعطیلی مرز در شرایط اضطراری است و دائمی نخواهد بود.
به گفته عضو اتاق بازرگانی تبریز، حتی در شرایط تعطیلی مرز بازرگان مشکلی برای ورود کالا به کشور وجود ندارد و مشکل مربوط به خروجی کالا از ایران است.
وی تصریح کرد: با پیگیرهای ایران، کامیونهای ایرانی مستقر در ترکیه ساعت هشت و نیم شب گذشته (یکشنبه) مجوز خروج از ترکیه به ایران و مرز بازرگان را دریافت کردهاند، اما حتی رانندگان و کامیونهای ترک که در مرز ایران منتظر ورود به ترکیه بودند نتواستند به این کشور وارد شوند.
کامی با تاکید بر اینکه این مساله در کوتاه مدت حل میشود، افزود: این موضوع به دلیل مسائل ایمنی و بهداشتی قابل پیشبینی بود. اگر تدابیر ایمنی در مرزها اندیشیده شود و هر دو طرف کنترلهای ویژه روزانه داشته باشند، این مشکل حل خواهد شد.
عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است که با این کار خود کشور ترکیه نیز متضرر خواهد شد، چرا که توقف کار تجاری و کامیونها میتواند از نظر اقتصادی به همه ضربه بزند.
وی به تجار توصیه کرد که کمی برای ارسال کامیون به این مرز دست نگه دارند، چرا که زمان مشخصی برای بازگشایی این مرز علام نشده است.
کامی با بیان اینکه روز گذشته و امروز حجم دریافت کانتینر از اتاق بازرگانی افت داشته است، افزود: در این دو روز شرکتهای حمل و نقل برای دریافت کارنتیر به اتاقهای بازرگانی مراجعه نداشتهاند و این موضوع نشان میدهد آنها بارگیری نداشتهاند.
به گزارش ایرنا، درهای ورود و خروج مرز بازرگان از طرف دولت ترکیه از ساعت ۱۳روز گذشته (یکشنبه) بسته شده و بنابر سخنگوی گمرک، دلیل بسته شدن این مرز تدابیری برای سلامت اتباع ترکیه بوده است.
نظر شما