روش‌های پیشگیری از شیوع کرونا به رانندگان و مسافران آموزش داده می‌شود

کرمانشاه- ایرنا- مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی و تاکسیرانی شهر کرمانشاه از آغاز آگاهی بخشی روش‌های پیشگیری از شیوع کرونا ویروس ویژه تاکسیرانان و مسافران خبر داد و گفت: در صورتی که شهروندان نکات بهداشتی را رعایت کنند به هیچ ویروسی مبتلا نخواهند شد.

سجاد سلیمانی روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این سازمان به منظور جلوگیری از شیوع بیماری کروناویروس کووید-۱۹، اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی توجیهی یا حضور کارشناسان مرکز بهداشت استان برای رانندگان در خصوص چگونگی ضدعفونی کردن سطوح و حفظ بهداشت و رعایت نکات موثر بهداشتی کرده است.
وی استفاده از دیگر شیوه ها و ابزارهای اطلاع رسانی مانند ارسال پیامک های توصیه بهداشتی و... را از دیگر اقداماتی دانست که در این راستا انجام می شود.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی و اتوبوسرانی کرمانشاه از شهروندان خواست در استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی نکات بهداشتی را به منظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان رعایت کنند.
سلیمانی تصریح کرد: شهروندان گرامی اطمینان خاطر داشته باشند که تمهیدات لازم اندیشیده شده است و درصورتی که خود آنان نیز مراعات کنند، انشاالله هیچ‌گونه مشکلی به لحاظ ابتلا به بیماری کروناویروس پیش نخواهد آمد.

براساس نتایج تحقیقاتی که اوایل ماه جاری میلادی در نشریه Hospital Infection منتشر شد، این کروناویروس‌ها تا ۹ روز بر روی سطوح بی‌جان از جمله سطوح فلزی، شیشه‌ای و پلاستیکی ضدعفونی نشده باقی می‌مانند.

به استناد نتایج این مطالعه،تمیز کردن این سطوح با شوینده‌ها و محصولات ضدعفونی کننده‌ رایج خانگی می‌تواند تغییر ایجاد کند. این کروناویروس‌ها را می‌توان با اتانول ۶۲ تا ۷۱ درصد، هیدروژن پراکسید ۰.۵ درصد، آب ژاول ۰.۱ درصد و یا سفید کننده در عرض یک دقیقه به طور مؤثر غیرفعال کرد.

این مطالعه جدید شامل تجزیه و تحلیل ۲۲ مطالعه قبلی منتشر شده در مورد کروناویروس‌ها بود که محققان امیدوارند بتوانند به شناخت بیشتر کروناویروس جدید کووید-۱۹ کمک کنند.

دکتر چارلز چیو از اساتید بیماری‌های عفونی در دانشگاه کالیفرنیا و مدیر مرکز تشخیص و کشف ویروس USCF-Abbott در این باره می‌گوید: «باتوجه به داده‌های در دسترس، من در درجه اول به اطلاعات موجود درباره کروناویروس سارس که در بین کروناویروس‌های آزمایش شده با ۸۰ درصد شباهت نزدیکترین نمونه به کووید-۱۹ بود، تکیه می‌کنم. در مورد سارس، محدوده زمان زنده ماندن ویروس روی سطوح بین کمتر از پنج دقیقه تا ۹ روز بود.

با این حال به دلیل تفاوت‌های موجود و همچنین اطلاعات محدودی که در مورد کروناویروس جدید وجود دارد، نمی‌توان با اطمینان کامل این داده‌ها را به ویروس مرگباری که تاکنون جان هزاران نفر را گرفته است، تعمیم داد. برای تعیین زمان دقیقی که ویروس کووید-۱۹ روی سطوح بی جان باقی می‌ماند، به تحقیقات بیشتر بر روی این نوع کروناویروس نیاز است.