به گزارش ایرنا، در بین کشورهای غرب آسیا زمزمه شیوع بیماری کرونا اولین بار در عربستان شنیده شد و روز ۱۷ بهمن امسال رسانههای این کشور از ابتلای دو تبعه هندی به این ویروس خبر دادند اما این خبر بلافاصله از سوی مقامات عربستان تکذیب شد.
چند روز بعد از آن مقامات سعودی از خودکشی یک دانشجوی چینی که در یکی از بیمارستان های جده به دلیل مشکوک بودن به ابتلا به ویروس کرونا قرنطینه بود، خبر دادند اما پس از آن اعلام کردند که آزمایشهای متوفی منفی بوده است.
با این حال برخی کارشناسان سیاسی معتقدند، عربستان سعودی به دلیل میزبانی وزرای دارایی و بانک مرکزی گروه ۲۰ دراین کشور ، سعی در پنهان نگه داشتن شمار مبتلایان به این ویروس کرد.
امارات عربی متحده
پس از عربستان سعودی، امارات عربی متحده را باید در شمار پیشقراولان ثبت بیماری کرونا در منطقه دانست.
این کشور به دلیل حجم بالای تبادلات اقتصادی و برخورداری از بزرگ ترین فرودگاه های منطقه که نقش مهمی در صنعت گردشگری دارد و حضور کارگران زیادی از کشورهای شرق آسیا از جمله چینیها، فیلی پینیها، هندیها، تایلندیها و سنگاپوریها در این کشور از ضریب ابتلای بالایی برخوردار است .
امارات به همین دلیل اولین کشوری بود که به صورت رسمی مسجل شدن ابتلای یک خانواده پنج نفره چینی ساکن در این کشور را به ویروس کرونا تایید و اعلام کرد: تدابیر لازم برای مقابله با این ویروس در فرودگاههای خود را انجام داده است.
مقامهای اماراتی اعلام کرده اند که تاکنون ۱۳ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که سه نفر از آنان بهبود یافتهاند.
کویت
وزارت بهداشت کویت نیز امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که ۲۵ نفر در این کشور به بیماری کرونا مبتلا شده اند.
این وزارتخانه افزود که وضعیت همه این افراد پایدار است و مبتلایان برای انجام اقدام های پزشکی به بیمارستان های تعیین شده برای مقابله با کرونا منتقل شده اند.
کویت همچنین اعلام کرد به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه از پهلوگیری کشتیهایی که از ژاپن، تایلند یا عراق به کویت وارد می شوند در بندرگاه های خود جلوگیری می کند.
عمان
براساس اعلام مقامات بهداشتی عمان شمار مبتلایان به این بیماری در این کشور از یک به چهار نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت عمان در بیانیه ای اضافه کرد: وضعیت این بیماران پایدار است و برای درمان به مراکز اختصاص یافته منتقل شده اند.
بحرین
وزارت بهداشت بحرین هم روز چهارشنبه اعلام کرد که با مثبت شدن آزمایش سه نفر دیگر از شهروندان این کشور، شمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۲۶ نفر افزایش یافت.
بحرین تصریح کرد که این افراد از طریق ایران و فرودگاههای امارات متحده عربی به فرودگاه بین المللی بحرین وارد و برای انجام اقدامات درمانی بلافاصله پس از ورود به بحرین به سالن های اختصاص یافته به بیماران کرونا منتقل شده اند.
فلسطین اشغالی
علاوه بر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس ویروس کرونا در دیگر کشورهای جهان از جمله فلسطین اشغالی نیز در حال جولان است.
رژیم صهیونیستی در این ارتباط یکشنبه شب دومین مورد ابتلا به ویروس کرونای جدید را در سرزمینهای اشغالی تأیید کرد.
وزارت بهداشت این رژیم اعلام کرد که یکی از ۱۱ تبعه این رژیم که از کشتی تفریحی قرنطینه شده در ساحل ژاپن خارج شدند، به ویروس کرونا مبتلا است و همه این افراد در اتاق های جداگانه قرنطینه شده اند.
" زوی هیفتز " سفیر رژیم اشغالگر قدس در پکن هم که با شماری از مبتلایان به ویروس کرونا از کره جنوبی در یک هواپیما همسفر شده بود، تحت تدابیر شدید به قرنطینه منتقل شده است.
در همین خصوص وزارت بهداشت فلسطین نیز امروز (چهارشنبه) با اشاره به اینکه تاکنون هیچ مورد ابتلا به این بیماری ثبت نشده است از انجام اقدامات پیشگیرانه از جمله تشدید نظارت بر اماکن عمومی و اغذیه فروشی ها همچنین جلوگیری از احتکار مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده در فلسطین خبر داد.
در همین حال برخی رسانه ها تلاش دارند علی رغم جهانی شدن شیوع ویروس کرونا که اکنون کشورهایی مانند ایتالیا، امریکا، چین، کره جنوبی، ژاپن، امریکا، تایلند، تایوان، مالزی، آلمان، فرانسه، انگلیس، اوکراین، کانادا، اسپانیا، فیلیپین، روسیه، استرالیا، سریلانکا، نپال، رومانی ، لبنان، قطر ، افغانستان، سودان، و فنلاند را در نوردیده است، بر اساس اهداف سیاسی با اقتصادی خود آن را متوجه کشورهای خاصی به ویژه ایران و چین کرده تا حساب های سیاسی و اقتصادی خود با این دو کشور موثر و تاثیر گذار منطقه و جهان را تسویه کنند.
برخی پا را فراتر گذاشته و تهران و پکن را متهم به پنهان کاری در این زمینه کرده اند و این در حالی است که برخی کشورهای متحد عرب آمریکا در منطقه به شکل واضحی به بهانه برگزاری یک نشست بین المللی (گروه ۲۰ ) از اعلام ثبت نخستین فرد یا افراد مبتلا به این ویروس در کشور خودداری کرده و پنهان کاری کردند تا لطمه ای به برگزاری این نشست وارد نشود.
همچنین در حالی برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس منشا ورود این ویروس به کشور خود را برخی شهرهای مذهبی ایران از جمله مشهد مقدس اعلام کرده اند که تاکنون در این شهر هیچ موردی از ابتلای شهروندان به ویروس کرونا به ثبت نرسیده است.
در این میان برخی جریان ها در شبکه های اجتماعی با انتشار اخبار کذب یا تاریخ گذشته سعی دارند تا به التهاب ایجاد شده در میان شهروندان پیرامون ویروس کرونا دامن بزنند که انتشار اخبار صحیح از مراجع رسمی کشورها می تواند با این جریان یک طرفه که سعی در ناکارآمدی حاکمیت در حل مشکلات دارد مقابله نماید.
هر چند به نظر می رسد با توجه گسترش ارتباطات که جهان را به یک دهکده تبدیل کرده است و پیشرفت وسایل حمل و نقل و جابجایی سریع مردم از کشوری به کشور دیگر شمار کشورهای آلوده به ویروس کرونا بسیار بیشتر از ممالک پیش گفته باشد چرا که برخی به خاطر اوضاع و شرایط خاص خود ممکن است دست به پنهانکاری هایی نیز بزنند ولی دیر یا زود اخبار منتشر نشان از آن دارد که این ویروس بسیاری از کشورهای جهان را در برخواهد گرفت.
در چنین شرایطی به جای برخی تسویه حساب های سیاسی لازم است تا کشورهای مختلف جهان با تبادل اطلاعات و تجربیات خود در راه مبارزه با این میهمان ناخوانده دست به دست هم داده تا بتوانند راه های مقابله با این ویروس را زودتر کشف و با آن مقابله کنند.
نظر شما