ورود مسافران به هرمزگان، شیوع کرونا را تشدید می‌کند

بندرعباس- ایرنا- اهالی هرمزگان که به تازگی آمار رسمی ابتلای دو نفر از ساکنان این خطه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا را دریافت کرده اند، این روزها با ورود مسافران از دیگر استان‌ها نگران گسترش شیوع این بیماری در شهرها و مناطق گردشگر پذیر هستند.

تاکنون دو مورد مثبت کرونا در هرمزگان تایید شده که یکی از آنها فوت و وضعیت دیگری رو به بهبود است؛ با این آمار اکنون هرمزگان در زمره استان های آلوده به این بیماری قرار دارد که کنترل شرایط فعلی و جلوگیری از شیوع بیشتر آن نیازمند اقدامات پیشگیرانه از سوی مردم و توجه جدی دستگاه های مسوول به بهداشت عمومی با هدف یاری رساندن به مراکز بهداشتی و درمانی است.

با این وجود، هنوز مساله کرونا چندان در هرمزگان جدی گرفته نشده‌است؛ شاهد مثالی آن برقرار بودن ترددها در مناطق شهری است؛ برای نمونه هنوز ترددها در مسیر قشم به بندرعباس و برعکس (قشم کانون آلودگی) تا شب گذشته برقرار بود و از حوالی ساعت ۲۰ تردد شناورها متوقف شد.

گردشگرپذیر بودن استان بویژه جزایر آن در فصل زمستان نیز مزید بر علت شده تا مسافران نه تنها از استان های همجوار بلکه از سایر نقاط کشور نیز به سمت هرمزگان عزیمت کنند؛ با این وجود در روزهای اخیر اقدامی برای «تب سنجی مسافران» در مبادی ورودی استان بویژه مسیرهای زمینی انجام نشده است در حالی که مسئولان مازندران به عنوان استان گردشگر پذیر شمالی از امروز تب سنجی مسافران ورودی کلید زدند.

غفلت از معاینه مسافران ورودی به هرمزگان در شرایطی است که شیوع این بیماری در هرمزگان از یک مسافر بیمار که از قم به قشم سفر کرده بود، آغاز شد. تاکنون ابتلای دو نفر در هرمزگان به ویروس کرونا به طور رسمی تایید شده است؛ بیمار اول یک بانونی ۷۰ ساله اهل قم است که برای دیدار دخترش به جزیره قشم سفر کرده است؛ نفر دوم یک مرد ۵۳ ساله که با علائم مشکوک و نزدیک به کرونا در بیمارستان خلیج‌فارس بندرعباس درگذشت.

لطفا تا عادی شدن شرایط به هرمزگان سفر نکنید

امروز نیز بسیاری از شهروندان در تماس با خبرنگاران ایرنا نگرانی خود را نسبت به حضور مسافران مناطق مختلف کشور به ویژه شهرهای جنوبی استان کرمان و استان فارس در هرمزگان اعلام کرده اند و خواهان ورود جدی مسوولان برای کنترل این مساله هستند.

شهروندان هرمزگانی به ایرنا گفتند: متاسفانه بسیاری از شهروندان تعطیلی مدارس به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا را با تعطیلی تفریحی اشتباه گرفته و اقدام به سفر کرده اند؛ در حالی که این تعطیلی ها برای خود قرنطینگی است و باید مردم این موضوع را جدی بگیرند.

بسیاری از مردم هرمزگان در فضای مجازی با انتشار پست هایی خواهان ممنوعیت ورود مسافران به استان تا عادی شدن شرایط در کشور شده اند و کنترل این موضوع را مطالبه جدی خود از مسوولان عنوان کرده اند.

غربالگری مسافران در ورودی شهرهای هرمزگان ضروری است

با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب هرمزگان، همه ساله در این روزها شاهد خیل عظیم مسافران در این منطقه هستیم که این روزها نیز با وجود شیوع ویروس کرونا، همچنان ورود مسافران به این استان به صورت عادی ادامه دارد در حالی که مقوله قرنطینه شهرهای آلوده چندان به اعتقاد مسوولان وزارت بهداشت عملی نیست، دست کم غربالگری مسافران ورودی به مناطق مختلف شهرها باید در دستور کار باشد، اقدامی که هنوز در هرمزگان انجام نشده است.

تا لحظه مخابره این گزارش هنوز هیچ تصمیمی برای غربالگری در استان هرمزگان اتخاذ نشده و مسافران بدون غربالگری وارد استان می شوند که این موضوع خود بر نگرانی مردم استان دامن زده است؛ البته ناگفته نماند در فرودگاه ها و بندر شهید رجایی از هفته های قبل غربالگری از مسافران ورودی از خارج کشور در حال انجام است، اما در مسیرهای زمینی هنوز هیچ اقدام صورت نگرفته است.

ششم اسفند ماه فریدون همتی استاندار هرمزگان از دانشگاه علوم پزشکی استان خواست به بکارگیری تمامی امکانات جهت کنترل سلامت مسافران در مبادی ورودی استان برای پیشگیری از بیماری کرونا اقدام کند و  به سایر دستگاه‌های مرتبط همچون راه‌آهن، فرودگاه‌ها، حمل ونقل جاده‌ای، بنادر ودریانوردی و پلیس راه نیز دستور داد با دانشگاه علوم پزشکی، همکاری لازم را برای این کار داشته باشند.

با وجود نگرانی شهروندان بر اساس آمار اداره کل بنادر ودریانوردی، در روزهای اخیر کاهش ۴۰ درصدی مسافر در بندرپل خمیر و کاهش ۱۵ درصدی در بندر شهید حقانی بندرعباس ثبت شده است که نشان می دهد مردم نیز به رعایت نکات ایمنی و پرهیز از سفرهای غیرضرور توجه دارند.

وزارت بهداشت 30 بهمن ماه ابتلای دو شهروند قمی به ویروس کرونا را تایید کرد و اکنون به صورت روزانه آمار مبتلایان جدید را اعلام می کند؛ تاکنون استان‌های قم، گیلان، اردبیل، مازندران، خراسان رضوی، تهران، البرز، اصفهان، همدان، مرکزی، هرمزگان، یزد، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، لرستان، فارس، سمنان و کهگیلویه و بویراحمد تاکنون درگیر این بیماری شده اند.

آمار نهایی مبتلایان به این بیماری در ایران تا ظهر روز هفتم اسفند ماه به ۱۳۹ نفر و موارد فوت ناشی از آن به ۱۹ نفر رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha