ناصر قرهباغی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از ماسک فقط برای افرادی است که علایم بیماری تنفسی از قبیل سرفه، عطسه و آبریزش بینی دارند یا در تماس مستقیم با بیماران هستند.
وی اظهار داشت: فقط نیروهای مستقر در بیمارستانها، بیماران مشکوک و افراد دارای سرماخوردگی باید از ماسک استفاده کنند تا از ابتلا به ویروس و یا شیوع آن جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: ماسک نباید بیش از ۲ ساعت مورد استفاده قرار گیرد زیرا خود باعث بروز بیماریهای دیگر میشود.
وی ادامه داد: ماسک یکبار مصرف بوده و بلافاصله ماسک استفاده شده باید به شیوه اصولی در سطلهای زباله معدوم شود.
قرهباغی گفت: ماسکها ساعت مفید بودن و زمان مصرف دارند و اینگونه نیست که یک ماسک را بتوان برای روزهای متوالی استفاده کرد.
رییس بیمارستان آیتالله طالقانی ارومیه گفت: اقدامات حفاظت فردی و بهداشتی اگر توسط شهروندان در دستور کار قرار گیرد، هیچ نیازی به استفاده از ماسک و سایر لوازم برای مقابله با کرونا نیست.
وی اظهار داشت: تمامی شهروندان ایرانی باید توجه داشته باشند رعایت بهداشت فردی به ویژه شستن دستها به صورت مرتب با آب و صابون یا مواد ضدعفونی کننده، دست ندادن و روبوسی نکردن مهمترین عوامل پیشگیری کننده ویروس کرونا است و نباید تنها به ماسک زدن خود و فرزندانشان اکتفا کنند.
حدود ۲ ماه پیش کرونا ویروس در چین ایجاد شد و براساس بررسی دانشمندان ۹۰ درصد ژنتیک این ویروس با ویروس موجود در بدن خفاش یکسان است و به همین دلیل حدس زده میشود منبع آن از این حیوان باشد، چین بعد از گذشته سه هفته متوجه مبتلا شدن افرادی به این بیماری شد به همین دلیل در سطح وسیعی گسترش پیدا کرد.
این ویروس سه درصد کشندگی دارد، هر چند نسبت به بیماری عفونی سارس درصد کشندگی پایینتری دارد ولی واگیری آن وسیع و سریع اتفاق میافتد و هر فرد مبتلا میتواند سه تا چهار نفر را آلوده کند، دوره نهفتگی این ویروس در بدن انسان از ۲ روز تا ۱۴ روز طول میکشد و همین موجب سختتر کردن کار درمان میشود.
در کشور ۱۳۹ نفر به این بیماری مبتلا شده و ۱۹ نفر نیز بر اثر آن، جان خود را از دست داده اند؛ در آذربایجان غربی نیز یک نفر مبتلا به کرونا تشخیص داده شده است.
نظر شما