ساوث چاینا مورنینگ پست می نویسد که اگر چین نیز از همان اوایل ماه دسامبر و حتی اوایل ماه ژانویه(آذر و دی) کار پیشگیری را آغاز می کرد، شمار مبتلایان بسیار کمتر بود.
نشریه ادامه می دهد که تعلل در پیشگیری و کنترل ویروس بخصوص زمانی که از انسان به انسان منتقل می شود، بسیار خطرناک است و باعث ابتلای گسترده و شیوع وسیع در سراسر یک کشور می شود.
گزارش ها حاکی است که احتمالا شمار مبتلایان به ویروس کرونا در چین به ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید اما در صورتی که از ابتدا پیشگیری می شد، تنها چندین نفر به آن مبتلا می شدند.
موارد اولیه ویروس کرونا برای نخستین بار ۳۱ دسامبر(۱۰ دی) در رسانه های چین گزارش شد و مورد انتقال از انسان به انسان در رزو ۲۰ ژانویه به ثبت رسید.
این در شرایطی است که پیش از آن شماری از پزشکان و کارشناسان در شهر ووهان کانون نخست شیوع کرونای جدید نسبت به ورود یک ویروس مرموز و ناشناخته هشدار داده بودند.
جونگ نانشان کارشناس ارشد پزشکی در چین می گوید که همین تعلل بود که کار را دشوار کرد. اگر آن زمان اقدام و پیشگیری می شد شمار مبتلایان به مراتب کمتر بود ولی حالا ممکن است به ۱۰۰ هزار نفر برسد.
همین نشریه چینی در آغاز شیوع کرونا پیش بینی کرده بود که در ووهان بیش از ۶۰ هزار نفر به ویروس مبتلا شده اند ولی در آن زمان چنین اخباری تکذیب شد.
جونگ تصریح کرد که تجربه نشان می دهد اقدامات اولیه از شیوع گسترده ویروس کرونا جلوگیری می کند. این درس عبرتی برای همگان است.
او می افزاید که چین احتمالا تا پایان ماه آوریل کرونا را تحت کنترل اساسی قرار می دهد.
ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد. این ویروس اکنون به حدود ۳۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا در مورد بهداشت جهانی، وضعیت فوق العاده اعلام کند.
نظر شما