۸ اسفند ۱۳۹۸، ۱۷:۴۶
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 83693621
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

گشت نیروی دریایی هلند در تنگه هرمز

۸ اسفند ۱۳۹۸، ۱۷:۴۶
کد خبر: 83693621
گشت نیروی دریایی هلند در تنگه هرمز

تهران–ایرنا– هلند یک فروند کشتی نیروی دریایی این کشور را درقالب ماموریت دریایی اروپا در تنگه هرمز مستقر کرد.

به گزارش روز پنجشنبه مجله آنلاین «نیوی رکوگنیشن» (navyrecognition)، نیروی دریایی هلند کشتی HNLMS De Ruyter  را برای شرکت در ماموریت امنیتی اروپا و به منظور آنچه کاهش تنش در منطقه عنوان شده، به تنگه هرمز اعزام کرده است.

دریاسالار «راب کرامر» معاون فرمانده نیروی دریایی هلند به خدمه این کشتی گفت: این ماموریتی در ارتباط با عبور آزاد است. وی افزود: حضور شما در این منطقه، حائز اهمیت است.

ماموریت دریایی اروپا در تنگه هرمز تحت هدایت فرانسه قرار دارد و از ابوظبی مدیریت می شود. بلژیک، دانمارک، آلمان، یونان، ایتالیا و پرتغال نیز از این ماموریت حمایت می کنند.

فرانسه ماه گذشته از آغاز مأموریت دریایی اروپا در تنگه هرمز با محوریت اطمینان از آزادی ناوبری در خلیج فارس خبر داد.

 دولت فرانسه پس از تصمیم گیری برای شرکت در یک ائتلاف بین المللی تحت رهبری ایالات متحده در حمایت از نفتکش‌ها و آزادی ناوبری در خلیج فارس به دنبال گزینه جایگزین امنیتی اروپا در تنگه هرمز برآمد.

در همین زمینه، وزارت نیروهای مسلح فرانسه ماه گذشته اعلام کرد که ناوچه کوربرت فرانسه گشت زنی را در تنگه هرمز آغاز کرد و در دو هفته آینده یک ناوچه هلندی به وی می‌پیوندد.

 این درحالی است که ایران بارها اعلام کرده است که امنیت این منطقه جز با همکاری کشورهای همسایه میسر نخواهد شد.

کره جنوبی نیز تحت فشار سیاسی آمریکا تصمیم به اعزام نیروی نظامی به خلیج فارس و تنگه هرمز گرفت. وزارت دفاع کره جنوبی رسما اعلام کرد که این کشور یک ناوشکن و همچنین ۳۰۰ سرباز به تنگه هرمز اعزام خواهد کرد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که حفظ امنیت خلیج فارس تنها با همکاری دسته‌جمعی کشورهای منطقه تامین می شود و حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان نیز در سفر به سازمان ملل متحد و شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی طرح ابتکار صلح هرمز را مطرح کرد که بر اساس آن ایران با همکاری کشورهای منطقه امنیت منطقه خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز را تامین می‌کند. در این طرح ابتکاری مطرح شده است که حضور نیروهای خارجی برای آبراه‌های جهانی، منطقه، امنیت کشتیرانی و نفت مشکل‌زا و خطرآفرین است.

امنیت درون زا و پرهیز از مداخلات خارجی نکته اصلی در سخنان محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران و موضوعی کلیدی در ابتکار صلح هرمز است. در طول تاریخ دیده ایم که حضور نیروهای بیگانه عامل اصلی ناامنی در منطقه است و قطعا امنیت باید برای همه کشورهای منطقه و توسط خود آنها تامین شود. منطقه نباید جولانگاه حضور بیگانگان شود، انواع ائتلاف های نظامی چه ائتلاف ضعیفی که آمریکا ساخته و چه ائتلاف اروپایی که بهانه تامین امنیت کشتیرانی  را مطرح می کنند، موجب افزایش بیشتر ناامنی خواهند شد.

سیاست آمریکا در منطقه‌ خلیج فارس، دریای عمان و منطقه‌ غرب آسیا ایجاد نا امنی است تا بتواند سلاح های خود را بفروشد و پایگاه های بیشتر و نفوذ بیشتری در منطقه داشته باشد، آمریکایی‌ها این سیاست را طی دهه‌های گذشته در منطقه اعمال کرده اند، اکنون اروپا نیز همین سیاست را در پیش گرفته است.

ائتلاف های خارجی که در منطقه حضور دارند نه تنها باعث امنیت بیشتر منطقه نمی شوند بلکه منطقه را امنیتی کرده و صرفا منافع و اهداف خود را دنبال می کنند. آن چیزی که در درازمدت می تواند امنیت منطقه را حفظ کند، خود کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha