محمد جباری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طبق اعلام ستاد مبارزه با کرونا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تنها مرجع رسمی اعلام تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور است که از نظر دادستانی اعلام اخبار مربوط به این بیماری از جمله آمار و ارقام از سوی افراد حقیقی و حقوقی دیگر نشر اکاذیب بوده و جرم محسوب میشود.
وی اضافه کرد: داداستانی کردستان از روزهای گذشته پلیس فتا را طبق وظیفه ذاتی اش ملزم به رصد فضای مجازی کرده تا متخلفانی را که به صورت مغرضانه اقدام به انتشار آمار غیر مستند و خارج از مراجع قانونی در خصوص ویروس کرونا میکنند را شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی کند.
دادستان مرکز کردستان افزود: تاکنون چند فرد حقیقی در این خصوص شناسایی و ۲ فقره پرونده قضایی نیز علیه آنان تشکیل شده است ضمن اینکه شایعه پراکنان کمبود اقلام مصرفی مقابله با کرونا از مهمترین اهداف رصدهای پلیس فتا هستند و در این حصوص پیگیریها به شدت ادامه دارد.
وی در خصوص نقش دادستانی در توزیع و عرضه کالاهای مورد استفاده در مقابله با کرونا نیز یادآور شد: با همکاری ستاد تنظیم بازار و کارگروه نظارت و عرضه کالای استان دستگاه قضایی در صدد شناسایی احتکار کنندگان اقلام و کالاها بوده و چند مورد نیز با همکاری این دستگاهها شناسایی شده است.
۳۰ بهمن ۱۳۹۸ بود که ابتلا پنج شهروند قمی به ویروس کرونا (کووید۱۹) تایید شد و طبق اعلام وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی هم اکنون ۳۸۸ نفر در ۲۴ استان بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان ها بستری هستند.
تا کنون این ویروس بلای جان ۳۴ نفر شده و ۷۳ نفر نیز با بهبود کامل از بیمارستان ها ترخیص شده است.
کردستان نیز تا قبل از ظهر پنجشنبه هشتم بهمن ماه جز استانهای پاک از کرونا بود اما ظهر همانروز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر مثبت بودن ابتلای یک نفر در این استان را مخابره کرد و تا صبح امروز شنبه ۱۰ بهمن نیز تعداد بیماران این ویروس به سه تن رسیده است.
کروناویروس نخستینبار در سال ۱۹۶۵ کشف شد و مطالعه روی آن بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
این ویروس به طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکند، با این حال تاکنون هفت کروناویروس انسانی کشف شده که آخرین نوع آن در دسامبر (آذر- دی) ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد.
نظر شما