محمد اصغرزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سازمان دامپزشکی کشور در طول سال به خصوص ماههای پایانی برنامه کنترل و نظارت بر مراکز تولید و تکثیر ماهیان زینتی را برعهده دارد.
وی گفت: ماهی قرمز جزو کمخطرترین حیوانات خانگی در انتقال و انتشار بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب میشود در عین حال گروههای خاصی که دارای سیستم ایمنی پایین هستند و افراد مسن و کودکان از تماس مستقیم دستها با ماهی قرمز باید خودداری کنند.
وی اظهار داشت: ضمن اینکه برای تعویض آب تنگ باید از دستکش استفاده شود اگر دست افراد بهخصوص گروههای خاص با آب تنگ برخورد کرد حتما کاملا دستهایشان را با آب و صابون بشویند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در ارتباط با نحوه خرید ماهی سالم گفت: به سلامت ظاهری ماهی نیز در هنگام خرید دقت شود ماهی سالم باید دارای تحرک مناسبی بوده و به حالت یک پهلو در آب غوطهور نبوده و بخشی از بدنش بر آمده نباشد.
وی یادآور شد: چشمهای ماهی بیرون زده و یا فرو رفته نباشد و بر روی بدن ماهی لکههای سفید رنگ مشاهده نشود.
وی گفت: ماهی قرمز را نباید در رودخانهها و سدها رها کنیم زیرا باعث خوردن تخم و لاورهای ماهیان دیگر به خصوص ماهیان بومی میشود و به تبع آن باعث کاهش جمعیت این ماهیان شده و به محیط زیست آسیب میرساند.
اصغرزاده افزود: از طرف دیگر غذای عمده این ماهی گیاه است و در صورت رهاسازی در زیستگاه غیرطبیعی آن، ماهی طلایی با تغذیه از گیاهان باعث کاهش و از بین رفتن گیاهان آبزیشده و این امر موجب کاهش پناهگاه لاروها، ماهیان کوچک و همچنین کاهش جمعیت بیمهرگان مورد تغذیه دیگر ماهیان میشود.
وی تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده عدم رعایت بهداشت توسط ماهیفروشان مراتب را به دامپزشکی اعلام و قبل از خرید به پروانه بهداشتی فروشنده توجه کنند.