حجتالاسلاموالمسلمین سید مجتبی نورمفیدی روز یکشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: وجوب حفظ جان و نفس از مسائلی است که فطرت بشر به آن حکم میکند و بشر ترسی از مرگ در درونش دارد که باعث میشود در مقابل هر خطر احتمالی از خودش محافظت کند.
وی با بیان اینکه اگر این ترس نبود، خسارتهای جبرانناپذیری برای بشر به بار میآمد، اضافه کرد: حفظ جان حکم فطری، عقلی و شرعی است و احکام شرع به این مساله بسیار اهمیت قائل میباشد و تنها در بعضی امور از جمله مصلحت عمومی، دفاع از دین، عقیده، ناموس و وطن، شرع اجازه به خطر انداختن جان را دادهاست.
وی ادامه داد: این مساله بهاندازهای مهم است که اگر خطری متوجه فرد باشد یا بیماری برای انسان ایجاد یا تشدید شود، انسان میتواند از انجام تکالیف چشمپوشی کند.
نورمفیدی به شیوع بیماری کرونا در جامعه اشاره و بیان کرد: در حال حاضر نیز با توجه به اینکه در مدت کوتاه تجربههای فراوانی از خطرات بیماری کرونا درکشورهای دیگر مشاهده شد، بر اساس هشدار کارشناسان و سازمانهای بینالمللی، کاملا روشن است که تنها راه مقابله با بیماری این است که به توصیه متخصصان و مجموعه تصمیمگیرندگان توجه شود.
وی با تاکید بر اینکه حفظ جان از واجبات است، تصریح کرد: وقتی تجمعات باعث تشدید و انتشار بیماری میشود، فرقی نمیکند ماهیت این تجمع، چه ماهیتی باشد؟
وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه حج حکم شرعی بسیار مهم است و جنبه اجتماعی دارد، امام راحل با توجه به اوضاع حاکم در سال ۶۶، مصلحت را بر تعطیلی انجام عمل واجب حج تشخیص دادند.
استاد حوزه علمیه افزود: زمانی که درمقطعی عمل واجب میتواند موقتا تعطیل شود، طبیعتا احکامی که الزامی نیستند و مستحب هستند، مثل حضور در زیارتگاهها و نمازهای جماعت میتواند موقتا تعطیل شود.
وی درعینحال اضافه کرد: این مساله به شرطی است که امکان اجتماع با حفظ نکات بهداشتی ممکن نباشد که تشخیص آن با اهلفن است و نباید در این زمینه افراط و تفریط صورت میگیرد.
وی بیان کرد: بعضیها القا میکنند که این امور به این معناست که مردم از دعا، توسل و توجه به خدا غافل شوند، عدهای دیگر نیز میگویند باید فقط به توصیههای بهداشتی توجه کرد و به مسائل معنوی بیتوجهی کنند.
نورمفیدی افزود: درحالیکه اصرار بر تشکیل این اجتماعات لزوما به معنای غیرت دینی نیست و کسی که توصیه میکند این اجتماعات فعلا تعطیل شود، نیز بیدین نیست.
وی با اشاره به اینکه سیاهوسفید کردن قضایا درست نیست، گفت: در سیره ائمه(ع) نیز در مواردی این اجتنابها و احتیاطها بوده است و بعضی ائمه(ع) را متهم میکردند که چرا احتیاط میکنید.
وی با تاکید بر اینکه دوقطبی سازیها در این امور به صلاح هیچکس نیست، گفت: مردم باید به توصیه پزشکان و متخصصان امر عمل کنند تا مصلحت عمومی تامین شود.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: مردم باید به خداوند توکل کنند و از خداوند طلب کنند که مشکل برطرف شود و آگاه باشند که تعطیلی اجتماعات مذهبی به معنای بیتوجهی به امور دینی نمیباشد.
بر اساس تازهترین آمار رسمی، تاکنون دهها تن از افراد مشکوک یا آلوده به کرونا درمان و ترخیص و همچنین ۲۰ تن نیز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را در این استان ازدستدادهاند.
تاکنون بیش از ۵۰ مبتلا به کرونا نیز درمان و از بیمارستان مرخص شدهاند و ۳۰ هزار تن از ۳۰ بهمن تاکنون به مراکز درمانی قم مراجعه و ۵۸۰ بیمار بستریشدهاند.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند.
«بیماری کرونا» ازنظر ابتلا و میزان و شدت تلفات، خطرناکتر از آنفولانزا نیست؛ بنابراین مردم جای برای ترس و وحشت مردم نیست و شهروندان تنها باید مراقبتهای پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند؛ استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن و سایر مواردی که در این خصوص توصیهشده، بیشازپیش مورد تاکید کارشناسان است.
نظر شما