ماسک و موادضدعفونی، کالای نایاب بازار آبادان و خرمشهر

آبادان - ایرنا - شیوع ویروس کرونا و افزایش یک‌باره تقاضای مردم برای خرید و استفاده از ماسک، الکل و مواد ضدعفونی کننده در چند روز گذشته، این کالاها را در داروخانه‌های شهرهای آبادان و خرمشهر نایاب و دست نیافتنی کرده و مردم برای تهیه آنها سرگردان هستند.

به گزارش ایرنا کارشناسان بهداشتی و درمانی، بهترین راه مقابله با شیوع ویروس کرونا را پیشگیری با استفاده از ماسک و موادضدعفونی کننده می دانند، این در حالی است که این ۲ قلم کالا در شهرهای آبادان و خرمشهر نایاب شده اند.

شهروندان آبادان و خرمشهر ضمن گله‌مندی از کمبود وسایل ضد عفونی کننده به ویژه ماسک و دستکش می‌گویند: هیچکدام از داروخانه‌های شهرهای آبادان و خرمشهر ماسک، دستکش و الکل ندارند و این اقلام بهداشتی به ندرت در داروخانه های این شهرها پیدا می‌شود و مردم از این وضعیت نگران هستند.

یک شهروند آبادانی گفت: برای تهیه ماسک و دستکش به اکثر داروخانه‌های آبادان مراجعه کردم اما  هیچ‌کدام از داروخانه‌ها ماسک و دستکش نداشتند.

سیدیونس هاشمی افزود:با توجه به توصیه های بهداشتی در خصوص استفاده از ماسک ، دستکش و مواد ضدعفونی اما این کالاها در بازار کمیاب و بعضا نایاب هستند.

وی افزود: در حالی که ماسک در داروخانه یافت نمی‌شود افراد سودجو در کنار همان داروخانه ماسک را به قیمت‌ بالا به فروش می‌رسانند و برخی از مردم بخصوص بیماران خاص ناچار به خرید ماسک با قیمت بسیار بالا هستند. 

هاشمی گفت:قیمت ماسک فیلتردار و ماسک ان ۹۵ بسیار افزایش یافته و سودجویان این نوع ماسک را در بازار آبادان به قیمت ۱۵۰ هزار ریال بفروش می‌رسانند.

یکی دیگر از شهروندان آبادان نیز گفت:یک بسته دستکش یک بار مصرف در بازار آزاد تا ۷۰۰ هزار ریال به فروش می رسد که بسیاری  از شهروندان توانایی خرید آنرا  ندارند.

احمد مطوری شهروند خرمشهری نیز گفت: در تمام‌سال بوی ناشی از تولید الکل در شرکت‌های الکل‌سازی خرمشهر مردم را آزار می دهد ولی اینک که نیاز مردم به این ماده بیشتر شده، این کالا در منطقه یافت نمی‌شود و معلوم نیست تولید این کارخانه‌ها در کجا عرضه می‌شود.

وی افزود: کمبود مواد ضدعفونی کننده در داروخانه‌های خرمشهر به شدت احساس می‌شود و مردم برای تهیه این مواد سرگردان هستند.

مطوری در ادامه گفت: لازم است بازرسان و ناظران بهداشتی در این شرایط تدبیری اندیشیده و طرح ویژه نظارت را در دستور کار خود قرار دهند.

یکی دیگر از شهروندان آبادانی که در صف خرید الکل در یکی از داروخانه آبادان ایستاده بود گفت: این وضعیت در شان مردم نیست و مسئولان باید فکری اساسی برای حل این مشکل بکنند.

علی بچاری گفت: در حالی که مسئولان بهداشتی توصیه می‌کنند مردم کمتر در اجتماعات حضور یابند ولی الان بیش از ۵۰ تا ۶۰ نفر ساعت‌ها در انتظار خرید یک شیشه الکل یا ۱۰ جفت دستکش هستند.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی آبادان در این باره گفت: واحدهای الکل سازی منطقه فقط مجاز به عرضه الکل بین ۷۰ تا ۹۶ درصد برای ضدعفونی دست و سطوح از طریق داروخانه‌های سطح شهر به ادارات و مردم  هستند.

آرش یلالی اظهار داشت: عرضه ماسک با تعرفه دولتی هنوز به داروخانه ها نرسیده است و این کمبود یک مشکل کشوری است.

معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر با بیان اینکه با محتکران و گران‌فروشان مواد ضدعفونی برخورد قاطع می‌شود، گفت: گران‌فروشی و احتکار مواد ضدعفونی در خرمشهر  رصد می‌شود و در صورت مشاهده متخلفان به دستگاه قضایی و دادستان معرفی خواهند شد.
محمد حیدری اظهار داشت: باید در خصوص تامین اقلام مورد نیاز مردم بخصوص لوازم بهداشتی که تقاضای زیادی برای آنها وجود دارد چاره‌اندیشی شود. 

معاون سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند از تولید مواد ضدعفونی کننده در منطقه به میزان کافی خبر داد.

سیدعلی موسوی با رد این ادعا و با بیان اینکه هیچگونه کمبود تولید مواد ضدعفونی کننده در منطقه آزاد اروند وجود ندارد افزود: چهار واحد تولیدی در منطقه آزاد اروند مواد ضدعفونی کننده، شوینده، سفید کننده، ژل ضدعفونی و الکل تولید می‌کنند و به میزان کافی در اختیار شهروندان آبادان، خرمشهر و بخشی هم در اختیار دیگر شهرهای استان قرار می‌دهند.

وی گفت: مواد شوینده و الکل در واحدهای تولیدی منطقه در حال تولید است و در فرآیندی که با نظارت ادارات صمت، تعزیرات حکومتی و دانشکده علوم پزشکی در حال انجام است و از طریق داروخانه‌ها، هایپرمارکت‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌ها به صورت بسته‌بندی در اوزان مختلف عرضه میشود.

شیوع ویروس کرونا موجب افزایش مصرف مواد ضد عفونی کننده در کشور و کمبود و گرانفروشی این مواد شده است.

کرونا مانند سایر ویروس‌های تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماری‌های خود ایمنی می‌تواند خطرناک باشد و مرگ‌ و میر آن تاکنون حدود سه درصد گزارش نشده است.

این ویروس که به تازگی با منشا چین پیدا شده یک ویروس ناشناخته است و در حال حاضر تنها راه مقابله با آن رعایت بهداشت فردی و حاضر نشدن در اجتماعات و محافل عمومی است.

 ۶۰۷ هزار نفر از خدمات ۳۰مرکز شهری، ۱۸مرکز روستایی، ۱۳۲خانه بهداشت و ۱۲ پایگاه سلامت در شهرستان های زیر مجموعه دانشکده علوم پزشکی آبادان شامل آبادان، خرمشهر و شادگان بهره مند هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha