۱۱ اسفند ۱۳۹۸، ۱۶:۱۸
کد خبرنگار: 2201
کد خبر: 83697189
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

بسیج امکانات برای مقابله با هجوم ملخ‌ها در دزفول

۱۱ اسفند ۱۳۹۸، ۱۶:۱۸
کد خبر: 83697189
بسیج امکانات برای مقابله با هجوم ملخ‌ها در دزفول

دزفول- ایرنا- سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول گفت: همه امکانات شهرستان برای مبارزه با هجوم ملخ‌ها به مزارع این شهرستان بسیج شده‌اند.

امید بن‌عباس روز یکشنبه در نشست مدیریت بحران شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری ویژه این شهرستان افزود: تعداد گله‌های این ملخ‌ها حداقل ۵۰ میلیون است که برای تغذیه روزانه ۱۰۰ تن مواد غذایی مصرف می‌کنند که این میزان مصرف امنیت غذایی کشور را تهدید می‌کند. 
وی با بیان اینکه این ملخ‌ها روزانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر امکان پرواز دارند، گفت: جهاد کشاورزی باید وضعیت را رصد کند و از طریق شهرداران و دهیاران امکانات لازم از جمله سم و سم‌پاش در اختیار قرار گیرد. 
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول اظهارداشت: با توجه به تولید سالانه سه میلیون تن انواع محصول کشاورزی در دزفول نیاز است تمهیدات لازم اتخاذ شود و دستگاه‌های انتظامی، سپاه و ارتش نیز امکانات خود را برای مقابله با ملخ‌ها در اختیار جهاد کشاورزی  قرار دهند.
وی خوستار استفاده از پهبادهای موجود برای مقابله با ملخ ها و ارائه آموزش‌های لازم به کشاورزان شد و افزود: با توجه به اینکه ملخ در شهرستان‌های شوش، اندیمشک و دزفول به صورت جزئی مشاهده شده رصدها باید به صورت ساعتی انجام و از ظرفیت مرکز تحقیقات کشاورزی برای مبارزه علمی استفاده شود.
بن عباس بحران ملخ را جدی دانست و به مسوولان توصیه کرد در روزهای آینده بصورت ۲۴ ساعته در دسترس باشند و از ارائه امکانات دریغ نکنند.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول نیز با اشاره به تاثیر شرایط آب و هوایی در هجوم و انتشار ملخ‌ها گفت: درصورت مشاهده مبارزه شیمیایی کانون‌کوبی انجام می‌شود.
احمد زارعی افزود: در حال حاضر امکانات به صورت متمرکز در جنوب استان خوزستان مستقر شده‌اند زیرا ملخ‌ها از کویت و عراق وارد ایران می‌شوند. 
وی با بیان اینکه خوزستان نیز درگیر هجوم ملخ‌ها می‌شود، اظهارداشت: سم پاش‌های موجود و بخش خصوصی برای این مبارزه آماده شده‌اند و سم به اندازه کافی خریداری شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول با اشاره به آمادگی این شهرستان برای مقابله با ملخ‌ها گفت: ۹۰ هزار هکتار زمین دیم و آبی در شهرستان دزفول وجود دارد که سالانه حدود سه میلیون تن محصول تولید می‌کنند.
وی افزود: طبق پیش بینی‌ها مناطق مرکزی و شمالی استان خوزستان کمتر درگیر هجوم ملخ‌ها خواهند شد البته بخشداران و دهیاران باید در این خصوص فعال شوند و آموزش‌های لازم را ارائه کنند.

زارعی با بیان اینکه این ملخ‌ها امسال از آفریقا وارد ایران شده‌اند، اظهارداشت: امشب طبق پیش بینی‌ها یک دسته از کویت و در ۲ روز آینده دسته‌هایی از مرز عراق وارد کشور خواهند شد.
وی افزود: زادگاه ملخ صحرایی، آفریقا و عربستان است که وقتی به فاز تهاجمی وارد می‌شوند تغییرات ژنتیکی پیدا می‌کنند به طوری‌که به سرعت تکثیر نسل می‌یابند.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول بیان کرد: این ملخ‌ها در شرایط عادی حدود پنج تخم می‌گذارند ولی در شرایط تهاجمی حدود ۱۰ تخم می‌گذارند و در طول سال حدود چهار نسل تولید می‌کنند. 
وی افزود: این ملخ‌ها ۱۵۰ کیلومتر طول پرواز دارند و تا چند برابر وزن خود قادر به تغذیه هستند. 
زارعی به تجربه سال ۴۰ درخصوص هجوم ملخ‌ها و قحطی چند ساله بعد از آن اشاره کرد و گفت: این آفت به هیچ چیز رحم نمی‌کند و به تمام گیاهان و حتی ریشه آنها حمله می‌کند. 

وی افزود: موضوع هجوم ملخ‌ها از یک ماه قبل بیان شده و کمیته‌ای فنی در این خصوص تشکیل و هشت تیم پایش در سطح شهرستان فعال شده است که به صورت مستمر اوضاع را رصد می‌کنند.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول گفت: این ملخ‌ها در روزهای اخیر به صورت انفرادی در غرب کرخه، چنانه و قسمت‌هایی از  چغازنبیل مشاهده شده‌اند ولی موردی در دزفول مشاهده نشده است.
وی افزود: فرودگاه سم‌پاش دزفول نیز شامل یک فرودگاه مرکزی و سه فرودگاه اضطراری آماده هستند که امروز به کمک ماهشهر و هندیجان بروند تا از سرایت آنها به سایر مناطق جلوگیری شود.
زارعی بیان کرد: این ملخ‌ها به صورت گله‌های پنج تا ۱۵۰ میلیونی حمله می‌کنند و حتی امکان هجوم گله‌های میلیاردی را نیز دارند که خطر آنها زیاد است و امکان خسارت شدید وجود دارد که باید آمادگی کامل برای مقابله با آنها داشته باشیم.

وی افزود: این ملخ یک آفت عمومی است که توسط دولت و با همکاری و مشارکت مردم باید مهار شود.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول از کشاورزان، دامداران، دهیاران و شوراهای روستایی خواست درصورت مشاهده مواردی از ملخ به نزدیک‌ترین مرکز خدمات کشاورزی یا ادارات وابسته مراجعه کنند.
وی گفت: درصورت مشاهده اقدام به سم‌پاشی خواهد شد و نیازی به سم پاشی شخصی توسط کشاورزان نیست.

افزون بر ۹۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در دزفول وجود دارد که سالیانه به کشت انواع محصولات زراعی و باغی اختصاص می‌یابد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha