شاهرخ یارویسی روز دوشنبه به ایرنا افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده ۸۰ درصد طیور بومی استان در مناطقی که احتمال ابتلا به بیماری نیوکاسل وجود دارد واکسینه می شوند.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون طیور بومی به صورت رایگان انجام میشود، گفت: روستاییان به منظور حفظ سلامت طیور خود میتوانند از این خدمات به صورت رایگان بهره مند شوند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه عنوان کرد: قرار بود که این واکسیناسیون تا پایان اسفند ماه به اتمام برسد اما با توجه به شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت نکات بهداشتی مدت زمان آن تا پایان فروردین ماه ۹۹ تمدید شد.
حیدری هدف از اجرای طرح واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل را تلاش در جهت جلوگیری از انتقال بیماری از طیور بومی که مخزن اصلی بیماری هستند به واحدهای صنعتی عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به خسارتزا بودن بیماری در واحدهای صنعتی و شناسایی چند کانون آن در کشور در سال جاری، امسال برای اولین بار واکسیناسیون طیور بومی در برنامه قرار گرفته و از سال آینده قرار است این واکسیناسیون در چهار مرحله برای طیور بومی انجام شود.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۵ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی و پنج واحد پرورش شترمرغ وجود دارد.
بیماری نیوکاسل
نیوکاسل یکی از مهمترین بیماریهای پرندگانی است که به صورت صنعتی و متراکم پرورش داده میشوند و گلههای بسیاری از جوجههای گوشتی در صورت عدم واکسیناسیون با این بیماری درگیر میشوند.
علائم نیوکاسل با توجه به نوع ویروس، میزان سلامتی و سن پرنده و گونه میزبان متفاوت است. این علائم شامل نشانههای تنفسی همچون تنگی نفس و سرفه، نشانههای عصبی چون افسردگی، بیاشتهایی، افتادن بالها و فلجی، گیج خوردن سر و گردن، به دور خود چرخیدن، لرزش، تورم چشم و گلو، اسهال آبکی و سبز، و ناهنجاری و کاهش تخم در پرندگان تخمگذار میشود.
کرمانشاه- ایرنا- معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اعلام کرد که واکسیناسیون یک میلیون قطعه طیور بومی استان علیه بیماری نیوکاسل آغاز شده است.