عزیز امانی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: باغهای سیب درختی این استان جایگاه خاصی در کشور دارد اما ۴۰ درصد از آن به سن پیری رسیده و در ۶ سال آینده بقیه باغهای منطقه هم پیر میشود و باید از هماکنون به فکر جایگزین کردن نهال سالم بود.
وی با بیان اینکه پایین بودن هزینههای تولید در بخش باغداری مهم است، افزود: پایههای جدید میتواند جوابگوی نیازهای آینده استان باشد ولی زیرساختهای آن باید فراهم شود.
وی گفت: جهادکشاورزی با همکاری نهادهای مسوول درصدد جلوگیری از قاچاق نهال بوده و فراهم کردن شرایط فعالیت بخش خصوصی در برچسبزنی به نهال جزء برنامههای کاری است.
وی افزود: آذربایجان غربی نیازمند وجود تشکلهایی در زمینه توزیع نهالهای مجاز به باغداران است.
امانی با اشاره به اینکه این استان دارای ۲ مرکز کشت بافت است، گفت: ۱.۶ میلیون اصله نهال در این مراکز تولید و حتی به کشورهای همسایه نیز صادر میشود.
وی بیان کرد: نهالستانهای مجوزدار آذربایجان غربی در مجموع ۶۰ نهالستان را شامل میشود که در حال حاضر ۴۶ واحد، نهال آماده فروش دارند و علاوه بر تامین نهال های مورد نیاز باغداران استان، بخشی از نهال های تولیدی خود را به سایر استانهای کشور فرستاده و قسمت زیادی را نیز به کشورهای عراق و جمهوری آذربایجان صادر میکنند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: این استان در تولید گردوی پیوندی رتبه اول را در کشور به خود اختصاص دادهاست که اغلب در شهرستانهای سردشت، اشنویه، ارومیه و خوی تولید میشوند.
وی ادامه داد: به دنبال راه اندازی مرکز نهال گواهی شده در استان هستیم که شهرستان ارومیه و میاندوآب رتبه اول تولید نهال و شهرهای اشنویه و خوی رتبه دوم نهال را در استان دارند.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای ۱۲۰ هزار هکتار باغ است و از اوایل سال ۱۳۹۵ کمیته فنی نهال در استان نسبت به بازدیدهای میدانی از نهالستانها و بررسی مدارکو مستندات لازم در سطح استان اقدام کردهاست.
نبود تسهیلات کم بهره بانکی، نبود اسناد رسمی مالکیت در اغلب اراضی و باغ ها از جمله مشکلات این بخش مهم کشاورزی است.
استان آذربایجان غربی با تولید سالانه بیش از هفت میلیون اصله نهال استاندارد، یکی از قطب های مهم تولید نهال در کشور به شمار میرود.
نظر شما