تمدید زمان دسترسی رایگان به مقالات علمی تا پایان فروردین ۹۹

تهران- ایرنا- رییس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری، از تمدید دسترسی رایگان به مقالات در پایگاه‌های اطلاعات علمی تا پایان فروردین ماه ۹۹ خبر داد.

محمدجواد دهقانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: با هدف ایفای نقشی هر چند کوچک در شرایط خاص پیش آمده در کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا، دسترسی به صورت مجازی به منابع اطلاعات علمی تمام متن این مرکز برای استادان، پژوهشگران، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و سایر هموطنان به مدت ۲ ماه رایگان شد.

وی تاکید کرد: این دسترسی بدون نیاز به کد شناسایی و کلمه عبور امکانپذیر است تا جامعه علمی کشور بدون مراجعه حضوری، نسبت به تأمین اطلاعات علمی مورد نیاز خود اقدام کنند.

رییس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: این مرکز با دارابودن طیف وسیعی از پایگاه‌ها و منابع اطلاعات علمی مانند پایگاه اطلاعات مجلات علمی معتبر کشور، پایگاه اطلاعات مقالات همایش‌های علمی ملی و بین‌المللی و سایر منابع علمی مورد نیاز پژوهشگران نقش مهمی در تأمین نیازهای اطلاعات علمی جامعه علمی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه ایفا می‌ کند.

دهقانی خاطرنشان کرد: عمده این اطلاعات و منابع به صورت برخط تهیه شده و از طریق وبگاه سازمان به آدرس www.ricest.ac.ir قابل دسترس است.

وی با اشاره به تعداد مقالات، کتاب ها، نشریات و طرح های پژوهشی در دسترس گفت: در مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (رایسست)، ۱۳ هزار و ۲۳۹ نشریه، ۳۷ هزار و ۴۹۹ طرح پژوهشی، هفت میلیون و ۶۸۸ هزار و ۴۹۴ مقاله و ۸۶ هزار و ۱۲۲ کتاب قرار داده شده است.

به گزارش ایرنا، مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (رایسست) بر اساس تفاهم نامه منعقد شده میان وزارت علوم و فرهنگستان علوم جهان سوم در سال ۱۳۶۹ دایر و لایحه تأسیس آن در چارچوب ضوابط و مقررات آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسیده است.

این مرکز با هدف تأمین مدارک علمی مورد نیاز دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و نیز اعضای هیات علمی و پژوهشگران کشورهای منطقه ایجاد شده است.

از فعالیت‌های مهم این مرکز علمی می توان به برقراری نظام مبادله الکترونیکی اطلاعات بین پژوهشگران ایرانی و کشورهای منطقه، ایجاد انواع پایگاه‌های اطلاعاتی، چاپ و انتشار گزارش‌های پژوهشی، نشریات علمی و کتاب‌های فارسی و غیرفارسی، حمایت از پژوهش‌های داخلی و منطقه‌ای در حوزه‌های علوم و فناوری، برقراری ارتباط و همکاری علمی با بخش‌های صنعتی، خدماتی و آموزشی برای شناسایی نیازها و تأمین اطلاعات مورد نیاز آنها اشاره کرد.

در حال حاضر، مرکز منطقه‌ای با وجود متخصصان مختلف در حوزه مدیریت و فناوری اطلاعات، یکی از بزرگ ترین مراکز تأمین اطلاعات علمی مورد نیاز دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ایران و کشورهای منطقه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha