۱۳ اسفند ۱۳۹۸، ۱۲:۵۴
کد خبر: 83699431
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رعایت اصول بهداشتی، پاشنه آشیل اماکن عمومی در برابر کرونا

تبریز - ایرنا - رعایت اصول بهداشتی در اماکن عمومی، از جمله ضروریات مقابله با شیوع کرونا ویروس می‌باشد که کیفیت آن از موردی به موررد دیگر متفاوت است.

«کرونا» ، مهمان ناخوانده، ویروسی که بی اجازه وارد خانه‌مان شده و بی رودربایستی به همه جای خانه سرک می کشد، نمک خورده نمکدان می شکند و صاحب خانه را و بعد یکی یکی افراد را تا جایی که توان داشته باشد و اگر در مقابلش نایستی، یا می کشد و یا بیمار می کند.

این ها را ننوشتم تا بترسید و هول و ولا به جانتان بیافتد، به همان میزان که کرونا ویروس ناخوانده وارد خانه مان شده است، ناخواسته نیز بیرون‌اش می کنیم، اگر همدل و همصدا باشیم و اصولی را که لازم است، رعایت کنیم حتما شکست اش می دهیم و دوباره سرود «باز باران با ترانه...» و «دوباه لبخند دوباره پیوند دوباره پیمان دوباره ایران» سر می دهیم.

این روزها به هر شبکه تلویزیونی، فضای مجازی و کانال تلگرامی و صفحه اینستاگرامی که سر می زنیم، پر است از توصیه های بهداشتی، اعم از شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، عدم حضور در اماکن عمومی و پرتجمع، استفاده از ماسک و دستکش برای برخی مشاغل از جمله پرستاران و صنوف خدماتی و شرکت های توزیع و نانوایی‌ها، برای مقابله با دشمن ریز و سرسختی به نام کرونا.

برای رویاررویی بیشتر با کیفیت رعایت این شعارها در زندگی روزمره مردم، روز گذشته تصمیم گرفتم که سری به چند مکان عمومی بزنم تا کیفیت رعایت اصول بهداشتی در آنها را به چشم ببینم. 

پرده اول: وارد یکی از فروشگاه های زنجیره‌ای تازه تاسیس می شوم؛ با وجود توصیه های بهداشتی و مراقبتی کارشناسان و متخصصان امر مبنی بر عدم حضور در اماکن عمومی، جمعیتی که در این فروشگاه مشغول خرید هستند تقریبا مثل روزهای عادی است؛ با این تفاوت که برخی ماسک و دستکش دارند و برخی دیگر بدون ماسک و دستکش کالایشان را انتخاب می کنند.

بعد از انتخاب چند قلم کالا به طرف صندوق می روم تا وجه آنها را پرداخت کنم، چند نفری قبل از من در صف ایستاده اند و صندوقدار یکی یکی مشتریان را به راه می اندازد، حواسم به صندوقدار هست که نکات بهداشتی را رعایت می کند و آیا دستکش و ماسک دارد، دیدم دستکش دارد و از این بابت خیالم تا حدی راحت شد اما این آسودگی ام دوام نمی یابد از اینکه می بینم صندوقدار که با یکی از مشتریان آشنایی داشته و با همدیگر دست دادند؛ با خود گفتم دستکش پوشیدن و دست دادن، عجب نقض غرضی؟

دو دل ماندم اینکه کالاها را بردارم یا نه؟ به محض رسیدن به منزل همه خریدهایم را ضدعفونی کردم.

پرده دوم: صف نانوایی،نه چندان شلوغ و نه چندان آرام؛ این صنف از جمله حساس ترین صنوف است و ارتباط مستقیمی با شیوع و یا پیشگیری از ویروس دارد چرا که نان جرء مایحتاج روزانه و ضروری هر کسی است و روزی بدون نان بر سر سفره را نمی توان تصور کرد.

در وهله اول آنچه باعث دلگرمی ام می شود، رعایت نکات بهداشتی توسط متصدی نانوایی است، در این واحد که پیش‌تر مردم برای گرفتن نان به داخل نانوایی می رفتند از روزهای شیوع ویروس کرونا، ورود مردم به داخل ممنوع شده و مردم بیرون از واحد نانوایی در صف انتظار می‌ایستند و جالب تر اینکه متصدی نانوایی قبل از تحویل نان به دست مردم، ابتدا با دستکش یک بار مصرف پول و یا کارت اعتباری مشتریان را جمع‌آوری کرده و بعد بدون دستکش نان را تحویل می داد.

یکی  از شهروندان در گفت و گو با ایرنا با ابراز رضایت از عملکرد نانوایی ها گفت: من از رفتار نانوایی محل‌مان خیلی امیدوار به پیشگیری شدم چرا که نان از جمله ملزومات روزانه است و ارتباط مستقیمی با سیستم گوارشی و سلامت انسان دارد.

اسماعیل امجدی اظهار کرد: نانوایی محله ما برای گرفتن پول و کارت دستکش لاتکس پوشیده بود و من نگران بودم که آیا نان را هم با همان دست و دستکش تحویل می دهد؛ دیدم موقع تحویل نان یک جفت دستکش یک بار مصرف هم از روی آن پوشید و نان را تحویل داد.

مردم گوشت و مایحتاج غذایی بخرند یا نخرند؟

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی با تاکید بر این‌که مردم با خیال راحت فرآورده‌های گوشتی و دامی را مصرف کنند، گفت: تاکنون هیچ موردی از ویروس کرونا در مصرف فرآورده‌های گوشتی و دامی مشاهده نشده است.

امیرحسین بهداد با بیان این‌که کرونا، ویروس مشترک بین انسان و حیوان است، اظهار کرد: قوت غالب مردم فرآورده‌های گوشتی و دامی اعم از گوشت گاو، گوسفند و مرغ است ولی تاکنون موردی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از مصرف فرآورده‌های دامی به انسان مشاهده نشده است.

وی با بیان اینکه گوشت شتر می‌تواند عاملی برای انتقال ویروس کرونا به انسان باشد، افزود: بر همین اساس شترهای استان نیز مورد بررسی قرار گرفته و به صورت غیرگزینشی نمونه برداری شده‌اند ولی تاکنون موردی از ویروس کرونا در آن‌ها مشاهده نشده است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی ادامه داد: مصرف گوشت و شیر شتر نیز در بین مردم زیاد معمول نیست البته در صورت مصرف نیز باید شیر و گوشت شتر را در حرارت بسیار بالایی بپزند تا ویروس های احتمالی موجود با پخت کامل از بین برود.

بهداد با توصیه‌هایی به مردم در مصرف فرآورده‌های گوشتی و دامی، گفت: مردم باید مراقب عوامل بیرونی باشند؛ چرا که در حالت عمومی احتمال آلودگی فروشندگان یا افراد قصاب به ویروس کرونا وجود دارد و از فرد به فرد دیگری منتقل می شود.

وی افزود: مردم با رعایت اصول اولیه می‌توانند نسبت به مصرف و خرید فرآورده‌های دامی و گوشتی اقدام کنند، همچنین گوشت را به طور کامل پخته و مصرف کنند.

برخی کرونا را همچنان شوخی می‌دانند

با وجود توصیه های اکید و شبانه روزی متخصصان عفونی و کارشناسان بهداشتی مبنی بر رعایت نکات بهداشتی و عدم حضور در مجامع پرجمعیت و حذف سفرهای غیرضروری ، برخی همچنان موضوع را شوخی گرفته اند و آن را بیماری‌ای برای دیگران می دانند و خود را رویین تن دانسته و مصون از هر نوع بیماری می دانند.

این روزها شست و شوی مرتب دست‌ها، کنترل عطسه با گرفتن دستمال جلوی بینی و یا استفاده از آرنج، خود مراقبتی، ماندن در منزل و کنترل احساسات و عدم ایجاد استرس در خود و دیگران، حفظ روحیه و تغذیه سالم از جمله نکات بهداشتی است که کارشناسان بهداشتی تاکید می کنند با رعایت دقیق آنها می توانیم به راحتی کرونا و بلکه هر ویروسی را شکست دهیم.

اما متاسفانه با وجود فراوانی توصیه ها هنوز برخی ها به خصوص صاحبان صنوف و مشاغلی که در ارتباط بیتشر با سلامتی عمومی جامعه قرار دارند، توصیه ها را زیاد جدی نگرفته اند و نیازمند بازرسی و هشدار ماموران بهداشت محیط و سلامت است.

مشاهدات خبرنگار ایرنا حاکی از این است که برخی قصابی ها بدون استفاده از دستکش و ماسک اقدام به عرضه گوشت به مشتری می کنند؛ اگرچه مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی به مردم اطمینان خاطر داده است که مردم بدون نگرانی گوشت مصرف کنند اما این امر دلیلی بر عدم رعایت نکات بهداشتی توسط قصابی ها و واحدهای عرضه گوشت و مرغ نیست.

محمدرضا راد که امروز صبح برای خرید گوشت به قصابی رفته است، به خبرنگار ایرنا گفت: قصابی دستکش نداشت و کارت پول‌ام را هم بدون دستکش کشید.

اما در سوی دیگر این ماجرا هستند مغازه دارانی که ضمن پوشیدن روپوش سفید تمیز توصیه های بهداشتی را نیز کامل رعایت می کنند.

مغازه دار جوان در خیابان توحید محله یاغچیان که سر و وضع مرتبی دارد و دستکش به دست و ماسک به صورت دارد، درباره حال و روز این روزها گفت: ضمن اینکه هر روز چند نوبت مغازه را ضدعفونی می کنم، به مشتریان توصیه می کنم، کارت اعتباری‌شان را خودشان بکشند.

در سوی دیگر راننده تاکسی را می بینم که ضمن استفاده از دستکش و ماسک، محلول ضدعفونی را داخل ماشین قرار داده و با نوشته ای به این مضمون " مسافران محترم می توانید از محلول استفاده کنید" امید را به مسافران و جامعه تزریق می کند و ما را امیدوار به مقابله و شکست این ویروس نحس می کند.

سرزمین کهن ایران در طول تاریخ دستخوش حوادث طبیعی و غیر طبیعی زیادی بوده، جنگ، سیل و زلزله و ...و همه را با مقاومت و یکدلی و ایثار با موفقیت پشت سر گذاشته است، این بار نیز کرونا سهل است، کروناتر از هر کرونایی را با وحدت و همدلی در سایه مدافعان سلامت و ایثار پزشکان و پرستاران شکست می دهند و روسیاهی به کرونا و معدود سوداگرانی که سلامت مردم را دستمایه سود و انباشت ثروت خود می کنند، خواهد ماند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha