چند توصیه برای مصرف نان در روزهای کرونایی

تهران - ایرنا - نان یکی از اقلام اصلی غذایی و روزانه مردم به شمار می رود اما برخی نمی‌دانند در چه شرایطی نان آلوده به کرونا است و چگونه باید آن را مصرف کنند تا به این ویروس مبتلا نشوند.

رئیس هیات مدیره جامعه پزشکان داخلی ایران روز پنجشنبه در این باره به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: اگر به سلامت نان به خاطر رد و بدل پول به هنگام خرید مشکوک هستید، حتما پیش از مصرف، آن را گرم کنید.

ایرج خسرونیا افزود: ویروس کرونا بر روی سطوح فلزی تا ۲۰ ساعت و دیگر سطوح ۴ تا ۵ ساعت زنده است، اگر زمان خرید نان بیش از ۲۰ ساعت گذشته، آن نان دیگر آلوده نیست زیرا دیگر ویروس کرونا زنده نیست.

وی ادامه داد: همچنین نانی که از قبل تهیه کرده اید و بیش از ۲۰ ساعت در فریز ماند، ویروسی زنده ای ندارد نیازی به گرم کردن مجدد آن نیست.

خسرو نیا اضافه کرد: ویروس کرونا در گرمای ۳۰ تا ۴۰ درجه به بالا از بین می رود، بنابراین اگر به نانی که از بیرون تهیه کردید، مشکوک هستید، حتما با استفاده از وسایل گرم کننده مانند ماکروفر، شعله مستقیم اجاق گاز و یا حتی بخاری آن را گرم و سپس استفاده  کنید.

وی تاکید  کرد: در این شرایط که شاهد شیوع ویروس کرونا در جامعه هستیم هموطنان حتما دست‌های خود را مرتب با آب صابون شست وشو دهند و از خوردن غذا در رستوران ها و دیگر اماکن خارج از خانه پرهیز کنند.

از رفت و آمدهای غیرضروری پرهیز شود

خسرونیا با بیان اینکه افراد مسن با مشاهده علائم آنفلوآنزا یا کرونا سریع به پزشک مراجعه کنند، افزود: افراد جوان شاید آلوده به ویروس کرونا باشند و علامتی از وجود این بیماری را نداشته باشند، اما در تماس با افراد مسن ممکن است آنها درگیر این بیماری شوند، بنابراین رفت و آمدهای غیر ضروری باید حذف شود.

وی ادامه داد: اگر افراد مسن دارای علایمی مانند سرفه خشک و ضعف و بدن درد هستند باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنند، زیرا در صورتی که این افراد مبتلا به ویروس کرونا شوند و به مراکز درمانی در نظر گرفته شده، مراجعه نکنند و تحت درمان قرار نگیرند، ممکن است، طی سه روز فوت کنند.

 رئیس هیات مدیره جامعه پزشکان داخلی ایران گفت: هموطنان توجه داشته باشند چنانچه با افراد کرونا مثبت در تماس بودید، تست کرونا را انجام دهید به این دلیل که شاید بدون اینکه علائمی از کرونا داشته باشید،  قادر خواهید بود  دیگران را آلوده کنید.

مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه از ابتلا و درگذشت دو شهروند قمی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.

با اعلام همه گیری ویروس کرونا در کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در حکمی به وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی دستور داد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تشکیل شود.       

همچنین رییس جمهوری در صدور حکم و ابلاغ جدیدی به وزیر بهداشت ماموریت داد تا ضمن تشکیل جلسات مستمر این ستاد، از تمام توان مجموعه‌های ذی‌ربط به منظور کمک به جلوگیری از شیوع و ریشه‌کنی هر چه سریع‌تر این بیماری بهره گرفته و به طور مستمر به وی گزارش دهد.

روحانی در این حکم دستگاه‌های کشور را مکلف به اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا کرد.

از زمان تشکیل این ستاد با همراهی و هماهنگی همه دستگاه های دولتی اقدات مناسبی برای شیوع ویروس کرونا از جمله تعطیلی مراکز دانشگاهی و مدارس و کاهش ساعات اداری صورت گرفته است.      در آخرین اقدام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا،  سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه هفته جاری اعلام کرد: ۳۰۰ هزار اکیپ با همکاری بسیج و مراکز درمانی برای غربالگری کرونا و بیماریابی خانه به خانه مردم از دو روز آینده به تک تک خانه های مردم مراجعه می کنند.  

ویروس کرونا یا کووید – ۱۹، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به ۱۱۵ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت نیز روز گذشته-چهارشنبه- آخرین آمار مرتبط به ویروس کرونا را اعلام کرد و گفت: تاکنون ۹ هزار نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۳۵۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند و ۲۹۵۹ نفر بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha