مهری طافیان زن ۵۷ ساله ساکن اندیمشک که حدود ۱۰ روز پیش به ویروس کرونا مبتلا شده بود، اکنون بهبود یافته و روز دوشنبه از بیمارستان رازی اهواز مرخص شده است. مهرنوش طافیان دختر این بیمار که دیروز بهبودی مادرش را در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده، سه شنبه در گفت وگو با ایرنا نحوه اطلاع و بستری و بهبود وی را شرح داده است.
طافیان در این باره توضیح داد: اول اسفند ماه و در روزهایی که اولین بیماران کرونا در قم اعلام شد، برای نخستین بار حالت تب و لرز در مادرم ظهور پیدا کرد، با توجه به اینکه وی دچار آلرژی و بیماری ریه ناشی از آلودگی هوا بوده، سابقه سرفه داشته و خانواده گمان نمی کردند بیماری جدی رخ داده و یا مبتلا به ویروس کرونا شده باشد.
وی افزود: دو سه روز بعد از آن بود که با شدید شدن علائم بیماری به درمانگاهی در اندیمشک مراجعه کردیم، اما آنها که آمادگی لازم را نداشتند، با تجویز یک آمپول کاهش فشار خون و یک مسکن ساده (کدئین) مادرم را روانه خانه کردند.
طافیان اضافه کرد: یک روز بعد از آن علائم بیماری از جمله تب و لرز و سرفهها شدیدتر شد، با توجه به اینکه مادرم علاوه بر آلرژی، سابقه فشار خون داشته و صاحب یک کلیه است، از سوی دیگر با انتشار اخبار کرونا در کشور و تطبیق علائم بیماری مادرم، خانواده نگرانی زیادی پیدا کرده و به بیمارستان امام علی (ع) اندیمشک مراجعه کردند، در این بیمارستان دستور بستری مادرم داده و مقرر شد عکس و آزمایشهای لازم از بیمار گرفته شود و به ما اعلام کردند که جواب آزمایش ۱۰ روز بعد مشخص میشود.
وی ادامه داد: اتاق جداگانهای در بخش عفونی بیمارستان اندیمشک به مادرم اختصاص داده شد، اما اتاق ایزوله نبود و همراهان بیمار و پرستاران بخش به صورت کنترل نشده و بدون تجهیزات لازم با وی در ارتباط بودند، در این مدت برخی علائم بیماری از جمله سرفه و دردعضلانی در مادرم بهبود پیدا کرده بود اما تب و حالت تهوع ادامه داشت.
طافیان در ادامه گفت: در روز دوم بستری در بیمارستان اندیمشک به ما گفتند که جواب آزمایش مادرم منفی است، ما مشکوک شدیم، به ویژه آنکه در اخبار خوانده بودیم که کیت برای آزمایش به خوزستان نرسیده اما هر چه پیگیری کردیم و اصرار کردیم که به اهواز اعزام شود، جواب درستی از پرسنل بیمارستان نشنیدیم، گویی به آنها گفته شده بود که حق صحبت با بیماران را ندارند، به طوری که همین جواب را هم آنها به همراهان بیمار نگفتند و آن را از یکی از آشنایان خود در بیمارستان دریافتیم.
وی افزود: بعد از راهاندازی آزمایشگاه در اهواز، نمونهبرداری مادرم انجام و آزمایش شد، جواب مثبت آزمایش و تشخیص ابتلا به کرونا غروب به ما اعلام شد و تا بامداد آن روز به اهواز اعزام شدیم، البته به دلیل نبود امکانات مناسب و آمبولانس کهنه، بیمار با سختی زیادی به مقصد رسید.
طافیان اضافه کرد: در بیمارستان رازی اگر چه در ابتدا پرسنل بیمارستان سردرگم بودند، اما بعد از مدتی اوضاع بهتر شد، در این بیمارستان، ملاقات ممنوع بود و وسایل مورد نیاز بیمار خود را در ورودی تحویل میدادیم و با پرسنل بیمارستان ارتباطی نداشتیم، پزشکان نیز از پشت شیشه شرح حال بیمار را میدیدند و دارو تجویز میکردند، در مدت بستری، تب مادرم کنترل شد و بعد از چهار روز، دوشنبه (دیروز) از بیمارستان ترخیص شد، وی اکنون در خانه من در اهواز دوران نقاهت را میگذراند.
وی با تاکید بر اینکه نیروهایی که در بخش درمان فعال هستند باید اطلاعات کاملی به بیمار و خانواده وی ارائه دهند، اظهار داشت: کادر درمانی به هنگام مراجعه به طرز مشهودی اطلاعات نمی دادند، به طور نمونه برای ما شرح داده نشد که آیا در زمان ترخیص مادرم آزمایشهای لازم انجام شده و آیا نیاز به تستهای دیگری دارد یا خیر، که این مساله باعث شده بسیاری از پرسشهای ما بیپاسخ بماند، در واقع از ابتدای بیماری مادرم هیچکس برای ما نکات ایمنی را شرح نداد و توجیهمان نکرد که چه اتفاقی در حال رخ دادن است و ما باید چه کاری انجام دهیم، به همین دلیل، قبل از انتقال مادرم به قرنطینه، همه خانواده و فامیل تماسهای کنترل نشدهای با او داشته باشیم، شاید هدف پرسنل بیمارستان کاهش نگرانی همراهان بیمار بوده در حالیکه انتظار این بود که به صورت جدی اخطارهای لازم داده شود زیرا هر کدام از ما میتوانیم ناقل این بیماری باشیم.
طافیان در پاسخ به اینکه آیا از نزدیکان بیمار تست کرونا گرفته شده، توضیح داد: از زمان بیماری مادرم، اعضای خانواده، خود را در خانه قرنطینه کردهاند، اما هیچکدام از نزدیکان مادرم و خانواده تست ندادهاند، فقط به ما اعلام شد که در صورت بروز علائم بیماری باید اطلاع دهیم، البته از سوی مرکز بهداشت اندیمشک تماسهایی برای اطلاع از وضعیت مادرم گرفتند.
وی درباره نحوه ابتلای مادرش نیز گفت: اطلاع دقیقی از این مساله نداریم، اما با پرسشهایی که از مادرم کردم، وی گفته است که چند روز قبل از بیماری در یک مراسم ختم شرکت کرده، یک بار برای مسمومیت پسرم به بیمارستان اندیمشک مراجعه کرده و یک بار نیز به بازار دزفول رفته است، البته خواهرم که ساکن تهران است نیز در این مدت سفری به اندیمشک داشته است.
طافیان همچنین خواستار اختصاص امکانات بیشتر به پرستاران به ویژه در بیمارستان اندیمشک شد و افزود: در زمان بستری مادرم در بیمارستان اندیمشک و رازی اهواز، پرسنل بیمارستان بسیار رفتار خوبی با ما داشتند، اگر چه در حال حاضر امکانات و تجهیزات پرستاران بهتر شده اما هنوز برای جلوگیری از ابتلای آنها به بیماری کم است و نیاز است که توجه بیشتری به این مساله شود.
وی تاکید کرد: ضروری است که پرسنل بیمارستان، پنهانکاری را کنار بگذارند و خیلی شفاف و صریح و جدی به بیمار و خانواده وی، شرایط را توضیح دهند تا آنها تکلیف خود را در نحوه رفتار و تعاملات اجتماعی بدانند، در حال حاضر آموزش به خانواده های بیماران و یا آنهایی که مشکوک به بیماری هستند بسیار کم است، این مساله باعث ترس و نگرانی بسیار زیاد خانوادهها نیز شده است.
طافیان افزود: روحیه خوب میتواند در بهبود بیماری بسیار کمک کند، این مساله در مورد مادرم صادق بود، اما در پیامهایی که از مخاطبان خود در شبکههای اجتماعی دریافتم، ترس زیادی را مشاهده کردم که باعث شده برخی به اشتباه، خود را بیمار تصور کنند و دچار خودبیمارانگاری شوند، همچنین برخی از آنها شیوع این بیماری را باور نداشته، برخی نیز بهبودی مادرم را باور نمیکردند و معتقد بودند که ما برای ایجاد آرامش کاذب این مساله را مطرح کردیم.
وی ادامه داد: متاسفانه در برخی از خانوادههای سنتی، دیدگاه درستی نسبت به بیماری کرونا وجود ندارد و آن را یک «انگ اجتماعی» میدانند به طوری که برخی از خانوادهها بخاطر ترس از طردشدگی، حاضر به اعلام بیماری نیستند، البته معتقدم که باید این باورها تغییر کند تا بتوانیم با انتقال تجربیات خود به یکدیگر در بهبود بیماران کمک کنیم.
بر اساس این گزارش، نخستین بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» که از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافته بود، ۳۰ بهمن امسال از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام شد.
بر اساس اعلام احسانپور سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در خوزستان تا امروز به ۴۲ مورد رسید که ۱۰ نفر از آنان فوت شدند. به گفته وی در ۲۴ ساعت گذشته میزان مراجعین به بیمارستان رازی به عنوان بیمارستان اصلی استان قریب به ۲۰ درصد کاهش یافته و در این مدت تعداد بیماران مشکوک بستری شده در این بیمارستان نیز قریب به ۵۰ درصد کاهش یافته است. همچنین تا کنون ۱۰ مورد ابتلای قطعی استان پس از انجام اقدامات درمانی بهبود و با تایید پزشکان معالج از بیمارستان ترخیص شدند.
به گفته رییسی معاون وزیر بهداشت نیز تا امروز مجموع ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به ۲ هزار و ۳۳۶ نفر و فوتی قطعی به ۷۷ نفر رسیده است و ۴۳۵ نفر در مجموع بهبود یافتهاند.
بیمارستان رازی اهواز محل قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا در خوزستان است.
نظر شما