جاده های یزد در مسیر کریدور شمال - جنوب، شرق - غرب به مرکز کشور قرار دارد و روزانه حدود ۴۰۰ هزار دستگاه انواع خودرو سبک و سنگین از استان تردد می کند .
استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۰ شهرستان و ۲۱ شهر دارد.
فخرالسادات خامسی هامانه عصر سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تمامی افراد موارد مشکوک تا ۱۴ روز در قرنطینه نگهداری میشوند.
وی ادامه داد: قرنطینه خانگی افراد مرتبط یا مشکوک با موارد آلوده همچنان تا حصول اطمینان کادر پزشکی و بهداشتی از سلامت آنها ادامه خواهد داشت.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری یزد بیان کرد: تدابیر ویژهای برای مکان های زیارتی، بقاع متبرکه و زیارتگاههای استان در نظر گرفته شد که رعایت آنها ضروری است.
خامسی هامانه یادآور شد: اماکن متبرکه و زیارتگاهها که به تشخیص دانشگاه علوم پزشکی و ستاد استانی، شرایط خاص دارند به دلیل کاهش ریسک آلودگی تا اطلاع ثانوی با نصب حفاظ، غیرقابل دسترسی شده، زیارت و ادای احترام با عبور از صحن متبرکه و با زدن ماسک و شست وشوی دست ها قبل از ورود و با هدایت خادمان بدون توقف صورت میپذیرد.
عضو ستاد مقابله و پیشگیری از کرونا در یزد از مردم خواست تا حد امکان در منازل حضور داشته باشند و از تردد غیرضروری و مسافرت خودداری کنند تا بتوانیم بیماری را مهار کنیم.
خامسی هامانه یادآور شد: باید بسیج همگانی برای مهار کرونا در استان به راه بیفتد و عزم جدی در این زمینه وجود داشته باشد و به طور قطع نقش مردم در این زمینه و ارائه آموزش و آگاهی به آنها بسیار اثرگذار است.
همچنین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، امروز تعداد بیماران مشکوک به کرونا که از ابتدا شیوع آن تاکنون در بیمارستان های استان بستری شدند را ۳۰۰ نفر اعلام کرد.
دکتر محمود نوری شادکام گفت: از ۸۴ نفر نمونه اخذ شد که تست پنج نفر مثبت، ۱۳ نفر منفی، تعداد فوتی ها با تست مثبت ۲ نفر و تعداد فوتی های مشکوک به کرونا ۶ نفر بود و در این مدت ۹۱ نفر با بهبودی از مراکز درمانی مرخص شدند.
بنا بر اعلام روز سه شنبه ستادملی مدیریت و مقابله با کرونا ، تاکنون ۲ هزار و ۳۳۶ نفر در ایران به این بیماری مبتلا شدند که از این تعداد ۷۷ نفر جان خود را از دست دادند و ۱۷۵ نفر هم بهبود یافتند.
کرونا همانند بسیاری از بیماری ها خصوصا آنفلوآنزا با رعایت بهداشت فردی و پرهیز از حضور در مکان های شلوغ و ماندن در منزل قابل پیشگیری است
ویروس کرونا از طریق تماس با قطره های تنفسی ،مدفوع افراد آلوده، ذرات و ناقلهای بیجان انتقال مییابد، دانشمندان هنوز در تلاش هستند تا چگونگی انتقال ویروس را که این روزها بهداشت جهانی را با وضعیت اضطراری مواجه کرده است، تعیین کنند.
آب، مواد غذایی و ناقلهای بیجان از جمله اشیایی چون لباس یا وسایل منزل، ممکن است منبع عفونت باشند، به ویژه اگر به ترشح تنفسی یا مدفوع فرد مبتلا آلوده شده باشند.
مقامات بهداشت چین متوجه این خطر شدند و از همین رو شهروندان خود را به نوشیدن آب جوشانده شده، پرهیز از خوردن غذای خام، شستن مکرر دست ها، ضدعفونی کردن سرویسهای بهداشتی و جلوگیری از آلوده شدن آب و مواد غذایی توسط مبتلایان، توصیه میکنند.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت.
نخستین مورد این بیماری ۳۰ بهمن ماه گذشته در قم شناسایی شد.
نظر شما