در روزهای پایانی سال مردم کارتن های اضافی لوازم ،روزنامه باطله ،جزوه ها ،اسباب بازی شکسته، کفش و لباس های اضافی و فرسوده را پشت درب منازل خود قرار می دهند.
برخی افراد سودجو گروه هایی از کودکان ، نوجوانان و اقشار مختلف گروه های سنی از زن و مرد را به جمع آوری این اقلام از خیابان های شهر و سطل های زباله می گمارند.
این افراد کار جداسازی زباله ها را در محل سطل زباله و در خیابان انجام داده و هر زباله را جداگانه در پشت موتور سه چرخه ، خودرو، کیسه و ترک عقب دوچرخه می گذارند.
این روزها اغلب مردم از ترس کرونا ویروس برای خود دستکش و ماسک تهیه می کنند و متاسفانه برخی افراد این اقلام را پس از استفاده بجای معدوم سازی در پشت درب منزل و در خیابان ها رها می کنند و کار رفتگران شهرداری را زیاد می کنند.
کودکی که خود را هاشم معرفی کرددر حالی که کیسه ای مملو از پلاستیک ،آهن قراضه ،ریزه کاغذ و کارتن را به سختی برروی زمین می کشید ، گفت: در خیابانهای شهر از ساعت ۶ صبح تا ظهر برای جمع آوری زباله های قابل بازیافت دور می زند
وی تاکید کرد: هر روز به همراه خواهرش ۳۰هزار تومان در آمد دارد. .
وی با بیان اینکه این کیسه های جدا شده زباله ها را هر ۲ ساعت یکبار به فرد دیگری تحویل می دهند ، افزود: او نیز با خودرو این زباله های قابل بازیافت را به جای نامعلومی می برد.
از هاشم پرسیدم از کرونا ویروس نمی ترسید و از بوی بد وتعفن سطل های زباله شهری حالت تهوع نمی گیرید ، پاسخ داد: ما هم ابتدای کار بسیار اذیت شده و شب ها تا به صبح خواب راحت نداشتیم ولی عادت کرده و فقط به پول درآوردن برای خانواده فکر می کنیم.
یک زن که چادرش را به کمر بسته بود و در سطل زباله شهری جست و جو می کرد، پس از دیدن دوربین من وانمود کرد که در این سطل به دنبال گمشده ای می گردد، کیسه زباله را رها کرده و راهش را از کنار سطل زباله کج کرد و رفت .
اندکی بعد مردی از یک موتور سه چرخ باری در کنار سطل زباله پیاده شد، در این تصور بودم که می خواهد زباله منزلش را به سطل بیاندازد، در همین تصور بودم که تا کمر درون سطل زباله خم شد و به جست و جو درون زباله ها پرداخت.
او کمی کارتن را درون کیسه ریخت و مقداری هم پلاستیک را در کیسه ای جداگانه انداخت و بعد با موتور سیکلت سه چرخه به راهش ادامه داد.
کارشناس مسوول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت:در نامه ای کتبی به شهرداری شاهرود خطرهای این کار اعلام شده ، چراکه مردم دستکش وماسک استفاده شده خود را به همراه دیگر زباله ها به دورن سطل های زباله شهری می اندازند.
علیرضا شیخ زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :با وجود کرونا ویروس تمامی زباله های بیمارستانی نیز در حال حاضر عفونی تلقی می شوند.
وی ادامه داد: روزانه در بیمارستان ها بوسیله دستگاههایی تمامی زباله ها بی خطر سازی شده ودر محل دفن زباله ها مدفون می گردند.
معاون خدمات شهری شهرداری شاهرود در این باره گفت : به همه ماموران موظف شهرداری شاهرود در اجرا و رعایت قانون مدیریت پسماند شهرداری ها ابلاغ شده است.
امیرعرباسماعیلی افزود: مخلوط و تفکیک نمودن زباله جرم است و افرادی که این کار را درخیابان ها انجام می دهند پس از شناسایی به کلانتری ها و مراجع قضایی معرفی می شوند.
وی با بیان اینکه حدود سه هزار سطل زباله شهری در نقاط مختلف جانمایی شده ، از مردم خواست در برخورد با این قانون شکنان شهرداری را یاری کنند.
معاون خدمات شهری شهرداری شاهرود تاکید کرد: تلفن ۱۳۷ شهرداری آماده دریافت اطلاع رسانی مردمی در این زمینه است.
بنابه اعلام دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تا کنون ۲ بانوی ۶۷ و ۷۳ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این شهرستان فوت کردند.
تاروز گذشته، بیش از ۱۹۰ مورد مراجعه سر پایی با علائم عفونت های حاد تنفسی به اورژانس بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود انجام شده که ۱۲۰ نفر از آنان بستری شده اند.
از نمونه های آزمایش ارسالی به تهران ، جواب ۴۰ مورد منفی و ۱۹ نمونه مثبت گزارش شده است، از موارد مثبت قطعی تعداد۱۲ نفر با بهبودی از بیمارستان ترخیص شده اند، ۵ نفر بستری و تحت مراقبتند و تاکنون ۲ نفر فوت کردند.
دانشگاه علوم پزشکی شاهرود شهرستان های شاهرود و میامی با ۲۷۰ هزار تن جمعیت را زیر پوشش دارد.