بیماری کرونا با ورود ناخوانده خود به استان های مختلف مشکلات بسیاری ایجاد و کادر درمانی و مردم را با کمبود اقلام بهداشتی و تجهیزات پزشکی مواجه کرده است، موضوعی که شاید تنش زا تر از اصل این بیماری نمود پیدا کرد.
بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا از استان های مختلف، وضعیت تولید اقلامی همچون ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی کننده نسبت به روزهای آغازین شیوع ویروس کرونا افزایش یافته اما گویی شبکه توزیع قوی وجود ندارد تا قبل از اینکه اقلام بهداشتی توسط دلالان و واسطه ها تصاحب شود به دست مردم برسد.
در این گزارش مشاهدات عینی خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور درباره وضعیت اقلام بهداشتی و چرخه توزیع ارائه شده است تا مسوولان بتوانند با اطلاع از شرایط مدیریت بهتری در این رابطه داشته باشند.
خراسان رضوی
از استان خراسان رضوی خبر رسیده است که در پی بحران کمبود شدید لوازم بهداشتی، دستگاه های مسوول در این استان بسیج شده و در این چارچوب تا امروز ۱۴ اسفند چندین محموله احتکاری اقلام بهداشتی شامل دستکش، ماسک و الکل در خراسان رضوی کشف و در این ارتباط در مجموع ۳۵ فقره پرونده تخلف احتکار ملزومات پیشگیری و مقابله با کرونا در تعزیرات حکومتی استان تشکیل و اقلام کشفیات نیز در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته است.
همچنین کمیته اقتصادی تامین، توزیع و نظارت بر بازار در زیرمجموعه ستاد ویژه پیشگیری و مقابله با کرونا در استانداری خراسان رضوی شکل گرفته که تاکنون سه نشست برگزار کرده است.
این کمیته در مدت ۲ روز اخیر برای تامین نیاز دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز بهداشتی و درمانی خراسان رضوی ۵۰ هزار ماسک سهلایه و همچنین ۴۸ تبسنج دیجیتال در اختیار آنها قرار داده است.
استانداری خراسان رضوی امروز ۱۴ اسفند نیز اعلام کرد: حجم قابل توجهی ماسک سهلایه و دستکش پلاستیکی برای رفع نیاز داروخانهها در سطح استان به منظور ارائه به عموم مردم برای پیشگیری از شیوع "ویروس کووید ۱۹" عامل بیماری کرونا تامین شده و توزیع آن از فردا ۱۵ اسفند ماه آغاز میشود.
در این چارچوب تامینکنندگان عمده این نوع کالا در استان بسیج شده و از فردا هزار جفت دستکش با قیمت مصوب برای توزیع بین مردم در اختیار هر یک از داروخانههای دایر در خراسان رضوی قرار میگیرد.
بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا، همچنین برنامهریزی شده تا روزانه ۸۰ هزار عدد ماسک سهلایه در سطح خراسان رضوی توزیع شود. ۸۰ درصد این ماسک ها در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی و ۲۰ درصد آن در اختیار داروخانهها و مراکز عرضه قرار میگیرد.
از دیگر اقدامات در این چارچوب، استقرار ناظران مقیم از سوی بسیج و دانشگاه علوم پزشکی برای نظارت بر فرآیند خروج مواد ضدعفونی و تحویل آن به دانشگاههای علوم پزشکی خراسان رضوی در محل واحدهای توزیعکننده این مواد در سطح استان است.
بوشهر
خبرنگاران ایرنا در استان بوشهر هم گزارش داده اند که هرچند هنوز بیمار کرونایی در این استان گزارش نشده اما همچنان در زمینه اقلام پیشگیرانه شامل ماسک، الکل و ژل مشکل جدی وجود دارد اما از طریق معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی معرفی نامه دریافت الکل برای ضدعفونی کردن محیط و تجهیزات اداری صادر می شود.
اردبیل
از اردبیل نیز گزارش شده که به گفته مسوولان روزانه نزدیک به ۵۰ هزار بطری مواد ضد عفونی در این استان توزیع می شود. تولید ماسک در استان هر روز در حال افزایش است.
لیست داروخانه های توزیع کننده اقلام بهداشتی اعلام شده است.
اما مشاهدات میدانی همچنان از کمبود شدید این اقلام حکایت دارد.
اصفهان
گزارش های میدانی خبرنگاران ایرنا از استان اصفهان نیز حکایت از آن دارد که با وجود وعده مسوولان و افزایش تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده، هنوز خبری از توزیع گسترده این اقلام در داروخانه ها و فروشگاه های اصفهان نیست و مردم همچنان برای تهیه این اقلام سرگردان هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی به ایرنا گفت که چگونگی توزیع این اقلام به عهده معاونت غذا و داروست و تلاش می شود تا پایان هفته این مشکل برطرف شود اما به نظر می آید هنوز نیاز بیمارستان ها برای این اقلام زیاد است و اولویت دانشگاه نیز رفع نیاز آنهاست.
ضمنا منابع مطلع گزارش دادند این مشکل در همه شهرستانهای استان اصفهان وجود دارد و مسوولان به خاطر نداشتن اطلاعات دقیق آماری نیز ارایه نمی کنند.
سمنان
از استان سمنان نیز گزارش شده که با وجود تاکید مسوولان بهداشتی استان مبنی بر تامین ماسک و دستکش هنوز مردم در تامین این اقلام در اکثر شهرستان های استان دچار مشکل هستند و در ساعت هایی که ماسک، دستکش یا ژل های ضد عفونی در برخی داروخانه ها توزیع می شود شاهد تشکیل صف های طویلی هستیم.
بر اساس این گزارش ها، در استان سمنان در زمینه تامین مواد شست و شو چون مایع های دستشویی و وایتکس تا کنون مشکلی وجود ندارد.
لرستان
گزارش میدانی خبرنگاران ایرنا حاکی از این است که توزیع ماسک، دستکش و موادضدعفونی کننده در داروخانه ها به صورت نامنظم و با تعداد کم انجام می شود که موجب سرگردانی مردم شده است.
این گزارش حاکی است که برخی از دلالان ماسک و مواد ضدعفونی کننده از تهران با داروخانه داران استان تماس گرفته و حاضر هستند هر میزان ماسک که نیاز استان هست را با چند برابر قیمت مصوب تامین کنند.
نظارت بر کار توزیع در این استان بسیار پایین بوده و ماموران مبارزه با گرانفروشی از بیم درگیری با متخلفان فقط به دادن تذکر اکتفا می کنند.
خوزستان
در استان خوزستان الکل و ژل به همه داروخانه ها داده شده و مشکلی نیست اما ماسک همچنان خواسته اصلی مردم است.
البته قرار است ماسک هم در روزهای آینده توزیع شود ولی اولویت با بیمارستان هاست.
سیستان و بلوچستان
بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا در استان سیستان و بلوچستان نیز ماسک و موادضد عفونی در داروخانه ها و لوازم پزشکی یافت نمی شود، بازار آزاد این اقلام نیز خیلی محدود است، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این رابطه گفته است که تامین و توزیع موادضدعفونی به سازمان صمت واگذار شده است و ماسک نیز به تعداد موردنیاز در اختیار بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی قرار دارد و مردم عادی نیازی به ماسک ندارند.
مسوول روابط عمومی سازمان صمت سیستان و بلوچستان نیز گفت: تاکنون مقادیری موادضدعفونی توزیع شده که قرار است آمار آن را واحدهای مربوطه ارائه کنند اما یکی از واحدهای تولید پوشاک به صورت خودجوش از فردا ۱۵ اسفند ماه تولید ۱۵ هزار ماسک را آغاز می کند همچنین یک واحد تولید موادشوینده قرار است یک خط تولید خود را به موادضدعفونی کننده اختصاص دهد که در صورت تامین الکل ۲۰ درصد نیاز استان را تامین خواهد کرد.
تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد: تاکنون ۱۲ هزار ماسک مخفی شده و مقادیر اندکی موادضدعفونی کننده کشف و توزیع شده است. ساعتی پیش یک محموله بزرگ ماسک و موادضدعفونی کننده در زابل کشف شده است که در حال آمارگیری از این محل هستند.
همچنین بنا بر گزارش های دریافتی تاکنون ۹ واحد فروشندگی لوازم پزشکی در استان پلمب شده است.
داروخانه های زاهدان وعده توزیع ماسک و موادضدعفونی کننده از فردا پنجشنبه را به مردم می دهند، در حالی که هنوز هیچ یک از این واحدها ماسک و مواد ضد عفونی کننده ندارند.
یکی از آزمایشگاه های زاهدان (پاستور) روزانه موادضدعفونی تهیه و بطور رایگان در اختیار مردم قرار می دهد.
جانشین انتظامی استان نیز از کشف ۶ انبار لوازم بهداشتی به ارزش ۱۰ میلیون تومان خبر داده است.
البرز
در البرز هم مواد و تجهیزات مورد نیاز عمومی تنها از طریق داروخانه ها توزیع می شود که با توجه به محدودیت تعداد کمی به افراد متقاضی ارایه می شود و همچنان ماسک کمبود جدی است و در داروخانه ها وجود ندارد.
خراسان جنوبی
خبرنگاران ایرنا از خراسان جنوبی از کمبود شدید ماسک خبر داده و اعلام کرده اند که مسوولان دانشگاه علوم پزشکی می گویند اولویت توزیع در کشور با استان هایی است که شیوع و درگیری بیشتری دارند. با این حال دیروز ۲ انبار اقلام بهداشتی شامل ماسک و دستکش در بیرجند کشف شد.
مواد ضدعفونی کننده دست و سطوح هم روزانه در داروخانه های استان توزیع و به سرعت توسط مردم خریداری می شود به طوری که در اغلب مواقع گفته می شود تمام شد. خط تولید مواد ضدعفونی هم از چند روز قبل در این استان راه اندازی شده است.
مرکزی
بازدید میدانی خبرنگاران ایرنا از چند داروخانه سطح شهر اراک بیانگر این موضوع است که الکل تا حدی موجود شده آن هم در حد یک شیشه کوچک اما ژل ضدعفونی و ماسک و دستکش های یکبار مصرف لاتکس موجود نیست.
ایلام
بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا در استان ایلام موجودی الکل، ژل و ماسک داروخانه های این استان در چند روز ابتدایی تایید ورود کرونا به کشور و با هجوم مردم برای خرید این اقلام به صفر رسید و تا روزهای گذشته هیچگونه مواد ضدعفونی کننده ای در داروخانه پیدا نمی شد اما از روز گذشته اعلام شد با همکاری دادستانی، سپاه و دانشگاه علوم پزشکی در ۳ داروخانه شهر ایلام روزانه تعداد محدودی بطری نیم لیتری الکل ویژه ضد عفونی دست ها با ارائه کارت ملی سرپرست خانوار به مردم عرضه خواهد شد.
قرار است فرایند توزیع به تناسب میزان تولید در روزهای آینده هم استمرار داشته باشد بنابراین از مردم خواسته شده است از تجمع و ازدحام خودداری کنند.
اما همچنان ماسک در دسترس نیست و داروخانه ها نیز از خرید و فروش ماسک منع شده اند.
ساوه
از دفتر ساوه هم گزارش شده که روز گذشته رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه از توزیع ۳۰ هزار ماسک و تداوم این اقدام با توزیع روزانه ۵ هزار عدد در میان گروه های هدف خبر داد.
نکته اینجاست که بررسی های میدانی خبرنگاران ایرنا در سطح شهر و بازخورد نظر شهروندان هرگز موید ادعای این مقام مسوول نیست و ماسک و دستکش همچنان کالای نایاب این روزهای شهر کرونازده ساوه است.
روابط عمومی علوم پزشکی هم اعلام کرده که صرفا تهیه ماسکی بر عهده آنها است و توزیع را دستگاه ها و افراد دیگری عهده دار هستند.
در مجموع وضعیت استان نشان می دهد که هنوز اقلام بهداشتی با وجود اظهارات مسوولان مبنی بر تهیه این اقلام در حجم انبوه به درستی در اختیار مردم قرار نمی گیرد.
قزوین
مرکز ایرنا از قزوین هم گزارش داده است که با وجود اینکه این استان ۵۰ درصد مواد شوینده و بهداشتی کشور را تولید می کند اما در زمینه اقلام پیشگیرانه شامل ماسک، الکل و ژل مشکل جدی وجود دارد و شهروندان در تهیه اقلام بهداشتی با مشکل مواجه هستند.
البته مسئولان در روزهای اخیر با تشکیل جلسات متعدد و تغییر چند خط تولید قول تامین کالاهای مورد نیاز مردم را داده اند.
براساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا هنوز مشکل تامین اقلام بهداشتی از قبیل مواد ضدعفونی کننده، به خصوص ماسک رفع نشده است و همچنان مردم با کمبود این اقلام مواجهند با وجود اینکه هر روز اعلام می شود این اقلام با ظرفیت بالا تولید و توزیع میشود اما مشکلات همچنان پا برجاست و بر اساس مشاهده در داروخانه های استان حتی یک عدد ماسک هم برای بیماران پرخطر هم وجود ندارد.
کردستان
براساس گزارش میدانی خبرنگاران کمبود اقلام بهداشتی بویژه الکل همچنان محسوس است و در بازار یافت نمی شود.
ژل به مقدار محدود ولی با قیمت نیم لیتری ۵۰ هزار تومان در برخی داروخانه ها و فروشگاه لوازم بهداشتی عرضه میشود ولی انواع ماسک و دستکش همچنان با کمبود و در صورت موجودی با قیمت زیاد عرضه میشود.
کرمان
بر اساس مشاهدات خبرنگاران ایرنا در داروخانه ها کرمان هیچگونه لوازم بهداشتی و پیشگیری از جمله ماسک ، ژل و دستکش وجود ندارد و مردم نگران و سرگردان هستند.
در آخرین تماسی که خبرنگار ایرنا در کرمان تا ظهر امروز با مسوولان علوم پزشکی کرمان داشته اعلام کرده اند که به هر داروخانه تعداد ۴۵عدد ژل دست داده شده و در خصوص ماسک و دستکش و الکل و دیگر موارد پیشگیرانه با مشکل جدی مواجهند.
گلستان
کمبود ماسک و مواد ضدعفونی کننده در گنبد و شرق گلستان از مواردی است که توسط خبرنگاران ایرنا گزارش شده است.
در گرگان هم به سبب توزیع اقلام مرتبط از سوی عوامل شهرداری و بسیج شرایط قدری بهتر است ولی مشکلاتی وجود دارد.
به گفته استاندار گلستان واحدهای تولیدی استان با بالاترین ظرفیت در حال تولید هستند ولی با کاهش مواد اولیه امکان پشتیبانی در حال کاهش است.
پرستاران بیمارستان شهید صیادشیرازی گرگان که محل قرنطیه و بستری بیماران کرونا است، کمبود لباس و ماسک و دستکش دارند.
کارخانه های تولید کننده ماسک و دیگر اقلام بهداشتی گلستان با وجود داشتن ظرفیت تولید این محصولات، به دلیل کمبود مواد اولیه، قادر به تولید و رفع نیاز بازار نیستند.
خراسان شمالی
این روزها بازار خراسان شمالی هم بنا بر گزارش میدانی خبرنگاران ایرنا خالی از اقلام بهداشتی است، در داروخانه ها ماسک، الکل، دستکش، ژل و دیگر مواد ضدعفونی کننده پیدا نمی شود و حتی موادی چون وایتکس در فروشگاه ها کمیاب شده است.
برخی از فروشگاه ها بعضا به صورت مقطعی الکل، ماسک و یا دستکش عرضه می کنند که البته آن هم بسیار محدود است و برای پیدا کردن این اقلام باید به چندین فروشگاه سر زد.
بر اساس گفته برخی از پرستاران و پزشکان، حتی در بیمارستان های خراسان شمالی نیز دسترسی به امکانات و اقلامی چون ماسک و دستکش چندان مطلوب نیست و به صورت بسیار محدود در اختیار کارکنان قرار می گیرد.
گفته می شود که برخی از شرکت ها و صنایع بزرگ مستقر در استان بخش زیادی از این اقلام بهداشتی را به صورت یکجا برای کارکنان خود خریداری کرده اند که این وضعیت مردم عادی را برای یافتن این کالاها دچار درد سر کرده است.
البته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرده اند که ماسک و دستکش به اندازه نیاز در بیمارستانهای استان وجود دارد و هنوز کمبود این اقلام به مرحله بحران نرسیده است، این در حالی است که برخی از کارکنان کمبود این اقلام را عنوان می کنند.
کهگیلویه و بویراحمد
خبرنگاران ایرنا همچنین گزارش داده اند که شیوع بیماری کرونا در کهگیلویه و بویراحمد به طور مشخص بیشترین تاثیر را بر بازار اقلام بهداشتی داروخانه ای گذاشته است.
در نخستین روزهای پس از شیوع بیماری هیچ کدام از اقلام بهداشتی مانند ژل ضد عفونی کننده، پد الکلی، ماسک، قرص های ویتامین در بازار یافت نمی شد و حتی این موضوع را بر سر در داروخانه ها نصب کرده بودند.
برخی داروخانه ها نیز اقدام به احتکار این اقلام و فروش آن با قیمت چند برابر در بازار می کردند که با ورود تعزیرات ۳ داروخانه تعطیل و این موضوع مدیریت شد.
از هفته گذشته که یک شرکت اقدام به تولید ژل های ضد عفونی کننده دست کرده در شهر یاسوج تقریبا مشکلی در زمینه تهیه ژل وجود ندارد با این حال اقلامی مانند ماسک و دستکش با اینکه در داروخانه ها به تعداد محدود بین شهروندان توزیع می شود اما بلافاصله نیز تمام می شوند و همچنان مشکل پابرجاست و داروخانه ها معتقدند سهمیه ای که به آنها تعلق می گیرد جوابگوی تقاضا نیست.
قرص های ویتامینه نیز با قیمتی بالاتر در داروخانه ها عرضه می شود.
بازار زنجبیل، سیر، لیمو و مواد خوراکی که گفته می شد ممکن است روی پیشگیری از بیماری موثر باشند مثل روزهای اول داغ نیست اما نرخ ها همچنان در این اقلام بالاست.
بر اساس این گزارش، چند نکته وجود دارد و آن هم اینکه مردم استان به نسبت روزهای اول چندان موضوع را جدی نمی گیرند که برخی دلیل آن را آمارهای علومپزشکی می دانند که حکایت از ان دارد که بیماری در کهگیلوبه و بویراحمد تاکنون جز در یک مورد مثبت نبوده و همین موضوع به اطمینان خاطر و جدی نگرفتن بیماری کرونا منجر شده است.
مازندران
براساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنان تامین اقلام در حد مذاکره با وزارت بهداشت است و واحدهای تولیدی استان که چهار واحد است نیز با تمام ظرفیت در حال فعالیت هستند و اولویت اقلام با مراکز درمانی درگیر است.
برای توزیع عمومی هنوز تصمیمی از سوی وزارت بهداشت اعلام نشده است در نتیجه اقلامی همچون ماسک، ژل و مواد ضد عفونی کننده که پیش از این در استان کمبود داشته همچنان وضعیت ادامه دارد با این تفاوت که دیگر مردم هم از دستیابی در شبکه رسمی ناامید شده و به تهیه نیازمندی هایشان در حوزه غیررسمی روی آورده اند.
کرمانشاه
خبرنگاران ایرنا همچنین گزارش داده اند که براساس گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه یک واحد تولیدی در سرپل ذهاب با توان تولید تا ۱۵ تن آب ژاول از امروز کار خود را آغاز کرده و شرکت سلامت نیز امروز با ظرفیت تولید ۱۰ تن مواد ضدعفونی کننده وارد مدار شده است.
محسن دارابی افزود: مجتمع شیمیایی بیستون نیز که پیش از این سم تولید میکرد ضمن تغییر سیستم از امروز اقدام به تولید مواد ضد عفونی کننده سطوح کرده است.
رییس سازمان صمت کرمانشاه همچنین عنوان کرد: یک واحد تولیدی استان هم به منظور تولید لباس های ضد ویروس ویژه مورد نیاز کارکنان بیمارستانی فعال شده است و روزانه ۴۰۰ دست لباس تولید خواهد کرد.
دارابی با بیان اینکه شرکت پخش البرز وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام واردات ماسک های n۹۵ در کشور را بر عهده گرفته است، گفت: نخستین محموله ماسک مورد نظر روز گذشته توسط این شرکت وارد کرمانشاه شد.
یک واحد تولید ماکس هم در شهرک صنعتی درود فرامان کرمانشاه فعال شده و هم اکنون مشغول تولید انواع ماکس است و به نظر می رسد با راه اندازی این واحدها در روزهای آینده نیاز استان به مواد شوینده و ماسک رفع خواهد شد.
گیلان
گزارش ها از استان گیلان هم حکایت از آن دارد که با گذشت ۲ هفته از انتشار ویروس کرونا در گیلان مردم برای تهیه لوازم بهداشتی شامل ماسک و ضدعفونی کننده ها برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا با مشکل مواجه اند، تقریبا در تمامی داروخانه های استان در شهرستان های مختلف این اقلام کمیاب است.
بسته های دستکش های معمولی و لاتکس که پیش از این حدود هشت تا ۱۰ هزار تومان بوده اکنون در تعدادی از فروشگاه ها به قیمت ۴۵ هزار تومان به فروش می رسد که البته این نوع دستکش هم به راحتی پیدا نمی شود.
شنیده ها حاکی از این است پرستاران و پزشکان در بیمارستان های استان گیلان نیز با کمبود اقلام حفاظت فردی مواجه هستند.
این در حالیست که محمدرضا نقی پور سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان می گوید: با وجود همه محدودیت ها روزانه ماسک، دستکش و سایر اقلام حفاظت فردی در اختیار پزشکان و پرستارانی که با بیماران مشکوک به کرونا فعالیت دارند، ارائه می شود.
بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در واحدهای تولید کننده اقلام بهداشتی مرتبط با پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مستقر هستند تا بر زنجیره تولید تا مصرف نظارت کنند.
سازمان صنعت ، معدن و تجارت اعلام کرده که این تولیدات به نمایندگان وزارت بهداشت تحویل داده می شود تا آنها خود تصمیمات لازم را برای توزیع در میان کادر درمانی و یا داروخانه ها اتخاذ کنند.
بر این اساس هم اکنون هشت هزار لیتر انواع ژل، محلول و مایع ضد عفونی کننده و شوینده به صورت روزانه در واحدهای صنعتی استان در حال تولید است که در صورت استمرار تهیه مواد اولیه می تواند این ظرفیت را به بیش از ۳۰ هزار لیتر برساند.
تنها واحد تولید الکل در گیلان در صورت دسترسی بیشتر به مواد اولیه روزانه، ۲۰ هزار لیتر می تواند الکل تولید کند.
همچنین در واحدهای تولیدی گیلان هم اکنون ۶۰۰ هزار عدد پد الکلی هم به صورت روزانه تولید می شود.
بر اساس اعلام مسوولان یک واحد صنعتی دیگر برای تولید ماسک بهداشتی تا پایان هفته هم راه اندازی می شود و هماهنگی یک واحد دیگر برای تولید ماسک این ظرفیت از ۶ هزار عدد در روز در مرحله اول افزایش یافته و به زودی با شروع تولید واحد دوم به بیش از ۱۶ هزار عدد می رسد.
همدان
بر اساس گزارش های رسیده کماکان اقلام بهداشتی از جمله ژل، الکل و ماسک در بازار و داروخانه نای همدان کمیاب و نایاب است.
با توجه به صدور مجوز تولید محلولهای ضدعفونی کننده در استان همدان هم اینک ۲ کارخانه و ۲ شرکت دانش بنیان در استان، تولید وسایل بهداشتی را آغاز کردند.
چند واحد تولیدی ماسک و محلولهای بهداشتی نیز منتظرند تا علوم پزشکی مجوز لازم را برای تولید صادر کند. البته گفته شده که همدان توان تولید روزانه ۱۰۰ هزار ماسک را دارد و اکنون علوم پزشکی همدان منتظر است که با ورود این اقلام به بازار مشکلات موجود را رفع کند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در مورد آخرین وضعیت مبتلایان اعلام کرد: مجموع ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور تا ظهر امروز ۱۴ اسفند ماه به دو هزار و ۹۲۲ نفر و فوت ناشی از کرونا نیز به ۹۲ نفر رسیده است و ۵۵۲ نفر در مجموع بهبود یافتهاند.
کیانوش جهانپور افزود: از روز گذشته تاکنون ۵۸۶ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که ۲۵۳ نفر در تهران، ۳۵ نفر در گیلان، ۹ نفر در مازندران، ۸ نفر در سمنان، ۹ نفر در گلستان، ۹ نفر در آذربایجان شرقی، ۴ نفر در کردستان، ۱۵ نفر در کرمانشاه، ۷ نفر در ایلام، ۵ نفر در لرستان، ۲۷ نفر در خوزستان، ۱۴ نفر در فارس، ۶ نفر در زنجان، ۸ نفر در مرکزی، ۲۵ نفر در قزوین، ۱۹ نفر در البرز، ۱۰۱ نفر در قم، یک نفر در چهارمحال و بختیاری، ۱۴ نفر در کرمان، ۸ نفر در سیستان و بلوچستان، ۸ نفر در خراسان رضوی و یک نفر در خراسان شمالی است.
نظر شما