به گزارش عصر چهارشنبه ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی با ارائه گزارشی از روند برگزاری نخستین رویداد ملی فهما، گفت: از مجموع ۲۵ هزار و ۲۶۱ کانون ثبت شده در پرتال «بچههای مسجد»، اطلاعات مربوط به فعالیت ها و آثار ۲۴ هزار و ۶۹۳ کانون (معادل ۹۸ درصد) در این پرتال بارگذاری شد و بالغ بر هزار و ۲۵۵ کانون موفق به راهیابی به بخش رقابتی این رویداد شدند.
وی افزود: پس از بررسیهای اولیه از سوی هیئتهای انتخاب، از این تعداد مجموعا ۵۵۶ کانون به مرحله پایانی داوری راه پیدا کردند.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فهما افزود: پس از بررسیهای لازم توسط هیأتهای انتخاب و حضور گروههای داوری در ۱۸ رشته، مجموعا ۱۳۳ کانون در این رویداد ملی قابل تقدیر شناخته شدند.
به گفته ارزانی ۱۸ کانون در ۱۸رشته به عنوان کانون برتر انتخاب شدند و ۱۸ کانون در ۱۸رشته به عنوان کانون شایسته تقدیر ویژه و تعداد ۹۷ کانون نیز به عنوان شایسته تقدیر شناخته شدند.
وی ادامه داد: از این میان ۱۸ کانون در ۱۸ رشته به عنوان رتبه برتر(رتبه اول) شناخته شدند.
معرفی برگزیدگان
بر اساس این گزارش کانون «غدیر» از استان یزد به عنوان رتبه اول در رشته (سرود و آواهای انقلابی)، کانون «صاحبالزمان» از استان یزد به عنوان رتبه اول در رشته (پاسداشت اربعین حسینی»، کانون شهید «علی گرائیلی» به عنوان رتبه اول در رشته (گفتمانسازی شعار سال)، کانون حضرت «خدیجه کبری» از استان قم به عنوان رتبه اول در رشته (فضای مجازی و رسانه) و کانون «تبیان» از استان قم به عنوان رتبه اول در رشته (طرحهای بومی خلاقانه) معرف شدند.
به گفته مشاور وزیر ف هنگ و ارشاد اسلامی کانون آیتالله «حائری میبدی» از استان یزد به عنوان رتبه اول در رشته (فعالیتهای قرآنی)، کانون «عصر انتظار» از استان تهران به عنوان رتبه اول در رشته (پاسداشت دهه امامت و ولایت)، کانون «امام علی» از استان چهار محال و بختیاری به عنوان رتبه اول در رشته (ساماندهی و شبکهسازی)، کانون «امام المنتظر» از استان هرمزگان به عنوان رتبه اول در رشته (پاسداشت دهه کرامت)؛ کانون «قدس» از استان گلستان به عنوان رتبه اول در رشته (فیلم کوتاه)؛ کانون «محمد رسولالله» از استان قم به عنوان رتبه اول در رشته (ترویج امر به معروف و نهی از منکر)، کانون «آرمانشهر مهدوی» از استان فارس به عنوان رتبه اول در رشته (غنیسازی اوقات فراغت)، کانون شهید «علایی» از استان اردبیل به عنوان رتبه اول در رشته (ترویج کتاب و کتابخوانی)، کانون «انصارالزینب» استان گیلان به عنوان رتبه اول در رشته (پاسداشت دهه فجر انقلاب اسلامی)، کانون «ولایت» از استان آذربایجان شرقی به عنوان رتبه اول در رشته (ایدههای مسجدی)، کانون «منهاج» از استان مازندران به عنوان رتبه اول در رشته (ترویج فرهنگ اقامه نماز)، کانون «شهید حسن عبداللهی» از استان کرمان به عنوان رتبه اول در رشته (ترویج فرهنگ ایثار و شهادت)، کانون «سیدالشهدا» از استان هرمزگان به عنوان رتبه اول در رشته (نمایش)
طرح ملی «فهما»
طرح ملی «فهما» (پایتخت فرهنگ و هنر مسجد) که در قالب تعیین شاخصهای هشت گانه برای ارزیابی و رتبهبندی کانون های فرهنگی هنری مساجد اجرا شد، وجود بیش از ۲۵ هزار کانون فرهنگی هنری مسجد با مخاطبان چشمگیر در سراسر ایران، فرصتی را فراهم کرد تا حرکتهای فرهنگی، هنری و دینی در مساجد به عنوان یکی از کانونهای اصلی و تاثیرگذار، در کنار هم قرار داده و با یک تپش و سرعت قابل توجهی، پیش برود.
در این راستا سامانه جامع اطلاعات نیز با نگاه مبتنی بر پایش بهتر تحرکات و فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد در دستور کار قرار گرفت تا ضمن قرارگرفتن ایده ها در فضایی متبادل، امکان بهره مندی کانون های مختلف از ایده های یکدیگر را فراهم سازد.
طرح پایتخت فهما با این نگاه شکل گرفت تا فرصتی برای دیده شدن حرکت هایی که در کانون های فرهنگی هنری مساجد اتفاق میافتد، ایجاد و از سوی دیگر با امتیازاتی که تعریف شده فرصتهایی رقابتی را برای این کانون ها مهیا کند.
با شکلگیری پایههای این نگاه، فرصتی در شاخصهای قرآن و عترت، شبکه سازی و ساماندهی، هنر متعالی، کتاب و کتابخوانی، مناسبت های ملی و مذهبی، فضای مجازی و رسانه، غنی سازی اوقات فراغت و خلاقیت و نوآوری فراهم شد تا بتوان ترکیبی از نگاه کمی و کیفی را با هم تلفیق کرد.
گرچه طرح ملی فهما با شاخصهای محدودتری شروع شده، اما زمینههای تکمیل و تکامل خود را پیدا میکند و این شاخص ها، هم از لحاظ تعداد و هم به لحاظ کیفیت و سنجش های کیفی ارتقا پیدا می کند.
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور نیز می گوید: با ایجاد فهما، ۴۰ هزار استعداد هنری در رشتههای سرود، تئاتر و فیلمسازی که به صورت جهادی و خودجوش فعالیت میکنند شناسایی شدند.
سعید سعادتی، گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان یکی از مجموعه های فراگیر در پهنه گسترده جغرافیایی قرار دارند؛ به گونه ای که این کانون ها در ۲۵ هزار محله حضور دارند و بیش از نیمی از آنها در روستاها فعالیت می کنند.
وی افزود: ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد به دلیل این پراکندگی جغرافیایی و اقتضائات بومی، محیطی و همچنین حضور اقوام و مذاهب و خرده فرهنگ های مختلف تصمیم گرفت تا تنوعی در فعالیت های این کانون ها ایجاد کند و ضمن ساماندهی این فعالیت ها یک چتر حمایتی به نام فهما را بگستراند.
به همین دلیل در بسیاری از برنامه های کانون ها به دنبال اهداف و راهبردهای مشترکی هستیم و ضمن احترام به اقتضائات بومی و محلی، طرح پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران با عنوان فهما شکل گرفت تا کانون های مساجد در کنار برنامه های ملی خود، برنامه های استانی و بومی نیز داشته باشند.
نظر شما