خدا کند ، دانستن قدر سلامتی و رعایت بهداشت فرهنگ عمومی شود ، مثل کمربند ایمنی که از ترس جریمه شدن یک فرهنگ شد و خیلی ها را از مرگ ر تصادفات داد، هرچند این کرونا یک کابوس خطرناک برای مردم شده ولی فرهنگ نظافت ، شستشوی دستها و بهداشت عمومی و فردی در آداب و معاشرت بهتر از گذشته شده است اما به کرونا که فکر می کنم، میبینم در مدت کوتاهی که قدم نحسش به کشورمان باز شده، بعضی از استانها و شهرستانها را مورد هجوم قرار داده و با گرفتن جان هموطنانم تراژدی غم انگیزی را رقم زده است.
ولی از همه اینها بگذریم به عید نزدیک می شویم، سالهای نه چندان دور شهر پر بود از هیاهو، شلوغی، فریاد حاجی فیروز، بوی اسپند و عود، ماهیهای رنگی، سبزههایی با روبان قرمز و هفتسینهای سفره عید که هم دل خوشی نوروز ما بود و هم نانی بود بر سر سفره مردمانی که این کالا را میفروختند.
یادمه هر وقت نزدیک عید که میشد از این همه شلوغی گله می کردم که عید چیه!!! گرفتاری، شلوغی، خرید و نظافت. حالا امروز کرونا در واپسین روزهای سال ۹۸ میهمان ناخواندهای شده که ما را دلتنگ و قدردان آن همه عشق، مهر و دورهم بودن کرده، حالا کرونا ما را کنج منزل نشانده و امروز دلتنگ آن دورهمیها و فشردن دست اقوام و دوستان در آغوش هم هستیم، کرونای لعنتی به ما فهماند که قدر یکدیگر و خیلی چیزهایی که داریم و از آنها غافلیم را بیشتر بدانیم. روزهایی که با یک فوت همه چیز ضدعفونی میشد و دستهایی که میفشردیم و از لذتش غافل بودیم و آغوش هایی که گرمایشان را حس نمیکردیم و الان دلتنگ آنها شدهایم.
گشت و گذاری در شهرهشتگرد
سووالم را شهروندی به نام حسین سولقانی در شهر هشتگرد استان البرز آغاز کردم که اوضاع از نگاهش چگونه می بینید که گفت: تا چندی پیش بسیاری از نامزدهای انتخاباتی مجلس یازدهم برای کسب رای مردم پوستر و بنرهای زیادی را صرف بیان اهداف خود کردند و چقدر به مردمی بودن افتخار میکردند، چقدر خوب بود امروز باز به میان مردم میآمدند و با توزیع ژلهای ضدعفونی و الکل و ماسک و غیره نشان میدادند مردم برایشان چقدر اهمیت دارد.
سمیرا احدی شهروند دیگر می گفت : کرونا با تمام بدیهایش همچون گران شدن لیمو ترش، زنجبیل، سیر و غیره که گفته میشد برای تقویت سیستم ایمنی مناسب است، خوبیهایی هم دارد و آنهم این است که بلیت هواپیمایی که در چند وقت گذشته به صورت سرسام آور افزایش یافت کاهش پیدا کرد ، با تعطیلی مدارس خانوادهها به نقش والای معلمان پی بردند و همه مردم به جای تلاش بیهوده، یک تلنگری به خودشان زدند و به فکرسلامتی خود افتادند ، توجهشان به پیران و افراد ضعیف خانواده بیشتر جلب شد، ترافیک و آلودگی کاهش یافت و مسوولان هوشیارتر شدند.
روح انگیز بهمنی خانم خانهداری است که برای خرید به بیرون از منزلش در شهرجدیدهشتگرد آمده، او میگوید: خیلی نگران فرزندان و خانوادهام در برابر این بیماری هستم. دیروز جدولی از آمار زمان حضور این بیماری در کشور منتشر شده بود که در آن ذکر شده اگر ویروس کنترل نشود تا اواسط اردیبهشت در کشورمان خواهد بود و در این مدت افراد زیادی را درگیر خود خواهد کرد که جای نگرانی دارد.
وی می گفت: اگر ما همچنان در خانه خود قرنطینه شویم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد اما امیدوارم مردمانی که به ما رحم نمیکنند و لوازم بهداشتی را احتکار میکنند این بار با احتکار موادغذایی مردم را از گشنگی نکشند.او تمام شدن مایحتاج منزلش را نگرانی بزرگی می دانست و بیرون آمدنش از منزل را نیز تنها به دلیل خرید عنوان میکرد.
بهمنی افزود: چند وقت پیش در اینستاگرام کلیپی از کشور چین دیدم که در آن به منازل کسانی که در منزلشان قرنطینه شده بودند موادغذایی میبردند اما متاسفانه در کشور ما برخی اقدام به احتکار میکنند و دولت نیز توانایی تامین مایحتاج مردم را ندارد و اگر قرار باشد ما در منزل قرنطینه شویم دیریا زود با کمبود موادغذایی روبرو خواهیم شد و اینگونه تلف میشویم.
او میگوید: ما باید این را بدانیم که اگر به دیگران رحم نکنیم خدا هم به ما رحم نخواهد کرد.
رویا حسینی نیز در ارتباط با اتفاقات اخیر گفت: از ویروس کرونا بدتر ، نامشخص بودن این ویروس است، از طرفی مدام اعلام میشود میزان مرگ و میر ویروس کرونا تنها ۲ درصد است و آنهم بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و پیر هستند ولی تعداد فوت شدهها و سن جوان آنها که از عکس هایشان در فضای مجازی و اینستاگرام منتشر شده ، استرس مردم را دو چندان میکند و همه نگران از این هستند که وزارت بهداشت برای کاهش استرس میگوید که ویروس کرونا ترس ندارد.
خدا قوت به سربازان سلامت
گشت و گذار در هشتگرد مارا به سمت جویای حال مبتلایان به کرونا کشاند، شهری که آمار بیماران کرونایش در بیمارستان امام جعفر صادق(ع) هشتگرد طبق شنیدهها به ۱۱ نفر میرسد و تلاش کادر پزشکی و پرستاران توانسته تعداد فوتیها را به صفر برساند و این خیلی خوب است، سراغ رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ساوجبلاغ رفتم تا از اقدامات صورت گرفته در مقابله با این ویروس در شهرستان ساوجبلاغ بگوید.
دکتر کامران سلطانی از تشکیل نشستهای مقابله با ویروس کرونا با حضور فرماندار، بسیج و تمام شهرداریها و دهیاریهای شهرستان برای گندزدایی و مبارزه با ویروس کرونا خبر داد. وی بازدیدهای مکرر با حضور بازرسان اتاق اصناف، صمت، تعزیرات و بهداشت و درمان از داروخانهها را مهم ارزیابی کرد و گفت: توزیع مواد ضد عفونی کننده در چند مرحله بوده و ادامه این روند همچنان در دستور کار قرار دارد.
دکتر سلطانی در ارتباط با توزیع ماسک در سطح شهرستان ساوجبلاغ گفت: با همکاری فرمانداری، اداره صنعت ف معدن وتجارت ، تعزیرات حکومتی و شبکه بهداشت، بیش از ۱۰ هزار عدد ماسک سه لایه که در یکی از واحدهای صنعتی در هشتگرد تولید شده بود، در داروخانههای شهرستان توزیع شد.
وی همچنین در ارتباط با شایعات فزونی شیوع ویروس کرونا در ساوجبلاغ نسبت به دیگر شهرهای استان اظهار داشت: اینکه در هشتگرد شیوع بیشتر از دیگر شهرهای استان البرز است، صحت ندارد. اقدامات پیشگیرانه و کنترلی از حدود یک ماه پیش همگام با وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی البرز از طریق آموزش و توصیههای بهداشتی در شهرستان ارائه شده است.
رییس شبکه بهداشت و درمان ساوجبلاغ گفت: متاسفانه با توجه به اینکه این ویروس واکسن و دارو ندارد، فقط باید با رعایت بهداشت میتوان آن را ریشه کن کرد.
دکتر سلطانی افزود: با شیوع کرونا در البرز ، هماهنگیهای جدی برای تعطیلی و محدود نمودن کانونهای تجمعی انسانی مانند اماکن ورزشی، مذهبی انجام شده که این خود یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از انتشار بیماری است.
وی در ارتباط با امکان آزمایش ویروس کرونا در شهرستان ساوجبلاغ گفت: آزمایش تشخیصی کرونا فقط برای بیماران بستری آنهم فقط در آزمایشگاه بیمارستان امام علی (ع) کرج، طبق بخشنامه با پوشش بیمههای پایه و تکمیلی انجام میگردد.
دکتر سلطانی در خصوص آمار بیماران مبتلایان کرونا در شهرستان ساوجبلاغ اظهار نظر نکرد ، اما گفت: عدهای از بیمارانی که مشکوک به این ویروس بودند در بخش ایزوله تنفسی بیمارستان امام جعفر صادق(ع) تحت مراقبتهای پزشکی هستند و با آزمایشهای صورت گرفته تنها تست تعداد کمی از آنها مثبت بوده که تحت مراقبت ویژه هستند.
اظهارات رییس تعزیرات حکومتی ساوجبلاغ از اقدامات نظارتی
رییس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان ساوجبلاغ نیز از بازرسیهای مکرر و سرکشی به انبارهای حاشیه شهرستان خبر داد و گفت: طبق دستورات موکد مسوولان قضایی و اجرایی از جمله رییس قوه قضاییه و دادستان کل کشور بازرسیهای مستمر به صورت محسوس و غیر محسوس با استفاده از توان نیروهای انتظامی ناجا، اطلاعات سپاه و بسیج، بازرسان و کارشناسان بهداشت و درمان، ادارات صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و سایر دستگاههای اجرایی و ضابط به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد و با متخلفان حوزه سلامت بدون هیچگونه اغماضی برخورد خواهد شد.
محسن راستین افزود: مردم میتوانند هر جا که تخلفی وجود دارد یا احیانا احتکاری را در خصوص اقلام بهداشتی میبینند به پلیس۱۱۰ و یا تلفنهای ۱۱۴، ۱۲۴، ۱۳۵ و یا مراجعه حضوری به دستگاههای بازرسی کننده اطلاع دهند تا به حول و قوه الهی و همکاری مردم اجازه ندهیم آدمهای فرصتطلب به سلامت مردم آسیب وارد کنند.
رییس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان ساوجبلاغ از کشف و ضبط حدود ۳۵ تن موادغذایی فاقد شرایط بهداشتی به ارزش ۱۲ میلیارد ریال خبرداد و گفت: کشف ۳۰۰ بطری الکل غیر مجاز از یک دلال به ارزش ۸۰ میلیون ریال و ۵۰ لیتر الکل صنعتی در چهارباغ از جمله اقداماتی بوده که در راستای بازرسیهای مستمر برای مقابله با احتکار در سطح شهرستان انجام شده است.
فعالیت سه نوبتی بخش تولید ساوجبلاغ
رییس اداره صمت شهرستان ساوجبلاغ هم از افزایش تولید ژل ضد عفونی در سطح شهرستان خبر داد و گفت : این شهرستان دارای واحدهای بزرگ ،متوسط و کوچک تولید کننده مواد ضدعفونی کننده ، ماسک و الکل است که سه نوبتی کار می کنند.
مهدی زارعکار گفت: شرکتهای کیا بهداشت، عطرآگین و جی در زمینه تولید ژل و شرکتهای پاکریز و سلدا نیز در زمینه مواد شوینده و بهداشتی در این شهرستان درحال فعالیت سه نوبتی در شبانه روز هستند که در صورت تامین مواد اولیه میزان تولید آنها نیز افزایش خواهد یافت.
وی همچنین گفت: شرکت زیست فیلتر که در زمینه تولید ماسک در حال فعالیت است چندین سال است که تعطیل بوده اما هم اکنون با توجه به شرایط موجود اقدام به تولید ماسک نموده است.
زارعکار گفت: در زمان حاضر ۱۰ هزار ماسک توسط این شرکت تولید شده و با هماهنگی شبکه بهداشت در سطح شهرستان توزیع خواهد شد.
اقدامات مدیریت شهری هشتگرد
شهردار شهر هشتگرد نیز اظهار داشت: به طور کامل هماهنگ با اداره بهداشت و درمان و به صورت مستمر و روزانه تمام معابر عمومی، سرویسهای بهداشتی، تاکسیرانی، ترمینال، دورتادور بیمارستان، اماکن مذهبی، اداری و انتظامی، آرامستان، مراکز خرید و مبلمان شهری ضد عفونی میشود.
امیر بهمنی گفت: تمامی ناوگان و منابع انسانی و تجهیزات شهرداری هشتگرد تا آخرین لحظات برای مقابله با ویروس کرونا در خدمت شهروندان عزیز شهر هشتگرد خواهد بود.
وی ضمن قدردانی از مدیریت شبکه بهداشت و درمان و پرسنل بیمارستان امام جعفرصادق(ع) شهرهشتگرد که در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا هستند، گفت: امیدواریم که بتوانیم از این جنگ تمام عیار سربلند بیرون بیاییم.
اصغر آقایی شهردار شهر جدید هشتگرد نیز اظهارداشت: آمادگی همکاری با اداره بهداشت و هلال احمر جهت ایجاد ایستگاه پایش سلامتی شهروندان در ورودی شهر جدید را دارد.
شهرستان ۲۵۰ هزار نفری ساوجبلاغ یکی از مناطق گردشگری استان البرز محسوب می شود.
ویروس کرونا که به طور رسمی کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
در استان البرز تعداد مبتلایان ۱۸۰ نفر و شمار جانباختگان ۱۲ نفر اعلام شده است.
نظر شما