تحلیلگر نظامی آمریکایی: واشنگتن در پی تضمین تجارت مواد مخدر در افغانستان است

نیویورک- ایرنا- یک تحلیلگر امور امنیتی و نظامی آمریکایی درباره تلاش واشنگتن برای توافق با طالبان گفت یکی از مهمترین اولویت‌های کاخ سفید در افغانستان، تضمین ادامه تجارت مواد مخدر در این کشور است.

"گوردن داف" نظامی سابق در نیروی دریایی آمریکا روز شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا درباره توافق دولت ترامپ و گروه طالبان و پیامدهای آن برای افغانستان اظهار کرد شاید با به سرانجام رسیدن این توافق، تاریخ مصرف القاعده و داعش در افغانستان برای واشنگتن به پایان رسیده باشد.

وی با اشاره به حذف دولت مرکزی افغانستان از روند گفت‌وگوها و توافق آمریکا و طالبان پیش‌بینی کرد ترکیب کنونی حکومت در کابل دچار از هم گسیختگی شود و هشدار داد که در صورت مقاومت رئیس جمهوری افغانستان در برابر برنامه های کاخ سفید، سرنوشت بدی می تواند در انتظار وی باشد.

ایرنا از این مقام سابق نظامی پرسید براساس آخرین گزارش‌های افغانستان، پس از پایان یافتن آتش‌بس موقت طالبان با نیروهای دولتی، درگیری ها در چندین ولایت آغاز شده است. چرا با وجود اصرار این گروه برای هدف قرار دادن "متحدان ایالات متحده" در افغانستان، ترامپ برای توافق با طالبان دست و پا می زند؟

داف پاسخ داد: توافق ترامپ با طالبان مستلزم ادامه تولید و تجارت هروئین توسط سی آی ای است که در مقابل اجازه می‌دهد تا  دست طالبان برای حمله به دشمنانش باز باشد. پشتون‌ها به بودن آمریکایی‌ها در اطراف خود عادت کرده اند و آمریکا را به چین به عنوان یک شریک سرمایه‌گذاری ترجیح می‌دهند.

این تحلیلگر امور امنیتی و نظامی تصریح کرد: ممکن است که ترامپ واقعا نمی‌خواهد این جنگی که گفته احمقانه است، ادامه پیدا کند. درست است که ترامپ تلاش می کند که خود را فردی غیرمنطقی و دیوانه نشان دهد، اما  هرگز تصور نکنید که او کاملا دیوانه و احمق است.

داف افزود: از سوی دیگر، اسرائیل در افغانستان هیچ مشکلی ندارد و اسرائیل به ترامپ فشار نیاورده است  در جنگ افغانستان بماند. دلیل سیاسی وجود ندارد که ترامپ را به ادامه درگیری در افغانستان تشویق کند.

ایرنا پرسید که برخی از ناظران می‌گویند که معامله ترامپ با طالبان، علامت بدی را به گروه‌هایی چون القاعده و داعش می فرستد. آیا این دیدگاه را درست می دانید؟

داف پاسخ داد: داعش و القاعده در افغانستان به طور مستقیم با ارتش آمریکا و سازمان سیا که در آنجا تجارت مواد مخدر را اداره می کند، همکاری دارند. اگر تاریخ مصرف این گروه ها تمام شود، یا محو خواهند شد یا اینکه از سر راه برداشته می‌شوند.

پیامدهای ناخوشایند برای اشرف غنی

وی درباره پیامدهای توافق آمریکا و طالبان برای دولت افغانستان گفت: به نظرم آینده خوبی در انتظار اشرف غنی نیست. او ۵۰ هزار زندانی طالبان را در اختیار دارد و تلاش وی برای نگه داشتن آنها در حالی است که فشار بر وی برای آزادی آنها افزایش می‌یابد. به نظرم اگر وی مقاومت کند، باید در انتظار نتیجه ناخوشایند و حتی مرگ باشد.

ایرنا در پایان پرسید که در نهایت به عنوان یک کارشناس نظامی، راه حل خروج آمریکا از افغانستان و پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ خارجی این کشور چه می تواند باشد؟

گوردن داف در پاسخ گفت: هیچ خروجی از افغانستان در کار نخواهد بود. سرانجام،  رژیم موجود در کابل با ترکیب کنونی آن کنار گذاشته می شود. به نظر من  تلاش منطقه‌ای با محوریت وحدت میان پشتون‌ها که شامل پاکستان خواهد شد، می‌تواند راه حلی موثر باشد. من این موضوع را با نخست وزیر پاکستان در میان گذاشته ام.

این کارشناس نظامی تاکید کرد: مشکل فعلی افغانستان، فساد و اعتیاد به مواد مخدر است که هر دو هم به تلاش‌های ایالات متحده مرتبط است. به نظرم در نهایت سران پشتون‌ها با نقش آمریکا در افغانستان کنار خواهند آمد. ممکن است  شما از شنیدن این سخن خوشتان نیاید، ولی این یک واقعیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha