به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت راستگرای «ژائیر بولسونارو» رییس جمهوری برزیل روز پنجشنبه پنج دیپلمات و 11 کارمند کنسولی از جمله سرکنسول خود را از کاراکاس پایتخت ونزوئلا خارج کرده است.
دولت برزیل هنوز همچون برخی دیگری از کشورهای قاره آمریکا روابط سیاسی خود با ونزوئلا را به صورت کامل قطع نکرده، چراکه دیپلماتها و مقامهای نظامی این کشور خواهان حفظ سطحی از روابط با کاراکاس هستند.
حدود 10 هزار برزیلی در ونزوئلا زندگی میکنند و مقامهای برزیل میگویند که بیش از 500 هزار نفر از شهروندان ونزوئلا از بحران سیاسی و اقتصادی به این کشور گریختهاند و برخی از آنان در تلاش هستند مسیرشان را به دیگر کشورهای آمریکای جنوبی ادامه دهند.
دولت برزیل «نیکلاس مادورو» رییس جمهوری ونزوئلا را به رسمیت نمیشناسد و از پذیرش استوارنامه فرستادگان جدید کاراکاس تاکنون سرباز زده است.
برازیلیا به تبعیت از آمریکا و برخی کشورهای غربی، «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت در ونزوئلا را به عنوان رییس جمهوری این کشور به رسمیت میشناسد.
ونزوئلا در دو سال اخیر سختترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه گذشته خود را تجربه کرده است.
شرایط نامساعد اقتصادی ونزوئلا زندگی را برای مردم این کشور سخت کرده و سبب مهاجرت بیش از چهار میلیون نفر از این کشور در سال ۲۰۱۹ شده است.
مشکلات شدید اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده و پیامد بحران اقتصادی در این کشور، کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت بوده است.
بحران سیاسی در ونزوئلا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور و اعلام پیروزی مادورو که با مخالفت گوایدو رییس مجلس ملی این کشور روبرو شد، شدت یافت.
گوایدو پس از آنکه مادورو را به تقلب در انتخابات متهم کرده و او را "غاصب قدرت" خواند، خود را رییس جمهوری موقت ونزوئلا اعلام کرد.
نظر شما