شمار کل افردای که در جهان مبتلا به ویروس کرونا تشخیص داده شدهاند حالا به بیش از ۱۰۰ هزار تن رسیده است. البته بیش از نیمی از آنها بهبود یافته یا از بیمارستان مرخص شدهاند. سازمان بهداشت جهانی اما میگوید شیوع این ویروس هنوز آنقدر گسترده نشده که همهگیری جهانی اعلام شود. در ایران نیز، دولت برای جلوگیری از گسترش کرونا، رفت و آمد بین شهرهای بزرگ را محدود کرده و از مردم خواسته سفر نکنند. استان های گیلان و مازندران و چند شهر دیگر هم از ورود مسافران جلوگیری میکنند. وزارت بهداشت میگوید در ساعت های پیشین حدود چهار هزار و ۷۴۷ تن مبتلا به این ویروس شناسایی شده و ۱۲۴ تن نیز جان باخته اند.
بررسی روزنامهها، تارنماها و خبرگزاریهای داخلی نشان میدهد که رسانههای داخلی موضوع شیوع ویروس کرونا در کشور را از زوایای مختلفی مورد ارزیابی قرارداده اند.
رسانه های اصلاح طلب
خبرگزاری ایسنا: آن چیزی که عملا برای ضدعفونی سطوح و نظیر آن استفاده میشود، الکل اتیلیک یا اتانول و یا همان الکل سفید است که محلولهای ۷۰ درصد آن تهیه شده و به عنوان آنتیسپتیک برای ضدعفونی دست و سطوح استفاده میشود.
شاهین شادنیا، استاد گروه سمشناسی بالینی و مسمومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، با تاکید بر عوارض شدید ناشی از مسمومیت با الکل متانول، تشریح کرد: گاهی بهجای اتانول از متانول یا الکل سمی چوب استفاده میشود که نقش و کارایی ضدعفونیکننده بالایی ندارد. اگرچه همزمان با استفاده از اتانول برای ضدعفونی پوست، مقدار ناچیزی الکل جذب پوست میشود، با این حال خطر ایجاد سمیت ندارد. این در حالیاست که متانول که بهعنوان الکل چوب شناخته میشود، یک الکل سمی بوده و استفاده از آن برای ضدعفونی کردن پوست و سطوح توصیه نمیشود، چراکه خاصیت آنتیسپتیک بالایی ندارد. متاسفانه چیزی که این روزها شاهدیم این است که عدهای تصور میکنند که چون ویروس کووید۱۹ نسبت به الکل حساس بوده و با ضدعفونی دست و سطوح با الکل از بین میرود، بنابراین با شرب الکل نیز همین اتفاق در داخل بدن میافتد و در واقع به شکلی نقش ضدعفونیکننده در بدن ایجاد میشود، در حالیکه این یک باور و تصور غلط، غیرعلمی و غیربهداشتی است.
محمد باقر ضیا در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا در خصوص ضرورت شفاف سازی در زنجیره توزیع اقلام مورد نیاز مردم برای پیشگیری از کرونا، اظهار داشت: متاسفانه با وجود اینکه بیش از دو هفته از شیوع ویروس جدید کرونا در کشور می گذرد ولی هنوز مشکل تامین ماسک و ضد عفونی کننده های الکلی مورد نیاز داروخانه ها برای در اختیار مردم قرار دادن، حل نشده و همزمان هم داروخانه ها و هم مردم سرگردان هستند. به نظر می رسد که این مشکل نه به دلیل کمبود منابع در کشور، بلکه به دلیل عدم هماهنگی در شرایط بحران ایجاد شده است. آمار و ارقام از ظرفیت های اعلام شده از سوی واحدهای تولیدی کشور بیانگر آن است که می توانند حداقل روزانه معادل ۴ میلیون ظرف ۶۰ میلی لیتری به داروخانه های سراسر کشور تحویل دهند که این بخش عمده نیاز مردم را برطرف خواهد کرد. ولی شاهد هستیم که متاسفانه عدم تمرکز مدیریت در زنجیره تامین این کالاها باعث شده که عملا سهم ناچیزی از این سرمایه ملی به دست مردم برسد.
شهرام کوسه غراوی نماینده مردم مینودشت و کلاله در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، در رابطه با وضعیت بیماری کرونا در حوزه انتخابیه خود گفت: اوضاع استان گلستان خیلی خوب نیست و آمارهایی که داده میشود خیلی آمار واقعی نیست. من از رئیس و معاونان دانشگاه سوال که میکنم حجم کسانی که کرونا گرفتند خیلی به صورت تصاعدی پیش میرود. انشاالله بتوانند مهار کنند، آمار خوشحالکنندهای نیست. به اندازه کافی و به آن صورت تجهیزات نیست و کمبود تخت واقعا در بیمارستانها حس میشود. انشاالله تجهیزات بیشتری بیاید و انگیزه و انرژی مضاعفی به پرستاران و پزشکان داده شود. مثلا معوقاتی که مربوط به اول سال بوده پرداخت نشده که در حداقل قضیه باید پرداخت شود و آقای نمکی حتما تمهید کنند تا مبالغ این عزیزان پرداخت شود تا پرستاران و پزشکان بتوانند با انگیزه و انرژی بیشتری کار کنند. به نظر من اصل موضوع انگیزه و انرژی دادن است و هر چقدر انگیزه و انرژی بیشتر شود کمبودها میتواند جبران و برطرف شود. مردم رعایت میکنند ولی باز هم باید بیشتر رعایت کنیم و هر چقدر بیشتر رعایت کنیم به همان نسبت بهتر میتوان این بیماری را کنترل کرد. دیروز یکی از موکلان زنگ زد و ما سریعا با استان هماهنگ کردیم اما پیشنهاد آنها این بود که با توجه به اینکه حجم خیلی خفیف است اگر در خانه قرنطینه شوند معالجات میتواند بهتر صورت گیرد چون در بیمارستان ازدحام زیاد است. برای همین اگر مردم خودشان بیشتر رعایت و کنترل کنند تا آسیبها به حداقل برسد، در سریعترین زمان کرونا در کل کشور، استان و حوزه انتخابیه ما مهار شود.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، براساس نظرسنجی که در روزهای گذشته از شهروندان تهرانی به عمل آمد، نیمی از آنها نگران ابتلای خود و خانواده خود به کرونا نیستند. این عدم نگرانی در رفتارهای روزانه برخی مردم در سطح شهر نمود دارد؛ از عدم رعایت بهداشت فردی توسط برخی تا رها کردن دستکش و ماسکهای یک بار مصرف در سطح خیابانها که مساله افزایش خطر ابتلای نیروهای خدماتی شهرداری به ویروس کرونا را بالا میبرد و باعث میشود؛ شهروندان که برای سلامت خود از تجهیزات بهداشتی استفاده میکنند، با رها کردن آنها بر افزایش چرخه شیوع بیماری دامن بزنند، اما در این بین نقش نهادهای شهری در اطلاعرسانی به شهروندان و درک درست از مساله خطر و مسئولیتپذیری نسبت به دیگران بسیار مهم است. تهران با جمعیتی حدود ده میلیونی که این روزها در صدر شیوع ابتلا به کرونا ویروس قرار گرفته، اگرچه که طی هفتههای گذشته با کاهش سطح تردد در سطح شهر و به حداقل رسیدن اجتماعات روبرو بوده، اما در آستانه نوروز و روزهای پایانی سال، با احتمال حضور مردم در مراکز خرید و افزایش تردد روبروست. نهادهای خدماترسان و آموزشی در این بین چه مسئولیتی دارند؟ آیا حداکثر توان آموزش و اطلاعرسانی برای جدی گرفتن این بیماری به شهروندان در نظر گرفته شده است؟
به گزارش پایگاه خبری انتخاب، فاطمه چیتساز با اشاره به شیوع کرونا به ارائه راهکارها و توصیههایی برای نحوه برخورد با کودکان در این شرایط پرداخت و گفت: این روزها که اخبار مربوط به ویروس کرونا را پیگیری میکنیم، باید مراقب کودکان دبستان و پیش از دبستان باشیم. ذهن کودکان توانایی تحلیل کافی ندارد و ممکن است دچار اختلالات اضطرابی شود. برای اینکه با کمترین آسیب به کودکان، این دوره را به سلامت طی کنیم باید نکاتی را رعایت کنیم. برای مطلع شدن از خبرها، یک زمانِ محدود را مشخص کنید و فقط همان یک بار گوش دهید. (بدون حضور کودک) این روانشناس مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی فارس توصیه کرد: با خودتان نگویید شنیدن اخبار مربوط به بیماری، تأثیر منفی روی من ندارد! شنیدن مداومِ افزایش آمار مبتلایان و آمار مرگ و میر به مرور بهصورت تغییرات خلقی مثل پرخاشگری، اختلال در خواب و... تاثیر خود را نشان میدهد.
مزدک دانشور در گفت وگو با سایت خبری فرارو می گوید: در پزشکی مدرن، بیماری حاصل هیچ نحوست یا بلایی نیست، بلکه محصول رعایت بهداشت فردی و اجتماعی در تمامی جنبههایش است. در تصور پزشکی مدرن اگر فردی بیمار میشود یا بیماری سختی میگیرد نه به خاطر گناهانی که انجام داده بلکه به خاطر محیط زیست، تغذیه و بهداشت اوست. به همین ترتیب بیماری کرونا باید از تمامی جنبههای رازآمیزش، افسونزدایی و انگزدایی شود. نباید از کلمات نظامی برای مقابله با آن استفاده کرد که مبادا مردم چنان از بیماری و بیمار، نفرت پیدا کنند که خود برای رهایی از بیمار و بیماری آتش به اختیار شوند. با بروز و شیوع ویروس HIV عامل بیماری سندرم کاهش ایمنی حاد، بیماریهای عفونی قابل انتقال دوباره به مسئله بدل شدند. شیوه انتقال ویروس HIV و درمانناپذیری موارد اولیه باعث شد که استعارههایی از جنس انگ و تبعیض حول این بیماری شکل بگیرد که بازهم پزشکی مدرن راه حلی برای آن نداشت. با هر چه جهانیتر شدن ارتباطات و دستاندازی انسانها به زوایای طبیعت، بیماریهای واگیر جدیدتری به جوامع انسانی راه باز کردند و به واسطه گسترش ارتباطات جهانی این ویروسها (به خصوص از سال ۲۰۰۰) همه گیریهای جهانی یا حداقل ترس از آن را باعث شدند. در اواخر سال ۲۰۱۹ یکی از انواع ویروسهای کرونا (که عامل ۱۵% سرماخوردگیهای زمستانی است) با یک جهش خطرناک بدل به ویرسی به شدت مسری و با مرگ و میری بالاتر از آنفولانزا شد.بروز و شیوع کروناویروس در چین، چنان سرعتی یافت که دولت چین با همه تدابیر ممکن هنوز نتوانسته در برابر آن بایستد و آن را به طور کامل مهار کند.
به گزارش فرارو، اخیرا مسعود پزشکیان نایب رییس کنونی مجلس و وزیر بهداشت و درمان در دولت اصلاحات از جمله افرادی است که به نقد نحوه مدیریت بحران کرونا پرداخته است. پزشکیان در گفت و گویی تاکید کرد که شهر قم باید در ابتدای بحران قرنطینه میشد. او گفت: «من اگر جای وزارتخانه بودم روز اول قم را قرنطینه میکردم و اجازه نمیدادم بیرون بروند. اگر هم قبول نمیکردند الان که این مشکلات پیش آمده میگفتم ما تکلیفمان این بود که به شما بگوییم، شما قبول نکردید و حالا تاوانش را هم بدهید.» من با وزارت بهداشت صحبت کردم و گفتم باید با این مسئله بصورت کاملا قاطع، دستوری و نظامی برخورد کرد. نیروهای نظامی باید بیایند وسط، این باور من است و اگر نیایند روز به روز مشکلات کشور بیشتر خواهد شد.
به گزارش عصر ایران؛ دو هفته از تعطیلی مدارس و آموزشگاهها به خاطر شیوع ویروس «کرونا» میگذرد و چنانچه دو هفتۀ آینده هم ادامه یابد به تعطیلات نوروز، متصل میشود به گونهای که اگر ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ بچهها به مدرسه بازگردند، تعطیلات ۴۵ روزه را پشت سر گذاشتهاند. به اندازۀ نیمی از تابستان! روشن است که سلامت فرزندانمان بر هر امر دیگری ارجح است و باید «باشیم» تا به امور دیگر بیندیشیم و وقتی این «هستن» و «باشندگی» در معرض خطر یا تهدید باشد، هر موضوع دیگری در رتبۀ پایینتر قرار میگیرد. ضمن این که اگر هم دولت، اعلام کند مدرسهها باز است چه بسا خانوادهها بچهها را نفرستند چراکه از کجا باید اطمینان حاصل کنند که تنها یک نفر مبتلا نباشد و به دیگران سرایت نکند؟ قضیه، خاص ایران هم نیست و چین و ژاپن و ایتالیا و کره جنوبی هم درگیر شدهاند و کشور به کشور جلو میرود.آنان نیز اقدام به تعطیل مدارس کردهاند با بازههای زمانی متفاوت. پس نمیتوان انتقاد کرد که چرا مدرسهها بسته شده خاصه از زبان کسانی چون من که سالهاست از این نظام آموزشی فرسوده می نالیم و بر آن نقدها داریم. پیشتر نوشته بودم که غالب مدارس در ایران منهای استثناهای خاص، به «دارالامتحان»یا «امتحان خانه» بدل شده اند. بچه ها به جای طرح پرسش، مدام خود را در معرض پرسش و در پی آن سرزنش می بینند. حال آن که مدرسه باید جایی برای شکوفایی استعداد ها باشد و ستایش نه این همه سرزنش. کرونا فرصتی است که همه با هم این قفس ها را بشکنیم. همه مان! باشد که بعد از کرونا که دغدغۀ هم آغوشی رخت بربسته باشد بچه ها و معلمان همدیگر را در آغوش بکشند و با نگاهی تازه فرآیند آموزش و پرورش را از سر گیرند. بی ترس و با همان حسی که در سال های اول برقرار است...
ابراهیم رزاقی اقتصاددان در گفت وگو با نامه نیوز می گوید: «اولین نکتهای درباره وضعیت نابسمان اقتصادی این روزهای ایران میتوان گفت این است که چرا در ایران ۴میلیون واسطه و در مقابل ۲۰ مصرفکننده وجود دارند؟ واقعیت این است که در ایران سود تولید بسیار اندک است و کالای مشابه را میتوان از خارج از کشور با هزینه بسیار کم وارد کرد و میدانید که در این چرخه عملا تولیدکننده نابود میشود. وارد کردن جنس در ایران برای دولت بسیار سودآور است زیرا با دلار ۴هزار تومانی جنس را وارد میکند و با دلار ۱۵هزار تومانی آن را به مصرفکننده تحویل میدهد. با نوع سیاستهای اقتصادی که دولت در پیش گرفته است عملا اقتصاد ایران وابسته به خارج از مرزهاست. موضوع آسیبزننده دیگر سود بالای موارد غیرتولیدی است. یعنی در ایران خرید مسکن میتواند بسیار سودآور باشد و وقتی عمده مغازهدارها از مغازه را از مالک اجاره کردهاند سودی برایشان وجود ندارد». «دولت مردم را دو شکل میبیند؛ یا پولدارند و باید به بهترین شکل زندگی کنند یا فقیرند که میتوانند تحمل کنند و اگر از گرسنگی هم مُردند، چندان مهم نیست. واقعیت این است که اتفاقا افراد پولدار کمتر کرونا میگیرند زیرا با تغذیه مناسب سیستم ایمنی بدنشان قویتر فقرایی است که غذای چندانی برای خوردن ندارند».
حامد قدیری و جواد درویش در گفت وگو با پایگاه خبری انصاف نیوز می گویند: کرونا یک ویروس کاملاً جدید است و تازه شیوع پیدا کرده. ویروسهای قدیمیتر مثل همین آنفولانزای عادی را هنوز خیلی با قطعیت نمیتوانیم راجع به آنها صحبت کنیم. آنفولانزا داروی مشخص ندارد و روشهای جلوگیری از آن کامل مشخص نیست؛ چه رسد به کرونا که ناشناخته است و درمانی هم برای آن معلوم نشده. میتوان این عدم قطعیت را بعنوان یک درس جدید از علم در نظر گرفت. البته من از آن دسته نیستم که می گویند علم راه به جایی نمیبرد و توهمات است و از این دست گفتهها. اما با قطعیت حرف زدن در زمینهی علمی هم کار نابخردانهای است.
رسانه های اصولگرا
پایگاه خبری تابناک: پس از شناسایی و بستری شدن موارد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در نقاط مختلف کشور و انجام معاینات و تستهای ویژه روی ایشان، شمار مبتلایان به ویروس به ۴۷۴۷ تن افزایش یافت؛ آماری که امروز هم به روال چند روز پیش، ناقص اعلام شد تا باز نگرانی از شکل گیری ابهامات اوج بگیرد.
به گزارش «تابناک»؛ کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی و سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان پیش از ارائه آمار روزانه ابتلا به کووید ۱۹ در کشورمان، از ترافیک سنگین در مسیرهای منتهی به استانهای شمالی کشورمان خبر داد، گله کرد و یادآور شد: کسانی که در راهها هستند باید بدانند که بازگردانده خواهند شد چون جان دیگران را هم به خطر میاندازند. تمامی تصمیمات در این حوزه از جمله کاهش ساعات کاری یا تعطیلی ادارات در ستاد ملی مبارزه با کرونا اتخاذ خواهد شد و با تایید رئیس جمهور محترم اجرایی خواهد شد و هیچ تصمیمی خارج از این روال مورد تایید نیست. با بررسیهای انجام شده از میان افراد مشکوک، تا کنون ابتلای تعدادی از افراد از نظر ابتلا به ویروس کووید-۱۹ بر اساس شواهد آزمایشگاهی، قطعی گزارش شده و بر اساس آخرین نتایج آزمایشها، ابتلای ۱۲۳۴ مورد جدید از ظهر گذشته تا امروز قطعی شده است که رکورد محسوب میشود!
به گزارش خبرگزاری مهر، علی رضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت مقابله با کرونا گفت: در این جلسه پیشنهاد فنی و عملی ما عدم بازگشت ساعات کاری به حالت عادی بود و این امر که بدون تغییر در ساعات کار شرایطی فراهم شود که کارمندان ادارات به صورت شیفت بندی یا چرخشی فعالیت کنند و این اختیار به مسئولان سازمانهای اجرایی نیز داده شود. در جلسه کمیته فنی و شورای فرماندهی عملیات مقابله با کرونا در تهران با حضور استاندار، دادستان، مسئولان قضائی، نمایندگان مجلس رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، همگی اجماع بر این موضوع داشتند که ساعات کاری ادارات تغییر نکند اما آنچه اعلام شد مخالف این موضوع بود. از نظر علمی و فنی این کمیته کاملاً مخالف برگشت به ساعات کار عادی ادارات است زیرا کاهش ساعت کاری با هدف صیانت از سلامت آحاد شهروندی، کاهش سرایت پذیری و کاهش تردد در سطح شهر انجام شد و با توجه به اینکه شرایط تغییر چشمگیری نداشته و امکان بروز خطر و ابتلاء کما فی سابق وجود دارد ما مخالف تغییر ساعت کاری و بازگشت به روال عادی هستیم.
احمد قویدل عضو ستاد شبکههای سازمانهای مردم نهاد تهران در مقابله با کرونا، در گفت گو با خبرگزاری مهر، گفت: در مواظبت از مردم، مراقبت از منابع مدیریت کشور یک تکلیف برای مدیران عالی رتبه کشور است. باید با بصیرت درک کنیم خط اول مقابله با کرونا درمانگران و کارشناسان درمان نیستند! خط اول مردم هستند. درک این نکته مراتب و نوع درگیر شدن مدیریت کشور را در موضوع مشخص میکند. خط اول، کارشناسان حوزه بهداشت، حوزه اپیدمی و پزشکان اجتماعی هستند که با تکیه بر اطلاعات علمی، راهبران مردم برای بیمار نشدن هستند. رسانه میبایست دروازه بانان خبر خود را در ارتباط مجازی و پیوسته با این کارشناسان قرار دهند. وزارت بهداشت فهرستی از این کارشناسان را در سراسر کشور با همکاری سازمان نظام پزشکی ارائه دهند. خط دوم، رسانههای گروهی و شبکههای اطلاع رسانی در پیوند با کارشناسان بهداشتی و اجتماعی باید بتوانند مردم را دعوت و متقاعد به رعایت دستورالعملها نمایند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سعیده صالح غفاری، به مشکلات موجود افراد طیف اوتیسم در روزهای قرنطینه خانگی و شیوع کرونا ویروس پرداخت و افزود: قطع آموزش به این افراد به دنبال تعطیلی مراکز و لزوم قرنطینه خانگی از مشکلات اساسی است که با همکاری رسانه ملی میتوان اندکی از آن زا برطرف کرد. در جلسهای که با دعوت فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران برگزار شد، چالشهای مربوط به گروه هدف خود را عنوان کرده و پتانسیلهایی که انجمنهای مردم نهاد میتوانند در اختیار پویش ملی مبارزه با کرونا قرار دهند، اعلام شد. این فرد باید در هفته بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت آموزش ببیند. این آموزشها متشکل از حوزه توانبخشی شامل کاردرمانی و گفتار درمانی و همچنین رفتار درمانی است. چنانچه کودک اوتیسم بر اساس طیف تشخیصی خود بتواند از این میزان آموزش بهرهمند شود رو به بهبود خواهد بود اما چنانچه مراحل آموزش به هر دلیل متوقف شود متاسفانه روند توقف و بازگشت به شرایط قبلی را در او شاهد خواهیم بود.
شهرام آدمنژاد معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در تشریح آخرین تمهیدات وزارت راه و شهرسازی برای جلوگیری از شیوع کرونا در انواع مدلهای حمل و نقل اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی مأموریت ضدعفونی، محلولپاشی و گندزدایی ناوگان مختلف هوایی، ریلی، جادهای و دریایی را دارد که طبق پروتکل ابلاغیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این کار انجام میشود. همچنین ضدعفونی و گندزدایی در پایانههای مختلف نظیر پایانههای مرزی، فرودگاهها، ایستگاههای راهآهن، پایانهةای مسافری و بار و بنادر، طبق پروتکل ابلاغی وزارت بهداشت در حال انجام است. در این باره میتوان به تمدید سه ماهه پروانه فعالیت شرکتهای حمل و نقلی و کارگزاریها اشاره کرد؛ همچنین امکان تمدید اینترنتی کارت هوشمند رانندهها، از این قبیل است. در ارتباط با تأمین کالا تمهیداتی اندیشیدهایم، بدین ترتیب که در حال رایزنی و هماهنگی با کشورهایی که مرزهای خود را بستهاند، هستیم تا محلهایی برای قرنطینه کالا ایجاد کنیم و طبق پروتکلها و استانداردهای بهداشتی، کالاها را پس از قرنطینه، وارد یا صادر کنیم، اگر این اتفاق رخ دهد یکی از مشکلات حمل کالا کاهش مییابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدحسین قربانی نماینده تامالاختیار وزیر بهداشت برای مقابله با ویروس کرونا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه میزان شیوع کرونا ویروس در گیلان بسیار زیاد است اظهار داشت: وضعیت استان گیلان از لحاظ گستردگی شیوع ویروس کرونا از حالت بحرانی نیز بیشتر است و اگر مردم به این ویروس بهچشم یک دشمن نامرئی نگاه نکنند خطر و تلفات آن بیشتر خواهد بود. قرار است بهزودی بیمارستان صحرایی در منطقه لاکان رشت توسط سپاه پاسداران و ارتش انجام شود همچنین سپاه قرار است ظرفیت تختهای بیمارستان رازی را بهمیزان ۱۰۰ عدد افزایش دهد تا بتوانیم بهتر به بیماران خدمات ارائه دهیم. در زمان حاضر کادر بهداشتی و درمانی در استان برای مداوای بیماران کرونایی گیلانی از حیث امکانات و تجهیزات دچار مشکلات فراوانی هستند لذا مسدود شدن راههای ورودی به این استان کار بسیار مؤثری است. یکی از مهمترین اقداماتی که مسئولان باید برای عملیاتی شدن آن اقدام کنند فراهم کردن وسایل حفاظت شخصی مانند مواد ضدعفونیکننده، ماسک و دستکش برای کادر بهداشتی و درمانی استان گیلان است. در حال حاضر بهترین و مؤثرترین راه برای کنترل ویروس کرونا ماندن مردم در خانه است و اگر مردم بهصورت اختیاری به این امر اهتمام نکنند مجبور هستیم که از راههای قانونی این موضوع را اجرایی کنیم.
عظیم کلانتری متخصص و آسیب شناس گفتار و زبان و استاد دانشگاه و عضو رسمی انجمن گفتاردرمانی و روانشناسان ایران در گفت وگو با خبرگزاری دانشجو، درباره تاثیر صحبت کردن درباره بیماری کرونا بر روی کودکان گفت: برای مطلع شدن از خبرها، یک زمانِ محدود را مشخص کنید و فقط همان یک بار گوش دهید. (بدون حضور کودک). بهجای ترس و نگرانی، نکات بهداشتی که باید رعایت شود را بنویسید و برای اعضای خانواده هم توضیح دهید و خود را ملزم به رعایت آن کنید. آموزش اصول بهداشتی نباید همراه با حالت ترس و نگرانی در چهره شما باشد چرا که به مرور کودکان را وحشتزده میکند. حتماً روزانه حداقل یک ساعت با کودکتان بازی کنید، هر بازی که خودش دوست دارد، زیرا این کار به کودک احساس امنیت و توجه از سمت والدین میدهد. اگر کسب و کارتان در این شرایط دچار مشکل شده، بههیچ عنوان جلوی کودک، اظهار درماندگی نکنید و از به کار بردن کلماتی، چون بدبخت شدم، پول ندارم، نمیدانم چکار کنم، بپرهیزید چرا که والدین برای کودکان مرجع قدرت و امنیت و تکیهگاه هستند.
جبار کوچکی نژاد نماینده مجلس در گفت وگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اقدامات مسئولین در استان رشت پیرو مقابله با تهدید ویروس کرونا گفت: در حال حاضر مردم رشت به اقلامی از جمله ماسک و مواد ضدعفونی کننده احتیاج زیادی دارند. همچنین باید بیمارستانهای زیادی برای مداوای بیماران کرونایی در شهر رشت در نظر گرفته شود البته کمبود قرص و اقلام دارویی برای بیماران کرونایی در رشت و استان گیلان احساس میشود که باید این موارد تامین شود که ما هم در این زمینه پیگیریهایی را انجام میدهیم. با این حال مردم باید در این شرایط بیشتر در منازل خود بمانند و در مکانهای پر جمعیت حاضر نشوند تا این مشکل به نوعی کاهش یابد. در این زمینه نه تنها برخی اقلام به دست مردم نرسید که حتی پرسنل درمانی هم برخی اقلامی درمانی را در اختیار نداشتند. و در حال حاضر در این زمینه مجدداً به داروخانهها رجوع شده است.
زینب بهرامی معلم زبان انگلیسی بزرگسالان بزرگترین مدرسه شهر کیوتو در ژاپن، در گفت وگو با مشرق نیوز می گوید: مسئله کرونا در کشور ژاپن تقریبا از همان روزهای سال نوی کشور چین آغاز شد یعنی در ماه ژانویه و بیش از یک ماه قبل آغاز شد، ما در شهر کیوتو ساکن هستیم که شهری توریستی است و به دلیل تردد توریستها بسیار پرجمعیت بوده، به طوری که تخمین زده شده بود در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بیش از پنجاه میلیون توریست از این شهر بازدید کردهاند، از این ۵۰ میلیون توریست معمولا ۷۰ الی ۸۰ درصد چینیها هستند و زمانی که در ماه ژانویه زمزمههای شیوع این ویروس جدید به گوش میرسید تعداد زیادی از چینیها در این شهر سکونت داشتند. مردم ژاپن مردم تمیزی هستند و نکات بهداشتی را رعایت میکنند و معمولا در تمام مراکز از قبیل مدارس، دانشگاهها و ادارات ظرف الکل مشاهده میشود و من این ظرف الکل را دائم در محل کار یا محیطهایی که رفت و آمد دارم دیده بودم و چیز جدیدی نیست. علاقه ژاپنیها به خرید مواد بهداشتی زیاد است و به صورت افراطی ژاپنیها مواد بهداشتی از قبیل دستمال کاغذی و شویندهها را میخرند هرچند من اطلاع دقیقی از میزان مصرف این اقلام ندارم اما این اقلام بهداشتی جزو خریدهای ثابت آنهاست. قبل از دو روز قبل مشکل خرید وجود نداشت اما روز گذشته با قفسههای خالی مواد بهداشتی مواجه شدم و گمان میکنم این کمبود به این دلیل رخ داده که بخشی زیادی از محصولات ژاپن ساخت کشور چین است. البته کیفیت این محصولات بسیار خوب است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی فیروزی رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار در، اشاره به شرایط ویژه کسب و کارهای داخلی و خارجی در مواجهه با ویروس کرونا و سرعت بخشیدن به اعطای مجوزهای کارگاه ها گفت: وزارت اقتصاد تسهیل کننده صدور مجوزهای کسب و کار است، یعنی مرکز پایش مسیر صدور مجوزها را هموارتر و زمان را کوتاه تر می کند چرا که مسئول اصلی صدور مجوزها خود نهادهای مربوط به آن کسب و کار هستند. وزارت صمت مجوزهایی که قرار بود ظرف مدت چند ماه صادر کند را به علت شرایط بحرانی و خاص در ظرف مدت کوتاه تری اعطا می کند و این نشان می دهد که ویروس کرونا در برخی جاها بحران را به فرصت تبدیل کرده و پتانسیل نهفته دستگاه ها را نشان می دهد. یعنی این توان در دستگاه های ما وجود دارد که با زمان کمتری به فعالان اقتصادی اجازه ایجاد اشتغال بدهند. مواردی که در حالت عادی به زور می توانستیم به دستگاه ها بقبولانیم، حال شاهد اجرای آن ها هستیم. ویروس منحوس کرونا نشان داد که اندازه کارکنان دولت نیز بسیار زیاد است و ما می توانیم دولت را خیلی سبک تر به روش کاربرد الکترونیکی و مجازی مدیریت کنیم. با همه این اوصاف امیدواریم دولت ها درس بگیرند که در شرایط عادی هم می توان در صدور مجوزها خیلی زنجیره وار و سریع تر عمل کرد. برخی ها می گویند این بحران اقتصادی از بحران سال ۲۰۰۹ که اروپا با آن دست به گریبان بود نیز بدتر خواهد بود و نیازمند برنامه ریزی جدی برای کسب و کارهای خرد و متوسط است.
حسین قاسمی فعال رسانهای در گفتوگو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا، با بیان اینکه هرچند وقت یکبار رسانههای معاند سوژه جدیدی پیدا میکنند تا با افکار عمومی ملت ایران بازی کنند، افزود: در یکسال اخیر حوادث رخ داده در داخل و خارج از ایران نشان داد که زاویه پرداخت رسانهای به یک موضوع چقدر اهمیت دارد و میتواند تأثیری صد درصدی در برداشتهای مردم داشته باشد. میزان ترس و وحشت از ویروس کرونا و دیگر کشورهای مبتلا به آن تا حدود زیادی فاصله دارد و مانور رسانههایی که از این قضیه به دنبال منفعت سیاسی هستند، آسیبهای جدی بر مردم ایران وارد کرده است. صداقت، تنها ابزار حفظ اعتماد اجتماعی است. یکی از شگردهای رسانههای خارجی برای تکرار نام ایران در کنار ویروس کرونا، طرح موضوع ابتلای شهروندان کشورهای مختلف در اثر حضور مسافران ایرانی است که برای مثال در کانادا، امارات، استرالیا و… این موضوع مطرح شد. این در حالی است کرونا ویروس از طریق کشور چین که مبدا بروز آن است به نقاط مختلف جهان سرایت کرده و ایران نیز یکی از قربانیان همین قضیه است. سعی بر آن است که نام ایران و این ویروس را در سطح رسانههای جهانی کنار همدیگر استفاده کنند تا باز هم جلوهای سیاه و آسیب رسان از ایران برای تمام جهان تداعی شود.
جبار رحمانی، انسان شناس در گفت وگو با الف ضمن آسیب شناسی مواجهه جامعه ایرانی با کرونا یادآور شد: اولا" واکنش یک جامعه به مسائل حاد خودش، ریشه های تاریخی و فرهنگی و سیاسی خاصی دارد که با توجه بدان ها می توان فهمید عکس العمل ها چه بوده و چگونه شکل گرفته است. آنچه که در فضای رسانه ای دیده می شود، می توان در یک طیف طبقه بندی کرد، یک سر این طیف، جدی گرفتن وسواس گونه و استرس زا برای برخی از مردم بوده و سر دیگر این طیف نوعی بی توجهی و بی خیالی مفرط است، به گونه ای که گویی خبری نیست و اتفاقی نیافتاده است. برخی در این میانه استدلال کرده اند که بهتر است مردم را متوجه جدیت این بیماری و حتی ترس از آن کرد، بی آنکه دچار استرس و تنش روحی شوند. در مجموع میتوان گفت که مواجهه مردم با یان بیماری هرچه از میزان شیوع آن گذشته، جدی تر و منطقی تر شده است. دلیلش گاه از سر بی توجهی و بی خیالی، گاه از سر بی اعتمادی به منابع اطلاع رسانی و گاه نیز از سر ضرورت معیشت است که باید نانی برای خانواده درآورند. اما به نظر میرسد باید نگاهی به شرایط زندگی خودمان و مهمتر از همه الگوهای رفتاری ما در موقعیت بحرانی داشته باشیم، در اینصورت بهتر می توان فهمید مردم چرا این بیماری را جدی نمی گیرند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هیچ کودک زیر ۹ سالی در چین کشته نشده و زیر یک درصد از تعداد آنها در چین به این ویروس مبتلا شدهاند. خیلی زود است به طور دقیق بگوییم که چرا کودکان به ویروسی که بیش از ۳ هزار نفر در جهان را کشته است، مبتلا نیستند و از این بیماری نمیمیرند. کارشناسان اما گمان میکنند که سیستم ایمنی بدن آنها ممکن است با سایر گونههای ویروس کرونا آشنا باشد و ممکن است برخی محافظتها را در برابر کووید۱۹ انجام دهد. پایین بودن میزان عفونت در کودکان نیز ممکن است به این معنا باشد که آنها در برابر این ویروس آسیبپذیر نیستند. کودکان به طور عمده از طریق سیستم ایمنی ذاتی که در واکنش به عفونتهای نوظهور دارند، میتوانند از مبتلا شدن به این بیماری ها جلوگیری کنند. نه به این معنی که بیمار نمیشوند بلکه میتوانند عفونت را به بزرگسالان آسیبپذیر منتقل کنند. در بزرگترین مطالعهای که تاکنون بر روی بیماران مبتلا به ویروس کرونا انجام شده است، محققان چینی دریافتند که تنها ۴۱۶ نفر از ۴۴۶۷۲ نفری که در گزارشها درج شده است، زیر ۱۰ سال بودهاند که این عدد شامل ۹ درصد این افراد میشود. یعنی از هر ۵۴۹ نفر، یک کودک بین ۱۰ تا ۱۹ سال میمیرد. مانند اکثر بیماریهای تنفسی، مرگ ناشی از ویروس کرونا، با افزایش سن، بیشتر میشود.
محمد باقریان یکی از پرستاران بیمارستان پیامبر اعظم (ص) در گفت وگو با خبرگزاری فارس می گوید: بخش عمدهای از بیمارانی که در روزهای گذشته به بیمارستان ما مراجعه کردهاند بعد از چند از روز بستری و فعالیتهای درمانی صورت گرفته توسط کادر پزشکی و پرستاری بهبود پیدا کرده و مرخص شدهاند تا ادامه دوره درمان را به راحتی در منزل بگذرانند. بله قطعا هم خاطره تلخ وجود داشته و هم خاطره شیرین، زیرا وقتی بیماری را میبنیم که ناامید شده و یا در برابر بیماری سر تعظیم فرود آورده و یا به دلیل ناراحتی خانواده به ویژه فرزندانش نگران است لحظات سختی برای ما رقم میخورد اما وقتی بیماری پس از رسیدگی و طی دوره درمان بهبود پیدا کرده و خودش و خانواده وی با شادی و نشاط از ما تشکر میکنند لحظات بسیار شیرینی را تجربه میکنیم و انصافا خستگی از تنمان در رفته و جانی تازه میگیریم. طبیعی است با توجه به مبتلا شدن تعدادی از همکاران پزشک و پرستار ما در سطح کشور، استان و حتی شهرستان نگران وضعیت من هستند اما در کنار همه استرسها و نگرانیها انصافا همیشه مشوق بنده بوده و همواره بر دریغ نکردن از هیچ تلاشی برای کمک به مردم تاکید کردهاند.
نظر شما