دکتر سید عباس موسوی روز یکشنبه در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار ایرنا در ساری افزود : متاسفانه با وجود هشدارهای مختلف ، همچنان مردم استان خطر شیوع ویروس کرونا را جدی نمی گیرند و این شوخی انگاری می تواند دوره کنترل را افزایش دهد.
وی گفت : شوخی انگاری مردم نسبت به هشدارها و برنامه های قرنطینه خانگی در استان مازندران باعث شده هر روز آمار مبتلایان قطعی به ویروی کرونا در استان روند صعودی داشته باشد.
وی اضافه کرد : در حال حاضر به دلیل روند صعودی سرعت انتقال و افزایش آمار مبتلایان تا ۹۰ درصد از فعالیت های بیمارستانی برای خدمات سانی به بیماران کرونایی اختصاص داده شد و تداوم این روند حتی می تواند خدمات رسانی به این بیماران را نیز تحت شعاع قرار دهد.
وی راهکار اصلی برای مقابله با ویروس کرونا را رعایت قرنطینه خانگی برای قطع کردن زنجیره انتقال بیان کرد و بار دیگر از مردم استان مازندران خواست تا این هشدارها را برای سلامت خود و خانواده هاشان جدی بگیرند.
نامشخص بودن چگونگی ابتلا در ۸۷ درصد بیماران مازنی
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران همچنین گفت که بررسی ها نشان می دهد که ۸۷ درصد از افرادی که در این استان تاکنون ابتلا به ویروس کرونا در آنها قطعی شده، از چگونگی ابتلا به این ویروس در خود مطلع نیستند و این موضوع بیانگر جدی بودن خطر ابتلا و ضرورت اجرای برنامه قرنطینه خانگی است.
دکتر موسوی یکی دیگر از دلایل جدی بودن خطر ابتلا به کرونا را ظاهر نشدن علائیم بیماری در ۸۰ درصد از مبتلایان دانست و اظهار داشت : پیش بینی می شود بین ۶۰ تا ۸۰ درصد از افراد مبتلا به ویروس کرونا علایم ظاهری نداشته باشند، ولی همچنان به عنوان یک فرد ناقل می توانند افراد دیگر را در معرض خطر قرار دهند.
وی اضافه کرد : در چنین شرایطی تنها راهکار برای شکست ویروس کرونا عمل کردن به شرایط قرنطینه خانگی با رعایت خود مراقبتی است و چنانچه این طرح جدی گرفته نشود ، مردم باید در انتظار روزهای دشوارتری از لحاظ ابتلا باشند.
تایید کمبود برخی تجهیزات و فضای بیمارستانی
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پاسخ به پرسشی در باره کمبود امکانات و حتی تخت بیمارستانی برای بیماران مشکوک در مازندران گفت : کمبود تجهیزات و امکانات بیمارستانی و حتی فضا به دلیل ازدحام مراجعه کنندگان و روند رو به رشد آمار مبتلایان امری عادی نه تنها برای استان که برای کشورهای توسعه یافته تولید کننده این تجهیزات بیمارستانی است.
دکتر موسوی افزود : در هر صورت امکانات و تجهیزات و فضای بیمارستانی ما در داخل کشور و به طبع در استان مازندران با محدودیت های جدی مواجه است و راهکار غلبه بر این کمبودها رعایت هشدارهاست و چنانچه این هشدارها جدی گرفته نشود، قطعا ما در روزهای آینده در زمینه تجهیزات و فضای بیمارستانی مشکلاتمان بیشتر می شود.
وی بار دیگر به مردم استان مازندران توصیه کرد در خانه بمانند و صرفا برای خرید مایحتاج ضروری آن هم به صورت انفرادی از منزل خارج شوند تا زمینه قطع زنجیره انتقال این ویروس فراهم شود.
تاثیر کم دستکش و ماسک در واگیری
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در باره کمبود ماسک و دستکش در بازار و برای مردم هم گفت : در شرایط فعلی اولویت ما برای تامین تجهیزات و اقلام بهداشتی و درمانی برای بیمارستان ها و مراکز درمانی ریفرال است و مردم عادی که علایم حاد ندارند، نیازی به این تجهیزات ندارند.
دکتر موسوی افزود : علاوه بر آن صرف زدن ماسک و داشتن دستکش برای افراد ایمنی در برابر این ویروس ایجاد نمی کند، چرا که این تجهیزات نیز می تواند ویروس را به دیگران منتقل کند.
وی گفت : اگر شرایط خود مراقبتی و قرنطینه اختیاری در خانه از سوی شهروندان رعایت نشود، شاید مجبور شویم که روز تحویل سال و تعطیلات عید نوروز را نیز در خانه بمانیم و سطح واگیری ما نیز افزایش زیادی خواهد یافت که کنترل را برای درمانگران ما دشوار می کند.
براساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران تاکنون در این استان ابتلا حدود ۸۰۰ نفر به ویروس کرونا قطعی شد و بیش از یک هزار نفر بیمار مشکوک نیز تحت درمان قرار دارند.
براساس این آمار حدود ۳۰۰ نفر نیز تاکنون بیمار مشکوک پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شدند.
نظر شما