۱۹ اسفند ۱۳۹۸، ۱۶:۵۹
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 83707126
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نوغانداری گلستان نیازمند طرح‌های توسعه‌ای و تجهیزات روزآمد است

گرگان - ایرنا - کارشناس مسوول نوغانداری سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: توسعه صنعت نوغانداری در این استان نیازمند ایجاد زیرساخت های بیشتر، اجرای طرح های توسعه‌ای و بهره‌وری توام با تجهیزات روزآمد است.

سید مسعود حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح ایجاد زیرساخت ها نوغانداری گلستان از سال های ۹۲ آغاز شده اما تکمیل و بهره برداری از آن به حمایت بیشتر دستگاه های مرتبط نیاز دارد.

وی بیان کرد: ترغیب متقاضیان برای سرمایه گذاری در ایجاد توتستان با استفاده از غرس نهال های اصلاح نژاد شده از جمله برنامه های مهم جهادکشاورزی گلستان برای رونق صنعت نوغانداری است.

به گفته وی امسال ۱۵ هزار اصله نهال توت اصلاح نژاد ژاپن و رقم "کن‌موچی"  برای ایجاد ۱۱ هکتار توتستان میان متقاضیان شهرستان های مینودشت، علی آباد، گنبدکاووس، اداره زندان و گرگان توزیع شد.

حسینی همچنین از صدور مجوز ایجاد تولید نهال توت با ظرفیت ۱۰۰ هزار اصله در سال در مینودشت خبر داد و گفت: فعال شدن این مراکز ضمن رفع نیاز استان به نهال توت و شتاب در افزایش کیفیت تولید پیله تر ابریشم می‌تواند نهال توت مورد نیاز استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی و سمنان را برطرف کند.

وی همچنین خام فروشی را یکی از مشکلات نوغانداری گلستان دانست و گفت: ۹۰ درصد تولید پیله تر ابریشم گلستان برای فرآوری به استان خراسان رضوی ارسال می شود که راه اندازی صنایع تبدیلی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای تولیدکنندگان، به ایجاد فرصت های شغلی بیشتر منجر خواهد شد.

وی به آغاز ظرفیت سنجی صنایع تبدیلی صنعت نوغانداری استان اشاره کرد و گفت: در این طرح اولویت سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع کوچک از جمله نخ ریسی و پارچه بافی در مناطق روستایی استان با حمایت تسهیلات بانکی ارزان قیمت مورد توجه قرار خواهد گرفت.

نوغانداران گلستان در سال زراعی گذشته، ۲۲۷ تن پیله تر ابریشم تولید کردند که ضمن رشد ۸۵ درصدی نسبت به سال ۹۷، این استان را پس از گیلان و خراسان رضوی در رده سوم تولید این محصول در کشور قرار داد.

سال زراعی قبل ۶ هزار و ۵۰۰ عدد جعبه تخم نوغان در استان توزیع شد که برای افق سال ۱۴۰۴ توزیع ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان در گلستان پیش بینی شده است.

جعبه تخم نوغان در سال ۹۹ از میانه فروردین تا اوایل اردیبهشت و با قیمت هر جعبه ۷۵ هزار ریال توزیع می شود.

در گلستان هزار و ۵۰۰ هکتار توتستان بومی از سوی چهار هزار و ۲۰۰ بهره بردار ایجاد شده است که هر ساله در فصل بهار اقدام به پرورش پیله تر ابریشم در مدت  ۴۵ روز می کنند.

شهرستان های مینودشت، کلاله، گالیکش، مراوه تپه، رامیان، آزادشهر، گنبدکاووس و علی آباد از مناطق مستعد پرورش پیله تر ابریشم گلستان هستند اما قطب اصلی پرورش پیله تر ابریشم این استان، شهرستان مینودشت با ۲ هزار و ۲۰۰ بهره بردار است.

کارشناسان صنعت نوغانداری معتقدند: هر جعبه تخم نوغان برای تولید پیله تر ابریشم در مدت ۴۵ روز قادر است برای ۳ نفر اشتغال ایجاد کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha