به گزارش امروز ( سه شنبه ) روزنامه « رأی الیوم » چاپ لندن، این تحولات سه گانه می توانند تمامی معادلات میدانی یمن را دگرگون کرده و تغییر دهند،
تحولان سه گانه ای که رای الیوم به آنها اشاره کرده عبارت از:
نخست: جنبش انصارالله چند ماه پس از هدف قرار دادن تاسیسات نفتی « بقیق » و « خریس » به عنوان مرکز اعصاب صنعت نفت سعودی، تاسیسات نفتی آرامکو در بندر « ینبع » در ساحل شمالی دریای سرخ را با موشک های بالدار و پهپادها مورد حمله قرار داد.
دوم : نیروهای مردمی یمن در کنار ارتش این کشور بر استان « الجوف » تسلط یافت و بسیاری از مناطق « مأرب » استان همجوار آن را در اختیار گرفت که در آن چاه های نفت و ذخایر نفتی یافت می شود.
سوم : اختلاف و شکاف در میان محور هوادار دولت مستعفی یمن به شدت بالا گرفته و در همین رابطه برخی از هواداران این محور « عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن و معاونش سرلشکر «علی محسن الاحمر » را آماج حملات شدید خود قرار دادند.
در همین راستا « احمد عبید بن دغر » نخست وزیر پیشین یمن در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر از سرنگون شدن ارتش منصور هادی پس از آزادسازی استان الجوف توسط نیروهای مردمی یمن و برهم خوردن معادله قدرت به سود جنبش انصارالله یمن سخن به میان آورد.
در ادامه گزارش رای الیوم آمده است: منصور هادی و دولت متبوع وی این روزها به سه دلیل در شرایط بسیار دشواری بسر می برند.
دلیل اول: در میان صفوف آنها شکاف های عمیقی پدیدار شده است. دوم : انتقادها علیه دولت منصور هادی به دلیل ناتوان و ناکارآمد بودن مسئولان سابق و کنونی آن بالا گرفته است و سوم : شکست نیروهای منصور هادی در استان الجوف و آزادسازی آن توسط ارتش و نیروهای مردمی یمن به رهبری جنبش انصارالله است.
بر اساس این گزارش، سفر غیرمنتظره « مارتین گریفیتس » فرستاده سازمان ملل در امور یمن به شهر مأرب و دیدارش با « سلطان العراوه » استاندار مأرب و درخواستش مبنی بر باقی ماندن این شهر خارج از صحنه درگیری از نگرانی آمریکا و انگلیس حکایت دارد، زیرا تمامی شرکت های نفت متعلق به این دو کشور در این شهر به عنوان محل چاه های نفت و گاز یمن مشغول فعالیت هستند .
تسلط یافتن جنبش انصارالله یمن بر این شهر به معنای آن است که عناصر نظامی وابسته به سعودی از یک منبع مالی مهم محروم شده اند و نیروهای مردمی یمن از درآمد نفتی حاصل از آن بهره مند خواهند شد.
۱۴۸۷
نظر شما