این روزها مردم دست به دامن هر شایعه و خرافه ای می شوند تا در اصطلاح عامیانه از مرگ به وسیله ابرویروس کرونا در امان بمانند اما این دلهره و ترس گاه به بیراهه می رود.
مصرف الکل صنعتی توسط عده ای در برخی استان ها اشتباه غیر قابل جبرانی بود که آنها را به استقبال مرگ فرستاد، ماده ای که سودجویان آن را اکسیر سلامت نامیدند غافل از اینکه کشنده تر از ویروس کرونا از آب در آمد و جان مصرف کنندگان را گرفت و یا آنها را به کوری و هزار و یک درد بی درمان دچار کرد.
گویی انسان همواره مشتاق شنیدن و تبعیت از موارد غیرواقعی و راه هایی است که زودتر و سریع تر او را به مقصد و هدف برساند، که در عصر و زمانه کنونی فضای مجازی هم راه را برای اشاعه این تفکرات باز کرده است، مسئله ای که برای مقابله با بیماری کرونا هم اتفاق افتاد و عدهای بدون توجه به توصیه پزشکان و متخصصان در استفاده درست و اصولی از الکل صنعتی، بدترین راه را انتخاب کرده و با خوردن این ماده سمی، در حقیقت جام مرگ را سر کشیدند.
متخصصان در این روزها که مبارزه با ویروس کرونا با جدیت ادامه دارد بارها از مردم خواسته اند که به استفاده صحیح از الکل توجه داشته باشند و تاکید کردند که درصد خلوص الکل، معیار درستی برای انتخاب آن در میدان مقابله با کرونا نبوده و اینکه الکل های با درصد بالا برای مصارف این روزها نتیجه بهتری دارد، یک تفکر نادرست است و متانول یک الکل صنعتی و غیرطبی است که پیشنهاد می شود در شرایط کنونی، بجز موارد ضروری و اضطراری مورد استفاده قرار نگیرد.
مسوولان بخش بهداشت و درمان هم بر این موضوع تاکید داشته اند به گونه ای که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفته است : یکی از خطراتی که این روزها شهروندان را تهدید میکند، خطر استفاده از الکلهای صنعتی است که مسمومیتهای شدیدی را در پی خواهد داشت.
ابراهیم قادری پیش از این همچنین هشدار داده بود که حجم انبوهی از الکلهای تقلبی در بازار وجود دارد که به جای الکل طبی( اتانول) از الکل صنعتی (متانول) استفاده شده و مسمومیتهای شدیدی را موجب میشود که حتی ممکن است منجر به مرگ شود.
الکل صنعتی به اندازه ای خطرناک است که متخصصان حتی نسبت به استفاده از این ماده برای ضدعفونی کردن سطوح هشدار داده و اعلام کرده بودند که استفاده کردن از الکلهای صنعتی (الکل متانول) برای ضدعفونی کردن سطوح، اماکن و واحدهای صنفی برای مقابله با ویروس کرونا، خطرناک بوده و سلامتی شهروندان را تهدید میکند.
الکل صنعتی حتی تاثیر غیرقابل جبران بر پوست داشته و بنا بر اظهارات پزشکان حتی از طریق پوست قابل جذب بود و سیستم تنفسی را هم تحت تاثیر قرار می دهد.
همچنین متخصصان عفونی تاکید کرده اند که مصرف هرگونه مواد الکلی به صورت خوراکی تاثیری در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ندارد بلکه منجر به نابینایی، کاهش سطح هوشیاری وحتی مرگ می شود
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فراوردههای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در نامهای به معاونان غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور نسبت به مسمومیت با الکل صنعتی (متانول) هشدار داده است.
آمارها حمایت از آن دارد که در اهواز به دلیل استفاده تعداد زیادی از افراد از این داروی مرگ، اکنون در بیمارستان ها بستری هستند و تاکنون ۳۶ نفر جان خود را از دست داده اند، فوت این افراد از تعداد فوتی های ناشی از بیماری کرونا در اهواز پیشی گرفته و نشان می دهد آنچه که انسان را به دام مرگ می کشد بی اطلاعی از مواجهه با موضوعات مختلف زندگی است.
بر اساس آخرین گزارش در دو هفته تنها ۸۳ بیمار کرونایی در بیمارستان های خوزستان بستری و تحت درمان قرار گرفته که ۱۸ نفر آنان فوت شده اند اما در مدت دو روز گذشته تعداد بیماران مسموم شده از مصرف مشروبات الکلی تقلبی در خوزستان بیش از ۲۷۰ نفر بوده که تاکنون ۳۶ نفر آنان جان باختند که این تعداد چند برابر بیماران کرونایی استان است و به نظر میرسد نگرانی از مبتلا شدن به ویروس کرونا در صورت رعایت مسائل بهداشتی کاملا بی مورد است.
همچنین مصرف الکل صنعتی و غیر خوراکی در البرز نیز بنا بر اعلام معاون دادستان عمومی و انقلاب کرج جان هفت نفر را در این استان گرفته است.
محمد آقایاری اعلام کرده است که این افراد با فریب محتواهای فضای مجازی و به گمان مقابله با کرونا یا درمان آن، اقدام به مصرف الکل متانول کرده بودند که پس از مسمومیت جان خود را از دست دادند.
علاوه بر این به دلیل مصرف مواد الکلی و مسمومیت، ۲ نفر در شهرستان ساوه جان خود را از دست دادند که احتمال می رود آنها با باور غلط مبتلا نشدن به کرونا در صورت مصرف الکل دست به چنین اقدامی زده باشند یا شاید به جای اتانول، الکل متانول مصرف کرده باشند و سه نفر هم تحت مراقبت هستند.
این در حالی است که کرونا در ساوه تاکنون جان ۶ تن را گرفته و طبق آخرین آمارها ۵۳ فرد مبتلا با علائم مثبت در بیمارستان های این شهر تحت مراقبت و قرنطینه هستند.
علاوه بر این به گفته مدیرعامل مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) کرمانشاه در روزهای اخیر یک نفر بر اثر مسمومیت با الکل در این استان جان خود را از دست داده است.
جواد امینی سامان اظهار داشته است : از ۱۶ اسفند تا کنون ۱۶ نفر بر اثر مسمومیت با الکل در استان به بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه مراجعه کرده اند و با جان باختن یک نفر، اکنون ۱۱ نفر دیگر نیز در بخش مسمومیت بستری هستند.
ترس از مبتلا نشدن به بیماری کرونا در حالی است که بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تا عصر یکشنبه شانزدهم اسفند ماه ۸۲ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که تاکنون آزمایش کرونا ۴۴ نفر از آنان مثبت اعلام شده است و پنج نفر از مبتلایان نیز جان خود را از دست داده اند.
البته مسوولان دستگاه قضا به دنبال این اتفاقات وارد عمل شده و هفت عامل توزیع کننده مشروبات الکلی دستها را در اهواز دستگیر کردند اما باید توجه داشت که این موارد نمی تواند بازدارنده باشد و مردم باید با افزایش سطح آگاهی و کنار گذاشتن باورهای غلط، سلامت خود را به خطر نیندازند.
نظر شما