هفتهنامه سیروان در شماره ۱۰۷۶ منتشر شده روز شنبه ۱۷ اسفند، مهمترین مطالب خود را به بحث کرونا و مشکلات موجود اختصاص داد و تیتر اصلی این نشریه «کردستان، کرونا در کنترل» بود.
ترس و کرونا، عنوان سرمقالهای است که به قلم رضا علیپور منتشر شده و نگارنده به بالا بودن میزان سرایت این بیماری و ترس مردم از آن اشاره کرده و خواستار جدی گرفتن این بیماری از سوی شهروندان شده است.
جلال جلالیزاده نیز در یادداشتی با عنوان «کرونا انقلابی در اعتقادات روابط و زندگی روزمره»، کرونا را انقلاب چهارم نامیده است و در آن اشاره کرده که تحولاتی که بخاطر شیوع کرونا در کشورمان ایجاد شده بسیار قابل توجه بوده چرا که هیچ رسانه یا دستگاهی قادر به ایجاد چنین تحولی در میان مردم نبود.
یادداشت دیگری نیز به قلم احمد غلامی با عنوان «فاجعه در مرز میان مرگ و رقص « در هفتهنامه سیروان به چاپ رسیده که نگارنده بحث فیلم منتشر شده شادی و رقص کادر درمانی را در بیمارستانهای کشور مطرح کرده و از انتقادکنندگان این کار انتقاد کرده و شادی کادر درمانی در شرایط کنونی را نوعی بازگویی داستان رهایی و رستگاری از بیماری توصیف کرده است.
تیتر صفحه اول روزنامه روژان نیز در شماره ۳۸۰ روز دوشنبه ۱۹ اسفند، به «ضرورت خانهنشینی برای مقابله با کرونا» اختصاص داده شده و گزارشی از آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان و توصیه پزشکان بر لزوم خانهماندن در شرایط کنونی نیز به مخاطبان خود ارائه کرده است.
همچنین گزارشی مبنی بر درخواست فعالان اجتماعی کردستان در بحث قرنطینه کردن استان کردستان برای مقابله با ویروس کرونا در صفحه اول این نشریه منتشر شده است.
«با شایعه سازی صنعت دامپروری را تضعیف نکنیم» عنوان یادداشتی به قلم دکتر شاهین فکور متخصص بیمارهای داخلی دامپزشکی است که نگارنده توصیه کرده با توجه به آسیبپذیر بودن این صنعت، با هوشیاری در برابر شایعات کنونی عمل کنیم تا از بحران کنونی با آسیب کمتری عبور کرد.
یادداشت «همراه هم برای شکست کرونا» نوشته سعید سرفرازیان که در آن بر ضرورت تعامل گروه های مرجع در استان برای مهار این بیماری پرداخته است.
ناصر کانی سانانی در یادداشتی با عنوان «ما و آزمون کرونا» با اشاره به ظرفیتهای فراوان کردستان برای مقابله با ویروس کرونا آورده است: ما در این آزمون موفق خواهیم شد، مشروط به اینکه در زمینه اطلاعرسانی شفافسازی صورت گیرد، چراکه ما دشمنانی سختتر از کرونا را شکست دادهایم.
«چرایی مخالفت کردها با نخست وزیری علاوی در عراق» عنوان مصاحبهای با عثمان محمود یکی از شخصیتهای کُرد عراقی است که در آخرین شماره روزنامه روژان منتشر شده است.
تیتر صفحه اول هفتهنامه دهنگی کردستان در شماره ۱۰۰ به مسئوولان «نگران نباشید» و مردم «نگرانیم» اختصاص یافته که گزارشی راجع به وضعیت بیماری کرونا و نگرانی مردم از بحران پیشآمده است.
علی احمدی در یادداشتی با عنوان «جغرافیای سود و سرمایه و بحرانهای اجتماعی در ایران»، نگاهی نقادانه به مساله سودگرایی و سودمحوری در جامعه امروز ایران پس از وقوع هر بحران در کشورمان دارد.
«خوانشی جامعهشناختی از بحران کرونا در ایران» نوشتهای از محمد قربانیان است که معتقد است بحران کرونا به نوعی باعث ایجاد شکاف بین دولت و ملت شده است.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ۱۵۸ نشریه در کردستان مجوز فعالیت گرفته اند که از این تعداد اکنون ۱۰۲ رسانه شامل رسانه های چاپی، خبرگزاری و پایگاه های خبری برخط و غیر برخط در استان فعال است.
نظر شما