قطب چهارم صنعت کشور در سالی که گذشت

۴ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۰۹
کد خبر: 83711146
قطب چهارم صنعت کشور در سالی که گذشت

اراک - ایرنا - استان مرکزی واقع در قلب ایران به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور در سال ۹۸ بستر تحولات و رخدادهای متنوعی بود و در کارنامه یک ساله این خطه رخدادهای تلخ و شیرینی ثبت شده که بسیاری از آن ها در سطح کشور بازتاب داشته است.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر وسعت و جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر با دارا بودن حدود سه هزار واحد صنعتی کوچک و بزرگ و بنیه کشاورزی غنی از دیرباز نقش مهمی را در حوزه اقتصادی، سیاسی، تحولات فرهنگی و اجتماعی و درآمد سرانه ناخالص ملی کشور داشته است.

استان مرکزی در سال ۹۸، حوادث و رخدادهای فراوانی به خود دید و ابتدای این سال در استان مرکزی با سیلاب آغاز شد که خسارت‌های اقتصادی  آن ۱۱ هزار میلیارد ریال برآورد شد که بخشی از آنها شامل خسارت ۲۳۲ میلیارد ریالی به راه های در حال ساخت و ابنیه‌های فنی این استان، ۴۰ میلیارد ریال به بناهای تاریخی، ۷۵۰ میلیارد ریال در بخش آب و خاک، ۸۰ میلیارد ریال به واحدهای پرورش دام، طیور و آبزیان، بیش از ۱۰ میلیارد ریال به شبکه برق این استان بود و چهار هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز دچار خسارت سیل شدند.

پایان سال ۹۸، استان مرکزی درگیرو دار ویروس کرونا بود و این ویروس برای نخسیتن بار پس از استان قم در مرکزی مشاهده شد که پس از یک ماه و تا آخرین روز از پایان این سال منجر به ابتلای ۸۲۹ نفر و کشته شدن بیش از ۳۵ نفر از بیماران بر اثر این بیماری شد.

رویدادهای مهم صنعتی و اقتصادی استان مرکزی در سال ۹۸

صادرات غیرنفتی استان مرکزی در این سال از مرز یک میلیارد دلار گذشت و ۲۹۹ پروانه سرمایه‌گذاری تولیدی و صنعتی در این سال در استان مرکزی صادر شد که مجموع سرمایه‌گذاری این طرح‌ها ۱۳۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال بود و با بهره‌برداری از این طرح‌ها در حوزه فلزی، کانی غیرفلزی، دارویی و مواد بهداشتی و غذایی، شیمیایی و برق و الکترونیک ۲ هزار و ۸۲۸ فرصت شغلی در استان مرکزی ایجاد شد.

۱۵ هزار شغل در استان مرکزی در سال ۹۸ ایجاد شد و ۱۰۰ درصد تعهدات تسهیلات اشتغال روستایی این استان در بانک‌های عامل به تصویب رسید و از سویی دیگر ۹۰ درصد طرح‌های دریافت تسهیلات اشتغال روستایی پرداخت  و ۹۰ درصد تسهیلات تعهدی طرح‌های اشتغال زایی مددجویان زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیز پرداخت شد.

۲ هزار و ۶۹۸ طرح اشتغال روستایی استان مرکزی با رقمی بالغ بر چهار هزار و ۱۳ میلیارد ریال با پنج هزار و ۹۰۲ فرصت شغلی به بانک‌های عامل معرفی شد که از این میزان ۲ هزار و ۳۲۳ طرح با رقمی بالغ بر یک هزار و ۱۲۳ میلیارد ریال با چهار هزار و ۷۷۲ فرصت در بانک‌ها مصوب شد.

۲ هزار و ۲۶۳ طرح اشتغال روستایی استان مرکزی در سال ۹۸ با رقمی بالغ بر ۲ هزار و ۸۶۹ میلیارد ریال منجر به عقد قرارداد شد و ۲ هزار و ۲۴۶ طرح با رقمی بالغ بر ۲ هزار و ۷۲۴ میلیارد ریال پرداخت شد که چهار هزار و ۲۲۳ فرصت شغلی به دنبال داشته است.

در سال ۹۸،  ۷۱۱ فقره جواز تاسیس واحد صنعتی نیز در استان مرکزی صادر شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال ۹۷، افزایش بیش از ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد و سرمایه مورد نیاز برای راه‌اندازی این طرح‌ها بیش از ۱۰۰ هزار و ۳۲۱ میلیارد ریال برآورد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۲ درصد افزایش داشته است.

هپکو و آذراب اراک به عنوان ۲ غول بزرگ صنعت استان مرکزی فراز و نشیب‌های فراوانی در سال ۹۸ داشتند و در سایه واگذاری به بخش خصوصی و مشکلات ناشی از آن، تجمعات زیادی برای رسیدگی به حل مشکلات خود از جمله پرداخت حقوق و معوقات خود داشتند و تصمیمات خوبی برای گره‌گشایی این مشکلات در سطح ملی اتخاذ شد به‌طوری‌که در پایان سال کارگران این واحدها حقوق و عیدی سال ۹۸ را دریافت کردند و در مجموع معوقات حقوق کارگری استان مرکزی نسبت به سال قبل از آن ۵۰ درصد کاهش یافت.

۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای ساخت و تولید ۲۰۴ دستگاه گریدر در شرکت هپکو از سوی دولت برای خرید ماشین آلات راهداری به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اختصاص یافت که تخصیص این اعتبارات در راستای حمایت از تولید داخل و رونق تولید در شرکت هپکو بود.

ثبت یک رکورد تاریخی در صنعت کشور:

رکورد تولید در شرکت واگن پارس اراک در سال ۹۸  بعد از ۲۱ سال زده شد و این شرکت در این سال، ۵۲۲ دستگاه انواع واگن باری و مسافری در این واحد صنعتی تولید کرد و این در حالی بود که هیچ تسهیلاتی در این سال به این شرکت اختصاص پیدا نکرد.

این تعداد واگن در این واحد تولیدی در مدت ۲۱ سال گذشته بی‌سابقه بوده، و آخرین آمار ثبت شده در سوابق شرکت تولید واگن پارس اراک حدود ۵۰۰ دستگاه در سال ۱۳۷۷ بوده است.

در سال ۹۸ بعد از حدود ۱۵ سال، مجدد قرارداد تولید لوکوموتیو (پارس ۳۳) منعقد و عملیاتی شد و انتظار می‌رود در خردادماه ۹۹، نخستین لوکوموتیو پس از گذشت سال‌ها در شرکت واگن پارس تحویل شود.

واگذاری سهام هپکو نیز در سال ۹۸ از طریق فرا بورس در دستور کار قرار گرفته شد و نکته قابل توجه اینکه در مجموع، سرمایه‌گذاری صنعتی در استان مرکزی ۳۰ درصد افزایش یافت.

واحدهای تولیدی، صنعتی آذرآب و ماشین سازی اراک، تفاهم نامه ۶۰ میلیون یورویی با شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) در راستای ساخت تجهیزات صنایع پتروشیمی کیان و دهلران منعقد کردند.

 قرارداد ساخت و راه‌اندازی تجهیزات ویژه مجتمع متانول دنا و سیراف به ارزش ۶۴ میلیون یورو در ماشین‌سازی اراک با ۲ شرکت‌ صنایع پتروشیمی دنا و شرکت سرمایه‌گذاری سیراف انرژی منعقد شد که ظرفیت هرکدام از این قراردادها پنج‌هزار متریک تن در روز است و ارزش مالی هرکدام از این قراردادها نیز ۳۲ میلیون یورو است.

۶۷ واحد تولیدی و صنعتی استان مرکزی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی با یک‌هزار فرصت شغلی به بهره‌برداری رسید که شهرک‌های صنعتی خیرآباد با ۱۲ واحد، زاویه با ۱۰ واحد و  خمین با هشت واحد به ترتیب بیشترین پذیرنده واحدهای تولیدی بهره‌برداری شده بودند.

یک‌ هزار و ۲۵ طرح به ارزش ۳۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در استان مرکزی به بهره‌برداری رسید که نسبت به سال قبل از آن،(یعنی در سال ۹۷)، یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش داشت.

 مقاصد کالاهای صادرشده از گمرکات استان مرکزی با وجود تحریم‌ها و توطئه‌های دشمنان علیه مردم ایران اسلامی، از ۵۸ کشور به ۸۰ کشور جهان افزایش یافت.

۵۴ واحد صنعتی راکد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مرکزی در سال ۹۸ با تلاش‌های بسیار به چرخه تولید بازگشتند.

پارسال نخستین خط تولید کمباین برداشت برنج کشور در کمباین سازی اراک رونمایی شد.

 ۷۲ و سه دهم درصد یارانه‌بگیران استان مرکزی معادل ۳۱۹ هزار و ۹۱۱ خانواده مشمول طرح کمک معیشتی دولت از محل منابع مالی افزایش قیمت بنزین شدند که این تعداد حدود ۵۰ درصد از جمعیت یک میلیون و ۴۵۰ هزار و ۹۴۸ نفری استان مرکزی را شامل شد.

 لایحه ایجاد چهار منطقه ویژه اقتصادی در استان مرکزی پارسال در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که شامل منطقه ویژه اقتصادی امیرکبیر، منطقه ویژه اقتصادی سنگ محلات، منطقه ویژه اقتصادی گل و گیاه محلات و منطقه ویژه اقتصادی عایق‌های رطوبتی دلیجان است.

۲ هزار میلیارد ریال از جرایم مالیاتی فعالان اقتصادی استان مرکزی در طرح بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم این سازمان در سال ۹۸ بخشیده شد.

مهمترین رخدادهای سیاسی استان مرکزی در سالی که گذشت

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۶ حوزه انتخابیه استان مرکزی برگزار شد و در این آزمون سیاسی ۴۰ درصد مردم واجد شرایط رای این استان مشارکت داشتند که ۵۳ درصد واجدان شرایط شرکت کننده در این دوره از انتخابات مرد و ۴۷ درصد زن بودند.
میزان مشارکت مردم استان مرکزی در ۱۰ شهرستان این استان بالاتر از میانگین کشوری بود و هفت منتخب ۶ حوزه انتخابیه استان مرکزی دوم اسفند ماه ۹۸ راهی خانه ملت شدند.

برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن‌ماه در مناطق مختلف استان مرکزی و حضور حجت‌السلام والمسلمین ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران در جمع راهپیمایان شهرستان اراک از جمله رویدادهای این استان در سال 98 بود.

«محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رییس جمهوری در ۱۶ و ۱۷ بهمن‌ماه پارسال سفری ۲ روزه به استان مرکزی داشت که روز اول این سفر در ساوه و روز دوم در اراک بود و  در چند نشست با فعالان اقتصادی، نخبگان، دانشگاهیان و بازآفرینان شهری این استان مشکلات کارآفرینان بررسی شد.

شهادت سردار سلیمانی مردم شهید پرور استان مرکزی در نقاط مختلف شهر و روستاهای عزادار کرد.

«سعد جواد قندیل» وزیر عراق نیز در ۱۰ دی‌ماه سال ۹۸ سفری به استان مرکزی داشت که در نشست‌های مختلف راهکارهای مشارکت اقتصادی بین کارآفرینان ایرانی با عراق مورد بحث قرار گرفت.

نخستین مرحله از نصب تجهیزات راکتور آب سنگین خنداب (مدار ثانویه و درپوش) در دوم دی‌ماه سال ۹۸ با حضور «علی اکبر صالحی» رییس‌ سازمان انرژی اتمی راه‌اندازی شد.  

اعضای کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ششم آذرماه پارسال از سایت‌های هسته‌ای آب سنگین و رآکتور خنداب اراک تاسیسات، فرآیندها و آخرین تحولات و فعالیت‌های فنی، تولیدی و مهندسی در این ۲ سایت بازدید کردند.

در این بازدید که در راستای تکلیف قانونی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مبنی بر تهیه و ارایه گزارش‌های دوره‌ای ۶ ماهه از فعالیت‌ها و اقدامات سازمان انرژی اتمی ایران در انجام تعهدات و کاهش تعهدات سند برجام انجام شد، تاسیسات تحقیقاتی و پژوهشی مرتبط با محصولات دوتره، اکسیژن ۱۸ و نیز بازطراحی رآکتور اراک نیز مورد بررسی قرار گرفت.  

«عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در روزهای ۲۱ و ۲۲ آذرماه سال ۹۸ به شهرستان‌های اراک، ساوه و خمین سفر کرد که حضور در گلزار شهدا، دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر و کارکنان فرهنگ و ارشاد استان مرکزی، شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی، دیدار با پیشکسوتان فرهنگ و هنر، دیدار با مدیران سازمان‌های وابسته و بازدید از تالار مرکزی و کتابخانه مرکزی، دیدار با فعالان جامعه قرآنی و اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان در بیت تاریخی حضرت امام (ره) و نشست صمیمی با پیشکسوتان فرهنگ و هنر از جمله مهمترین برنامه‌های این سفر بود.

راهپیمایی میثاق با ولایت و حمایت از اقتدار و امنیت کشور در ۲۰ نقطه از استان مرکزی به صورت خودجوش و با حضور اقشار مختلف مردم در نفی برخی رفتارهای هنجارشکنانه معدودی از آشوبگران در آبان‌ماه سال ۹۸ برگزار شد.

ندای استکبارستیزی مردم استان مرکزی در یوم‌الله ۱۳ آبان‌ماه، در بیش از ۸۰ نقطه این استان با سردادن شعارهای مختلف برگزار شد.

«محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در ۲۹ مهرماه سال ۹۸ به استان مرکزی سفری یک روزه داشت که در مهمترین برنامه‌های این سفر در نشست اقتصاد مقاومتی استان مرکزی شرکت کرد، با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی این استان دیدار کرد، ۲ طرح اشتغال روستایی را افتتاح و کلنگ ایجاد کانون بازنشستگان استان مرکزی را بر زمین زد.

« سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۶ مهرماه سال ۹۸ برای راه‌اندازی خط تولید جامدات دارویی در شرکت بهستان به شهرستان ساوه سفر کرد و عملیات اجرایی ساخت بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی شهر ساوه نیز ۳۰ خرداد با حضور وزیر بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی در ساوه در سفری دیگر راه‌اندازی شد.

سفر دیگر «سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به استان مرکزی در ۲۴ مردادماه سال ۹۸ بود که در این سفر یک روزه از مراکز بیمارستانی و درمانی شهرستان‌های ساوه، محلات و دلیجان سرکشی کرد و عملیات اجرایی یک پایگاه سلامت و بهره برداری از درمانگاه خیریه محلات با حضور وی انجام شد.
بهره برداری از خط دارویی جدید واحد مهبان داروی ساوه و شرکت در نشست بررسی مشکلات بهداشتی و درمانی شهرستان های محلات و دلیجان از دیگر برنامه های این سفر یک روزه بود.

سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای شرکت در کنگره ملی نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و ۶ هزار و ۲۰۰ شهید استان مرکزی به این استان سفر کرد و طرح‌های محرومیت‌زدایی استان مرکزی را نیز افتتاح کرد.

۲۲ مردادماه سال ۹۸ «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان مرکزی سفر کرد و علاوه بر بهره‌برداری از چندین طرح حوزه آی تی در اراک و تفرش، در نشست بررسی مشکلات زیرساختی ارتباطاتی ساوه و شورای اداری استان مرکزی نیز حضور یافت.

 آیت الله سید «ابراهیم رئیسی» رییس قوه قضاییه هم در ۱۹ تیرماه سال ۹۸ به استان مرکزی سفر کرد که در این سفر با خانواده‌های معظم شهدا و اقشار مختلف مردم، علما، روحانیان، استادان دانشگاه‌ها و نخبگان و فعالان اقتصادی دیدار کرد و در نشست شورای اداری و نشست اقتصادی مقاومتی شرکت کرد و شورای قضایی استان مرکزی نیز با حضور این مقام برگزار شد.

حجت الاسلام «محمد جواد منتظری» دادستان کل کشور ۱۸ تیرماه سال ۹۸ به شهرستان ساوه سفر کرد و برنامه‌های مختلفی از جمله حضور در شورای اداری این شهرستان با حضور این مقام برگزار شد.

«علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی و «محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی پس از جریان سیل فروردین‌ماه ۹۸ در کشور و بازدید از مناطق سیل زده در ۱۳ فروردین‌ماه این سال به استان مرکزی سفر کردند و از نزدیک در جریان خسارات قرار گرفتد.

مهمترین رخدادهای فرهنگی استان مرکزی در سال ۹۸

 ۴۰ بنای تاریخی استان مرکزی در سال گذشته با هدف حفظ و جلوگیری از تخریب مرمت شدند که مرمت اضطراری «سرای نبی‌زاده» در مجموعه بازار تاریخی اراک، «خانه حاج آقا محسن اراکی»، «حمام ابراهیم آباد»، «مسجد سرخ ساوه»، «گنبد امامزاده سهل بن علی (ع)» آستانه، «خانه خاندان اشتری» و «پل دوآب» شهرستان شازند، «خانه دکتر قریب» در گرکان آشتیان، «گنبد امازاده فضل و یحیی» محلات و «کاروانسرای دولت آباد» فراهان از جمله این طرح‌های مرمتی در سال ۹۸ بوده است. 
برای مرمت تمامی ۴۰ اثر مرمت شده مبلغ ۴۰ میلیارد ریال هزینه شد و مرمت برخی از این بناهای تاریخی مانند «سرای نبی‌زاده» در سال ۹۹ نیز ادامه دارد.

۶ اثر تاریخی استان مرکزی در شهرستان‌های مختلف این استان پارسال در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و ۶ اثر دیگر در انتظار ثبت قرار گرفت و برای نخستین بار در استان مرکزی، شرکت ماشین‌سازی و ایستگاه راه‌آهن اراک در فهرست میراث صنعتی کشور به ثبت رسید.

«میدان ارگ»، «بقایای کاروانسرای حاجی‌آباد»، «خانه میرزاعلی پراخودی‌مقدم»، «خانه نسرین محبی‌آشتیان»، «ایستگاه راه‌آهن اراک» و «ساختمان آموزش ماشین سازی اراک» پس از بررسی و طرح در کمیته ثبت آثار نامنقول کشور، در فهرست آثار ملی ثبت شدند.

 ۴۰ سکه مکشوفه مربوط به دوره‌های مختلف تاریخی توسط کارشناسان مرمت شد تا در یکی از موزه‌های استان مرکزی به نمایش گذاشته شوند.

۶۰۳ ستون سنگی به منظور عملیات بازسازی صحن حضرت زهرا (س) در محلات از توابع استان مرکزی به ارزش  ۶۰ میلیارد ریال ساخته و به نجف اشراف ارسال شد.

پنج اثر ناملموس استان مرکزی شامل داستان خوانی «تیلیم خان و مهری در ساز عاشیق‌های» منطقه ساوه، دانش تهیه «ماماتک و کاربرد آن در طب سنتی» منطقه بزچلو، «هنر و مهارت تولید درویشی دوزی» یا تفرشی دوزی شهرستان تفرش، «هالای در ایل شاهسون بغدادی» ساوه و «مهارت تولید فولاد جوهری» شهرستان اراک در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

چهار درخت کهنسال استان مرکزی در سال ۹۸ در فهرست میراث ملی طبیعی کشور به ثبت رسید که این درختان در روستاهای الویر زرندیه، نیوشت ساوه، زر و روانج دلیجان قرار دارند.

بیش از یک‌هزار عنوان برنامه در قالب موضوع‌های مختلف فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و نظامی به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس در نقاط مختلف شهری و روستایی برگزار شد.

مهمترین رویدادهای اجتماعی، انتظامی استان مرکزی در سال ۹۸

قول مساعد رییس جمهوری در تماس تلفنی با استاندار مرکزی برای تامین اعتبار تکمیل بیمارستان ولی عصر (عج) اراک برای تامین نیازهای کادر درمانی و بهداشتی و تدابیر ستاد پدافند زیستی و اقدامات دستگاه‌های اجرایی این استان در مقابله با گسترش ویروس کرونا از دیگر رویدادهای مهم در پایان این سال بود.

بیش از ۶ تن و ۱۰۰ کیلوگرم موادمخدر در سال ۹۸ از سوداگران مرگ در استان مرکزی کشف و ۲۳۴ قاچاقچی، ۱۲ هزار و ۸۰۰ معتاد و سه هزار و ۱۰۶ خرده فروش موادمخدر دستگیر شدند  ۱۸ باند تهیه و توزیع این مواد نیز متلاشی شدند.

نخستین مورد مثبت ویروس کرونا در اول اسفندماه ۹۸ در استان مرکزی مشاهده شد که بلافاصله اقدامات مختلف برای مقابله با آن در دستور کار این استان قرار گرفت و در نخستین اقدام، تمام مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه تعطیل و در چند هفته ساعات کاری ادارات کاهش و امور بیشتر به سمت دورکاری رفت.

چهار هفته نماز جمعه در اراک و شهرهای مختلف استان مرکزی به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نشد و این استان و بنا به مصوبه قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی در ایام نوروز پذیرای هیچ مسافر نوروزی نیست و محدودیت‌های زیادی برای کنترل مبادی ورودی و خروجی شهرهای این استان لحاظ شده است.

در سال ۹۸ هشت میلیارد ریال اعتبار به منظور ترمیم آسیب‌ها و بهبود مدیریت تالاب میقان اراک از محل منابع ملی اختصاص یافت.

باند ۱۱ نفری فساد از مدیران و کارکنان انجمن بیماران کلیوی شهرستان ساوه شناسایی و منهدم شد.

شبکه فساد مالی انجمن بیماران کلیوی ساوه با تلاش شبانه‌روزی سربازان گمنام امام زمان(عج) در سازمان اطلاعات سپاه روح الله شناسایی و انهدام شد، جعل اسناد، جعل مهر، استفاده از سند مجعول، تحصیل مال از طریق نامشروع، خیانت در امانت و کلاهبرداری از جمله اتهامات این شبکه فساد بود.

۲ هکر در استان مرکزی با پنج هزار و ۵۰۰ سرقت اطلاعاتی در سطح کشور دستگیر شدند که این متهمان با استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص هک، از این افراد سرقت اطلاعاتی کرده بودند.

در سال ۹۸، نخستین جراحی مغز بدون شکافتن جمجمه(روش استریوتاکسی)توسط تیم چهارنفره فوق تخصصی در بیمارستان سینا اراک با موفقیت بر روی یک بیمار مرد ۶۰ ساله انجام گرفت که تیم جراحان این عمل شامل پرفسور «منصور پرورش»، دکتر«محسن دالوندی»، دکتر «علیرضا محمدی» و پرفسور«جان آردان» نماینده شرکت مترونیک آمریکا در خاورمیانه بود و در این عمل سخت، ضایعه مغزی بیمار بدون بازکردن جمجمه به صورت نقطه‌ای خارج شد.

پلیس آگاهی استان مرکزی اعضای یک باند کلاهبرداری که در استان‌های مختلف کشور ۱۰۷ فقره کلاهبرداری کرده بودند را شناسایی و دستگیر کرد که این افراد با ادعای دروغین برنده شدن افراد در برنامه‌های رادیویی و جوایز اپراتورهای همراه از ۱۰۷ نفر در شهرهای مختلف کشور به مبلغ ۵۱۳ میلیارد و ۲۷۴ میلیون ریال کلاهبرداری کرده بودند.

نیروی انتظامی استان مرکزی پارسال، هکر ۱۶ ساله‌ای که اطلاعات بانکی ۱۶ هزار نفر از شهروندان کشور را سرقت کرده بود در اراک دستگیر کرد.

جمعیت هلال احمر استان مرکزی در سال ۹۸، سه هزار نفر را در سیستان و بلوچستان در راستای دومین مرحله از طرح ملی نذر آب، در روستاهای «سیب»، «سوران» و«سراوان» بخش پسکوه این استان به صورت رایگان معاینه کرد.

یک‌هزار و ۴۴۴ هکتار از اراضی ملی استان مرکزی پارسال رفع تصرف شد که ارزش آن‌ها بیش از یک‌هزارو ۴۱۱ میلیارد برآورد شده است و در خصوص این اراضی در سال ۹۸، یک‌هزار و ۳۰۵ فقره پرونده در استان مرکزی تشکیل شد که در نهایت ۴۶۰ فقره از این میزان پرونده به دادگاه ارجاع شد و یک‌هزار و ۲۸ فقره پرونده از مجموع یک‌هزار و ۳۰۵ پرونده تشکیل شده مختومه و در نهایت ۴۰۰ متهم شناسایی شد.

یک کودک خردسال ساوجی در تماس با ۱۱۵ توانست نیروهای امدادی را برای نجات مادر آگاه کند و وی را از مرگ حتمی نجات دهد، این کودک هنوز در تکلم با دشواری هایی مواجه بود اما با دیدن حال وخیم مادرش با نیروهای اورژانس تماس گرفت و با وجود اینکه قادر نبود مشکل را شفاف توضیح دهد با کمک پلیس ردگیری شد و نیروهای امدادی به کمک مادرش شتافتند.

موضوع تماس این کودک با مرکز فوریت های پلیس ۱۱۰ در میان گذاشته شد و با شناسایی آدرس نیروهای امدادی و انتظامی در محل حضور یافتند و تیم های اعزامی پلیس و اورژانس پس از شکستن در منزل با مادر بدحال کودک مواجه شدند و او را برای پیگیری مراحل درمانی به بیمارستان انتقال دادند.

طرح ۵۸ متری اراک پس از ۱۷ سال بلاتکلیفی از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری ایران لغو شد و طرح جایگزینی برای آن تعریف شد.

«باران شیخی» دانش آموز هشت ساله اراکی در مقطع تحصیلی دوم دبستان در ۲۴ فروردین ماه سال ۹۸ پس از خروج از خانه در شهرک مهاجران شازند از توابع استان مرکزی در راه مدرسه مفقود شد و این خبر پیامدهای زیادی در فضا و شبکه‌های مجازی و حتی خارج از کشور داشت و برخی هنرپیشگان و بازیگران مطرح سینما و تلویزیون کشور نیز در آغاز خبر گمشدن باران برای همراهی با خانواده باران، عکس این دختربچه را در صفحه های شخصی خود بازنشر دادند.

با تلاش‌های شبانه‌روزی ماموران انتظامی و مقام‌های قضایی استان مرکزی این دختر بچه پس از ۲۴ روز در چنگال ربایندگان در سلامت به آغوش خانواده برگشت و پنج نفر از ربایندگان باران شیخی در استان سیستان و بلوچستان دستگیر شدند.

مهمترین دستاوردهای علمی، ورزشی و آموزشی استان مرکزی در سال ۹۸

مدارس و دانشگاه‌های استان مرکزی به دلیل شیوع ویروس کرونا به مدت یک ماه آخر سال ۹۸ تعطیل شدند اما آموزش آنها قطع نشد و از طریق شبکه‌های مجازی برگزار شد.

گروه مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه اراک به دانش فنی تولید فولاد TRIP دست یافتند که در نوع خود در کشور بی‌نظیر است و این فولاد نوعی از فولادهای پیشرفته پراستحکام است که به طور همزمان از استحکام و انعطاف‌پذیری بالا برخوردار است و این نوع از فولاد به‌دلیل کارآمدی از نظر مشخصات مکانیکی، عناصر آلیاژی بسیار اندک و مقرون به‌صرفه بودن بیشتر در صنعت خودروسازی کاربرد دارد.

۱۸ میلیارد ریال تسهیلات بدون بهره با هدف تقویت بنیه کاری و حفظ اشتغال و گسترش فرآیند تولید به شرکت‌های دانش‌بنیان استان مرکزی پرداخت شد.

دستگاه تست نشر صوتی (آکوستیک امیشنیگ) از سوی یک شرکت مستقر در دانشگاه تفرش راه‌اندازی شد که این دستگاه به سفارش شرکت پتروشیمی‌جم طراحی و ساخته شده و حاصل تحقیقات سه ساله تیمی از متخصصان برجسته دانشگاهی در رشته های برق مکانیک و کامپیوتر است.

سیستم چهار منظوره خورشیدی در دانشگاه صنعتی اراک ساخته شد و این سیستم چهار منظوره خورشیدی قابلیت روشنایی، سیستم گرمایش، سرمایش و تصفیه آب را به صورت همزمان دارد و  ساخت هر دستگاه آن  ۵۰۰ میلیون ریال هزینه دارد و بیشترین کاربرد سیستم چهار منظوره خورشیدی در مناطق عشایری و روستاهای دور دست، پادگانهای نظامی و مناطق سیل زده و زلزله زده است.

 ۱۷ هزار و ۶۴۰ متر مربع به فضای آموزشی استان مرکزی در سال گذشته به وسعت مدارس استان مرکزی اضافه شد.

مهمترین رویدادهای ورزشی استان مرکزی در سال ۹۸

چهارمین مرحله لیگ یک کاراته قهرمانی بانوان کشور در رده‌های سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و امیدها با حضور ۶۵۰ ورزشکار در ۲ روز در خمین برگزار شد.

۲۳۰ برنامه ورزشی در ایام‌الله دهه مبارک فجر در مناطق مختلف شهر و روستای استان مرکزی اجرا شد. 

«صالح اباذری» کاراته‌کای جوان اراکی در وزن ۸۴ کیلوگرم در لیگ جهانی کارته شیلی، «برایان ایر» ورزش‌کار سرشناس آمریکایی را شکست داد و با کسب مدال برنز عنوان سوم این رقابت‌ها را به خود اختصاص داد.

مسابقات هندبال مناطق پنج و ۶ بانوان کشور با حضور ۷۰ بانوی هندبالیست در سالن ۲ هزار نفری پنجم مرداد اراک برگزار شد.

«زهرا کریمی» بانوی والیبالیست استان مرکزی پس از برگزاری اردوهای مختلف به‌عنوان یکی از ۱۵ نفر اعضای تیم ملی والیبال به عضویت این تیم درآمد.

نخستین پیست تارتان استان مرکزی با حضور «جمشید تقی‌زاده» معاون حقوقی مجلس و امور استان‌های وزارت ورزش و جوانان و جمعی از مسوولان استان مرکزی در ورزشگاه امام خمینی (ره) اراک به بهره‌برداری رسید، این پیست هشت خطه به وسعت ۶ هزار ۷۰۰ متر مربع است و برای راه‌اندازی آن ۲۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

استان مرکزی در سال ۹۸، قهرمان نخستین دوره رقابت‌های تیمی بومی محلی جام "خوشه چین» منطقه چهار کشور در اراک شد که در این رقابت‌ها ۵۰۰ ورزشکار از استان‌های کرمانشاه، همدان، ایلام، لرستان، خوزستان و مرکزی حضور داشتند و در پایان نیز تیم‌های خوزستان و همدان نیز عنوان های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.

استان مرکزی پارسال عنوان نخست رقابت های تنیس‌ روی‌ میز بزرگسالان منطقه ۶ کشور را که با حضور نمایندگان استان های مرکزی، قم و همدان در خانه تنیس مجموعه ورزشی شهدای پنجم‌مرداد اراک برگزار شد، کسب کرد.

پارسال ۱۰ ورزشکار استان مرکزی به نخستین مرحله اردوهای تیم ملی هندبال دعوت شدند که «غلام‌علی اکبرآبادی» سرمربی اراکی تیم ملی، «علی کریمی»، «محمدرضا مددی»، «امیرمهدی سیفی»، «ابوالفضل لطفی» «مهدی فراهانی»، «حمیدرضا احمدی»، «سهیل صفری»، «مهدی میرزایی»، «مهدی شانقی»  و «محمدحسین اکبری»، دعوت شدگان به این اردو بودند.

«پگاه سناور»، بانوی ورزشکار استان مرکزی به اردوی تیم ملی آلیش، «صدیقه صفری» به اردوی تیم ملی تنیس روی میز و «فتانه تبرته» در اردوی تیم ملی اسکواش دعوت شدند.

پارسال «محمد صالحی» ورزشکار جوان استان مرکزی برای نخستین بار در تاریخ اسکیت سرعت این استان به تیم اسکیت سرعت تاکینو تایوان پیوست.

در سال ۹۸، «رضا آدینه»، «مجتبی قهیه‌ای» و «سعید فراهانی» از استان مرکزی در صعود به ارتفاعات تخت سلیمان در علم کوه موفق به دریافت کلنگ طلایی شدند و «پژمان زعفری» با کمک «فرهاد میجوجی» از این استان در دیوار نوردی فنی برای گشایش مسیر علم کوه موفق به دریافت کارابین طلایی کشور شدند.

پارسال «صالح اباذری» و «رضا روشن» در بخش کمیته و «ابوالفضل شهرجری» در بخش کاتا انفرادی از استان مرکزی تیم ملی کاراته جمهوری اسلامی ایران را در مسابقات قهرمانی آسیا همراهی کردند.

«بهنام سعدی»، «علیرضا چزانی» و «امیرمهدی میرزاخانی» ورزشکارانی بودند که سال گذشته به اردوی تیم ملی هاکی و «عباس ترابی» در رشته فوتبال به اردوی آماده سازی تیم ملی این رشته دعوت شدند.

استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha