به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی معاونت صدای رسانه ملی، امروزه نیاز مخاطبان و ایجاد بسترسازی همگام میان اقتضائات آنان، اراده دستگاه های ذی صلاح و همچنین شرایط حاکم بر جامعه، موقعیتی را ایجاد کرده است که رسانه ها در کانون این مسئله، نقش های راهبردی، اثرگذار و بی بدیلی را ایفا کنند.
این اتفاق مهم باعث شده است تا رادیو به خاطر مزایای خاص و کاملا متمایز، از جمله در دسترس بودن در هر شرایط، قیمت مناسب، قدرت ترکیب با سایر رسانه ها و موارد متعدد دیگر بیش از بقیه وسائل ارتباط جمعی، نقش موثری را در این زمینه ایفا کند.
شاید بهترین تجربه ای را که رادیو در این چارچوب به صورت ماندگار، همچون مدال زرینی بر افتخارات رسانه ای کشور درخشاند در زمان هشت سال دفاع مقدس می توان دید که رادیو چگونه در اوج شرایط سخت توانست نقطه وصل حیاتی میان مردم، رزمندگان و مسولین باشد.
این روند در اشکال مختلف طی سال های بعد نیز ادامه یافت و با توان ترکیب پذیری این رسانه با سایر رسانه ها، خصوصا رسانه های نوین و دیجیتال سهم ویژه ای در خصوص اطلاع رسانی فراگیر را ایفا نمود به نحوی که با برقراری پیاده روی اربعین حسینی (ع) و نیاز مبرم به استفاده از رسانه ای که به صورت آنی و برخط، اخبار را بدون کوچکترین اختلال در این حرکت پر شور به هموطنان و عاشقان خاندان عصمت و طهارت برساند، احساس می شد.
از این رو، رادیو اربعین و همراهی تمام قد با زائران حضرت سید الشهدا، نقطه ای طلایی و آغازی دوباره در این مسیر بود که توجه همگان را به خود جلب کرد.
طبق برآوردهای صورت گرفته و بازخوانی آنچه که از اقدامات اثر گذار این شبکه دیده می شود، شیوه های اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و هدایت جمعیت میلیونی با تکیه بر امواج رادیو اربعین بیش از هر زمانی جایگاه تعیین کننده رادیو را به نمایش گذاشت.
رادیو اعتکاف، تداوم تجلی رادیو
مسلما در شرایط فعلی که تمام کشور هم صدا و هم راستا با کادر درمانی در حال مبارزه با ویروس کرونا هستند، توجه ویژه به پرهیز از اجتماعات انسانی به خاطر نحوه انتقال بسیار سریع " انسان به انسان" این عامل خطرناک و از سمت دیگر ضرورت بهره گیری از ایام پر فیض ماه رجب که در قالب تجمعات مذهبی مردم مسلمان کشورمان، صورت می گیرد، منجر به تولد رادیو اعتکاف شد.
این شبکه که در حقیقت مولود تجربیات ارزشمند سالیان گذشته است، با هدف برپایی ایام اعتکاف به صورت غیر جمعی راه اندازی شد و در راستای توصیه های پزشکی و درمانی، شرایطی را ایجاد کرد تا مردم مومن کشورمان توانستند به دور از تجمعاتی که احتمال انتقال ویروس کرونا وجود دارد، اعمال مذهبی خود را به جا آورند.
در عمر چند روزه رادیو اعتکاف که از طریق "موج ۹۵/۵ مگاهرتز ردیف اف ام" قابل دریافت است با برنامه ریزی های صورت گرفته و تشکیل کارگروه عملیاتی از بهترین مدیران و برنامه سازان معاونت صدا، عناوینی همچون پخش تلاوت های کلام الله مجید، دعا، مناجات، معرفی اعمال ایام الابیض، سخنرانی علمای دینی و موارد متعدد دیگر همراه معتکفان شد و مومنان می توانند بدون حضور فیزیکی در مساجد از فضای معنوی ماه رجب بهره مند شوند.
رایو اعتکاف تجلی تبدیل تهدیدها به فرصت ها در شرایط پیچیده فعلی بود که توانست با تکیه بر امید، ارتقا روحیه و آرامش بخشی، لحظات معنوی خاصی را برای مومنان رقم بزند.
همچنین دعوت و استفاده از نظرات افراد فرهیخته ای همچون ائمه جمعه موقت تهران، اعضای مجلس خبرگان رهبری، برخی از روحانیون منتخب مجلس شورای اسلامی و کارشناسان برجسته مذهبی از نقاط قوت رادیو اعتکاف بود.
از چهره های شاخصی که در رادیو اعتکاف حضور داشتند می توان به حجج الاسلام آقا تهرانی نماینده منتخب مجلس شورای اسلامی؛ نوری زاده، ریس مرکز رسیدگی به امور مساجد؛ مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقاممعظم رهبری در دانشگاه ها؛ حاج ابوالقاسم، عضو مجلس خبرگان رهبری؛ تکیه ای، دبیر ستاد اعتکاف؛ ابوترابی، موحدی کرمانی، خاتمی و صدیقی، ائمه جمعه موقت تهران در کنار سایر مسولین مرتبط با فریضه مقدس اعتکاف اشاره کرد.
همچنین کارشناسان برجسته مذهبی متعددی، همچون حجج الاسلام قرائنی، پناهیان، ریاضت، مومنی، دکتر رفیعی، مسعود عالی، ماندگاری، سعیدی، سرلک و میرلوحی در این شبکه حضور داشتند.
نظر شما