نقی تقوایی عصر پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه نیاز به خون و فرآوردههای آن بسیار حیاتی است ، افزود: ویروس کرونا از طریق خون منتقل نمیشود و این اطمینان را به مردم می دهیم که معاینه دقیق از همه مراجعان به عمل می آید.
وی با تاکید بر اینکه بعد از معاینه در صورت وجود کوچکترین مشکلی عمل خونگیری انجام نمیشود،تصریح کرد: بیماران خاص از جمله سرطانی و تالاسمی در همه شرایط نیاز به خون دارند.
وی ادامه داد: برای تامین خون مورد نیاز ، این اداره کل در روزهای تعطیل اسفندماه جاری و فروردین سال ۹۹ برای حضور مردم و همکاری آنها فعال است.
این مسوول با بیان اینکه تمام شرایط استاندارد و ایمنی در پایگاههای انتقال خون استان رعایت میشود از شهروندان خواست با حفظ شرایط عادی بهداشتی اقدام به اهدای خون کنند.
مبتلایان به ویروس کرونا در استان به ۱۷۱ نفر رسید که ۲۱ نفر از این تعداد مربوط به ۲۴ ساعت گذشته است که تاکنون ۲۰ نفر فوت کردند.
بنا بر اعلام دکتر محمود نوری شادکام، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد ،روزهای آینده ورودی های مراکز درمانی استان ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش می یابد.
تقوایی دهم اسفند ماه جاری از کاهش نسبی مراجعه افراد به مراکز خونگیری به علت شیوع بیماری تنفسی کرونا خبر داده بود و از شهروندان خواسته بود با خاطر آسوده برای اهدای خون به چهار مرکز انتقال خونگیری استان مراجعه کنند.
به گفته وی در ۱۱ ماهه امسال، پنجاه هزار و ۱۲۱ نفر به مراکز یادشده مراجعه کردند که ۳۷ هزار و ۹۱۸ نفر موفق به اهدا خون شدند.
وی میزان مشارکت بانوان یزدی برای اهدای خون را ۲ و هفت دهم درصد ذکر که به گفته وی بقیه مربوط به مردان است.
چهار مرکز خونگیری استان در منطقه صفاییه و آزاد شهر یزد و بقیه هم در شهرهای اردکان و میبد مستقر است.
خون اهدایی شهروندان به افراد نیازمند در اعمال جراحی، تصادف ، زایمان ، تالاسمی و هموفیلی مورد استفاده قرار می گیرد.
نوع آزمایش های به عمل آمده از خون های اهدایی شامل هپاتیت بی و سی ، ایدز و بیماری های مقاربتی است.
متوسط اهداکنندگان خون در استان به ازای هر هزار نفر ۳۷ نفر است در حالیکه میانگین کشوری این عدد ۱۰ نفر کمتر است.
افراد بالای ۱۸ تا ۶۰ سال در صورت تشخیص پزشک مستقر در مراکز یادشده می توانند خون اهدا کنند.
جمعیت استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که ۸۷ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها زندگی می کنند.
نظر شما