رفت و آمدها در کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه این روزها با شیوع ویروس کرونا با وجود توصیه ها، هشدارها و اخطارهای پزشکان و متخصصان علوم پزشکی و همچنین مسوُولان مبنی بر در خانه ماندن و بیرون نرفتن نه تنها کاهش نیافته بلکه در برخی از ساعات روز مانند عصرها افزایش هم یافته است.
برخی از شهروندان هنوز شیوع ویروس کرونا و میزان تاثیر آن بر سلامتی را جدی نگرفته اند و تغییری در سبک زندگی خود نیز نداده اند و همچنان به روال گذشته در حال گذران زندگی هستند در حالیکه موثرترین راهکار از سوی سازمان بهداشت جهانی و متخصصان علوم پزشکی در خانه ماندن و بیرون نرفتن است.
بازارهای میوه و ترهبار، آرایشگاهها، فروشگاه های بزرگ، مغازه های کوچک و بزرگ عرضه کیف، کفش و پوشاک در برخی از نقاط شهر کرمانشاه همانند گذشته به فعالیت خود ادامه میدهند و کرونا هم نتوانسته شهروندان را به نرفتن به این اماکن برحذر دارد.
هرگونه تجمع مردم و شلوغ شدن معابر و خیابان ها میتواند به تسریع در انتشار ویروس کرونا کمک کند و این ادامه تجمعات کار مهار و کنترل این ویروس را با مشکلات جدی روبرو میکند.
حجم زیادی از اخبار رسانهها و شبکه های اجتماعی فضای مجازی این روزها به موضوع کرونا و اطلاع رسانی ها در این ارتباط اختصاص یافته و به خوبی نیز در این ارتباط مردم را توجیه و حساس کردهاند اما نکته مهم در این ارتباط نداشتن دسترسی بخشی از شهروندان به اخبار این رسانهها است.
بخشی از اقشار جامعه به هر دلایلی مانند عدم دسترسی به رسانه و یا اینکه فرصتی برای استفاده از آن ندارند در جریان اطلاع رسانی های مرتبط با موضوع کرونا قرار ندارند و جا دارد مسوُولان از شیوه های سنتی و قدیمی اطلاع رسانی مانند استفاده از بلندگو در محلات امر اطلاع رسانی را انجام دهند.
بخشی از اقشار جامعه به هر دلایلی مانند عدم دسترسی به رسانه و یا اینکه فرصتی برای استفاده از آن ندارند در جریان اطلاع رسانی های مرتبط با موضوع کرونا قرار ندارند و جا دارد مسوُولان از شیوه های سنتی و قدیمی اطلاع رسانی مانند استفاده از بلندگو در محلات امر اطلاع رسانی را انجام دهند.
استفاده از بلندگو برای اطلاع رسانی حساسیت افراد را بالا می برد و می تواند اثرات بیشتری در برخی از مناطق کمتربرخوردار و حاشیه شهرها داشته باشد. این گونه اطلاع رسانی که در گذشته توسط شبکه های بهداشت انجام در ارتباط با بیماری های مختلف انجام می شد کم هزینه و سریع است و می توان از آن استفاده کرد.
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از دید تخصصی پزشکی توصیه به «در خانه ماندن» میکند. بیرون رفتن مردم و انتشار ویروس در جامعه کار جامعه پزشکی را بسیار سختتر از شرایط فعلی می کند.
کادر پزشکی و درمانی در کشور روزهای سختی را پشت سر میگذارند و رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم و بیرون نرفتن آنها از منزل می تواند از بار فعالیتهای آنها بکاهد.
از سوی دیگر در کشور و استان کرمانشاه با کمبود پرسنل پزشکی و درمانی، تجهیزات و امکانات درمانی روبرو هستیم و ابتلا به ویروس و بیمار شدن مردم وضعیت را از حالت فعلی بدتر میکند و ادامه این روند می تواند جامعه را با مشکلات دشوارتری روبرو سازد.
برخی از مردم نیز تامین مایحتاج روزانه خود را از مهمترین دلایل بیرون آمدنشان از منزل عنوان می کنند که دلیل قانع کنندهای است اما برخی تنها در خیابان ها پرسه می زنند و خریدهای غیرضروری می کنند که دسته دوم باید از حجم ترددهای خود بکاهند.
جا دارد مردم امور غیرضروری را به زمانی که وضعیت جامعه عادی شد موکول کنند و تا جایی که می توانند از تردد در خیابان ها و معابر خودداری کنند.
برخی از فروشگاه ها و میوه و سبزی فروشیها در شبکه های اجتماعی فضای مجازی اعلام آمادگی کرده اند که نیازهای روزانه مردم را از طریق پیک تامین کنند و در درب منازل به مردم تحویل دهند و از این طریق به در خانه ماندن مردم کمک کنند که نیاز است مردم از این طرح ابتکاری استقبال نمایند و کمتر از منزل خارج شوند.
برخی از فروشگاه ها و میوه و سبزی فروشیها در شبکه های اجتماعی فضای مجازی اعلام آمادگی کرده اند که نیازهای روزانه مردم را از طریق پیک تامین کنند و در درب منازل به مردم تحویل دهند و از این طریق به در خانه ماندن مردم کمک کنند که نیاز است مردم از این طرح ابتکاری استقبال نمایند و کمتر از منزل خارج شوند.
با همکاری شهرداری و نیروی انتظامی هم تردد در آرامستان شهر کرمانشاه و برگزاری مراسم های مرسوم آخر سال در آن ممنوع شده و این گونه اقدامات می تواند در مهار و کنترل کرونا موثر باشد.
ترددهای شهری کرمانشاه کاهش محسوسی نداشته است
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمانشاه نیز بر ازدحام جمعیت و وجود تردد در شهر کرمانشاه نیز صحه گذاشت و در گفت و گو با ایرنا گفت: با وجود شیوع بیماری کرونا در کرمانشاه و لزوم حضور در منزل برای پیشگیری از گسترش بیشتر این بیماری، متاسفانه ترددهای شهری در این شهر کاهش محسوس و قابل ملاحظهای نداشته است.
سرهنگ «فضلالله شیری» افزود: آنچه که اکنون اکثر خیابانهای شهر کرمانشاه نشان میدهد حاکی از تردد عادی بسیاری از مردم به صورت سواره و پیاده است.
وی اظهار داشت:در واقع ترددهای شهروندان کرمانشاهی بخصوص در مناطق شلوغ مانند نوبهار، مسکن، میدان آزادی، شریعتی، فردوسی و بازار (خیابان مدرس) در شرایط فعلی با ترددهای قبل از شیوع بیماری کرونا تفاوت چندانی نداشته و در ساعات عصر و ابتدای شب به اوج میرسد.
سرهنگ شیری یادآوری کرد: این در حالیست که به توصیه مسوُولان بهداشت و درمان استان بهترین راه برای پیشگیری از شیوع هرچه بیشتر بیمای کرونا، در خانه ماندن و پرهیز از ترددهای غیرضروری است.
وی در پایان به عموم شهروندان توصیه کرد تا با رعایت توصیههای ارایه شده از حضور در معابر شهری حتی داخل خودرو نیز پرهیز کنند تا شاهد کنترل هرچه زودتر بیماری کرونا باشیم.
تردد در جادههای کرمانشاه ۲۰ درصد کاهش یافت
با وجود افزایش ترددهای درون شهری تردد در جاده های استان کرمانشاه کاهش یافته و رییس پلیس راه استان کرمانشاه در این ارتباط به ایرنا گفت: تردد در جادههای بین شهری استان در محدوده زمانی اول تا ۲۰ اسفند، ۲۰ درصد کاهش داشته است.
سرهنگ «محمد حیدری» افزود: پیشبینی ما این است که هموطنان و هماستانیها همچنان به توصیهها و هشدارهای مسوُولان برای کاهش سفرهای غیرضروری ادامه دهند و روند کاهشی ترددهای جادهای در روزهای آینده هم ادامه پیدا کند.
او به همه رانندگان کرمانشاهی توصیه کرد که سفرهای عادی را لغو کنند و حضور در جادهها را به حداقل ممکن برسانند تا احتمال انتشار ویروس کرونا روز به روز کمتر شود.
به گفته سرهنگ حیدری، هم اکنون در ورودی های شهرهای استان، تیمهای امدادی با کمک نیروهای پلیس در حال تبسنجی مسافران و شناسایی افراد مشکوک به کرونا هستند.
کسادی بازار کسب و کار و لزوم جبران خسارات
بازاریان و اهالی کسب و کار نیز تبلیغ در خانه ماندن مردم از سوی مسوُولان را به ضرر خودشان می دانند و معتقدند که اصناف و بازاریان برای اسفند و فروردین برنامهریزیهای زیادی کرده بودند و شیوع ویروس کرونا ضربه بزرگی به بازار آنها وارد کرده است و جا دارد دولت به نوعی این ضررها و خسارات را به اصناف جبران کنند.
بازاریان و اهالی کسب و کار نیز تبلیغ در خانه ماندن مردم از سوی مسوُولان را به ضرر خودشان می دانند و معتقدند که اصناف و بازاریان برای اسفند و فروردین برنامهریزیهای زیادی کرده بودند و شیوع ویروس کرونا ضربه بزرگی به بازار آنها وارد کرده است و جا دارد دولت به نوعی این ضررها و خسارات را به اصناف جبران کنند.
جبران این خسارات و ضررها توقع و انتظار به جایی از سوی اصناف و بازاریان است و از نگاه مسوُولان نیز مغفول نمانده است به طوریکه شهرداریهای استان کرمانشاه اعلام کرده اند اجاره بهای مغازه های شهرداری را در اسفند دریافت نمیکنند.
به دستور وزیر ورزش و جوانان نیز اجاره بها اماکن ورزشی در سطح کشور در اسفندماه اخذ نمیشود و جا دارد چنین اقداماتی در سایر دستگاه های دولتی نیز انجام گردد.
در شبکه های اجتماعی فضای مجازی نیز پویش های زیادی برای عدم دریافت اجاره بهای خانه و مغازه در سطح کشور راه اندازی شده و از صاحبان املاک خواسته شده که شرایط کسب و کار جامعه را در نظر داشته باشند و اجاره بهای اسفند ماه را دریافت نکنند.
برخی از افراد مانند کارگران و دستفروشان که درآمد ثابتی ندارند این روزها دچارر ضرر و زیان می شوند و شرایط فعلی جامعه بر درآمد آنها اثر مستقیم دارد که این مورد از دید دولت غافل نمانده است.
با دستور رییس جمهوری: سه بسته حمایتی در اختیار اقشار کم برخوردار قرار میگیرد
رییس جمهوری پس از دریافت گزارش کارگروه مدیریت آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا از اقشار کم درآمد و صاحبان کسب و کارهایی که بر اثر شیوع این بیماری دچار آسیب و لطمه شده اند، دستور داد سه بسته حمایتی در اختیار "اقشار کم برخورداری که کسب و کار آنان در آستانه سال نو، لطمه و خسارت جدی دیده اند"، قرار گیرد.
به گزارش پنجشنبه شب پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، برآورد می شود سه میلیون خانوار ایرانی مشمول دریافت این بستههای حمایتی شوند.
براساس دستور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نخستین بسته حمایتی تا پیش از پایان اسفندماه در اختیار افراد مشمول قرار می گیرد که با کمک بانک اطلاعات ایرانیان شناسایی و یا ثبت نام شده اند.
۲ بسته حمایتی دیگر نیز در ابتدای سال آتی، در اختیار مشمولان این طرح قرار خواهد گرفت. سازمان برنامه و بودجه نیز با دستور رییس جمهوری، موظف به تامین اعتبار این بسته حمایتی شده است.
آمار مبتلایان به کرونا در کرمانشاه به ۷۹ نفر رسید
سخنگوی ستاد مدیریت کرمانشاه استان کرمانشاه با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته با مثبت اعلام شدن ۲۰ نفر، آمار مبتلایان این استان به ۷۹ نفر رسید، گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون ۴۸۵ بیمار مشکوک به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند که ۳۸۱ نفر از آنان ترخیص شده اند.سخنگوی ستاد مدیریت کرمانشاه استان کرمانشاه با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته با مثبت اعلام شدن ۲۰ نفر، آمار مبتلایان این استان به ۷۹ نفر رسید، گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون ۴۸۵ بیمار مشکوک به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند که ۳۸۱ نفر از آنان ترخیص شده اند.
دکتر محمدابراهیم شکیبا روز پنجشنبه (۲۲ اسفند) در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه اکنون ۹۸ نفر بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند، افزود: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون ۷۹ کرمانشاهی به کرونا مبتلا شده اند که هشت نفر از آنان جان خود را از دست داده اند.
وی اعلام کرد: شهرستان های سنقر، کنگاور و اسلام آبادغرب وضعیت مطلوبی ندارند و امیدواریم با رعایت مردم شاهد شرایط بهتری باشیم.
وی عنوان کرد: هم اکنون ۳۴ بیمار کرونایی در شهرستان کرمانشاه، ۶ بیمار در اسلام آبادغرب، ۱۳ بیمار در سنقر، ۱۱ بیمار در کنگاور، ۲ بیمار در هرسین، ۲ بیمار در صحنه، ۶ بیمار گیلانغرب، ۲ بیمار در جوانرود، یک نفر در پاوه و ۲ نفر در سرپلذهاب بستری هستند.