این گزارش به نقل از یک منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود نوشت که دولت ترامپ دولت اندونزی را مجبور کرد تا با هدف بخشی از تلاش ها برای جلوگیری از برتری نظامی در بابر آمریکا، از امضای قرارداد خرید جت های جنگنده روسی و کشتی های جنگی چینی پرهیز کرده و در مقابل نیازهای تسلیحاتی خود را از آمریکا تامین کند.
این منبع گفت که دولت اندونزی به تازگی تصمیم گرفته بود به مبلغ 1،1 میلیارد دلار 11 جنگنده سوخو-35 از روسیه بخرد اما تحت این فشارهای آمریکا از این تصمیم منصرف شد و حتی از ادامه گفت وگوها با دولت چین برای خرید چندین ناو جنگی گشتی به مبلغ 200 میلیون دلار عقب نشینی کند.
این تغییر سیاست اندونزی بعد از آن صورت گرفت که واشنگتن جاکارتا را تهدید کرد در صورت خرید این تسلیحات از روسیه و چین شامل برخی تحریم ای سیاسی و اقتصادی خواهد شد.
به گفته این منبع مطلع جوکو ویدودو رئیس جمهوری اندونزی از بیم آنکه مبادا از سوی دولت آمریکا مورد تنبیه تجاری شود دستور داد مذاکرات تجاری برای خرید این تسلیحات روسی و چینی متوقف شود چرا که واشنگتن پیش از این نیز برخی کشورهای را مورد این تنبیهات قرار داده بود .
روزنامه آمریکایی بلومبرگ نیز امروز در مطلبی ضمن اشاره به همین موضوع نوشت که دولت ترامپ در راستای تلاش هایش به منظور جلوگیری از زیر سوال رفتن برتری نظامی کشورش، اندونزی را به منظور صرف نظر کردن از خرید جنگنده از روسیه و کشتی های نظامی از چین تحت فشار قرار داده است.
این رسانه این اقدام آمریکا را نشانهای از تداوم رویکرد آمریکا در استفاده از فشارهای اقتصادی و مالی علیه کشورها به منظور بازداشتن آنها از معامله با چین و روسیه ارزیابی کرد و نوشت که همین دو کشور هستند که دولت ترامپ بیش از هر کشوری آنها را بزرگترین تهدید علیه امنیت ملی خود می داند.
براساس این گزارش، دولت آمریکا همچنین به دنبال متقاعده کردن کشورهای دیگر در خودداری از خرید فن آوری نسل پنجم تلفنهای همراه از شرکت چینی هوآوی بوده است.
این گزارش حاکی است که دولت روسیه تاکنون واکنشی تقابلی به این خبر نشان نداد اما اعلام کرد اندونزی هنوز درباره این تصمیم اطلاعی به مسکو نداده است.
به گفته یک منبع مطلع مقامات اندونزی تا این لحظه به مسکو چیزی درباره لغو قرارداد خرید جنگنده های سوخو -35 نگفتهاند.
نظر شما