۲۴ اسفند ۱۳۹۸، ۱۷:۵۳
کد خبر: 83713994
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مجازی با بازماندگان جانباختگان کرونا همدردی شود

۲۴ اسفند ۱۳۹۸، ۱۷:۵۳
کد خبر: 83713994
مجازی با بازماندگان جانباختگان کرونا همدردی شود

تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور گفت: نیاز است در شرایط فعلی که نمی‌توان ارتباط اجتماعی برقرار کرد از بازماندگان فوت شده به سبب بیماری کرونا به صورت مجازی حمایت اجتماعی و همدردی شود و دور از اخلاق است که آنها را تنها بگذاریم.

حسین زارع  روز شنبه در گفت و کو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: خانواده های عزادار که عزیزان خود را به سبب ویروس کورنا  از دست داده اند به دلیل فقدان اعضای خانواده خود مصیبت دیده اند و از طرف دیگر نیز با توجه به عدم ارتباط اجتماعی حمایت لازم را ندارند.

عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه پیام نور ادامه داد: مردم باید در خصوص نکات بهداشتی حد و حدود ارتباط را با خانواده های داغدیده را به صورت استاندارد و نه افراطی بشناسند زیرا این خانواده ها نیز از همشهریان و بستگان ما هستند و نیاز به حمایت ما دارند.

زارع تصریح کرد: علاوه بر حمایت اجتماعی، حمایت در بهداشت روانی نیز داریم که در مورد افراد داغدیده افزایش پیدا می کند و باید مورد توجه باشد.

وی عنوان کرد: زمانی که حمایت اجتماعی دیگران برای این خانواده ها نباشد سلامت روانی را از دست می دهند و دچار حملات عاطفی قرار میگیرند بنابراین همدلی با خانواده های داغدیده با روش های ارتباطی جایگزین مثل تلفن و شبکه مجازی بسیار حائز اهمیت است.

عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی تصریح کرد: به عنوان مثال برای یکی از بیماران کرونایی که فوت شده بود در فضای مجازی ختم قرآن کریم برگزار شد که بسیار روش مناسبی است تا حمایت روانی لازم را داشته باشند.

زارع اظهار داشت: این یک بیماری است که برای خود درمان و مقابله دارد بنابراین باید از برچسب زدن پرهیز کنیم. این بحران به زودی با کمک مردم تمام می شود اما باید به خاطر داشته باشیم در صورت عدم روابط بین فردی پیامد های ناگوار بحران تا سال های طولانی باقی نمیاند.

وی افزود: در سال های آینده علی رغم اینکه بحرانی به نام کرونا نداریم اما پیامدهای جنبی آن همانند فشار روانی پس از حادثه برای آسیب دیدگان می‌ماند بنابراین باید به نیازهای عاطفی و فشارهای روحی و روانی به وابستگان فوت شدگان به سبب ویروس کورنا توجه داشته باشیم و بحران های بهداشتی را تبدیل به بحران اجتماعی نکنیم. همچنین برچسب زدن های بیمارگونه و مردم را انگشت نما کردن از نظر اخلاقی و انسانی درست نیست.

رسانه ها از افکار جمعی عقب تر هستند

وی در خصوص نقش رسانه ها جمعی در خصوص فرهنگ سازی و هدایت افکاری عمومی در موضوع مبارزه با کرونا نیز تصریح کرد: رسانه های ما از افکار جمعی عقب تر هستند و رسانه متخصص است و باید قدرت تشخیص داشته باشد.

زارع تصریح کرد: در حال حاضر چنین نگاهی به خانواده های ایجاد شده که اخبار و سخنان رسانه ها در مبارزه با این ویروس حجت است و براساس نظر متخصصان منتشر می‌شود اما در برخی موارد متاسفانه اینگونه نیست و باید رسانه ها بیش از پیش به بررسی این موضوع می پرداختند و با فرهنگ سازی از آن پیشگیری می کردند تا اینکه نقش درمانی داشته باشند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه نقش رسانه ها پیش آگاهی و پیشگیری است، عنوان کرد: باید رسانه بسیاری از مسائل را پیش بینی کند به نوعی پیش بینی اما و اگرها وظیفه رسانه ها است.

وی اظهار داشت: نیاز است بررسی شود که اگراز لحاظ زمانی این بیماری طولانی شود در حوزه تغذیه مردم نیاز به آگاهی دارند و همچنین اگر در قرنطینه بمانند با چه راهکارهایی نیاز خود را تامین کنند، که تمامی این مسئولیت ها بر عهده رسانه ها است.

زارع در ادامه تصریح کرد: یکی از معضلات خانواده هایی که یکی از افراد آنها به دلیل کورنا فوت شده اند،  شرایط کن و دفن عزیزانشان است که در این شرایط این مهم بسیار پیچیده و سخت شده است و جامعه نباید چند صدایی در این خصوص داشته باشیم.  زیرا مردم را بیشتر گرفتار می کند و باید محل دفن مشخصی را برای آنها ایجاد کنند.

 وظیفه سنگین و نقش محوری صدا و سیما

این استاد دانشگاه اظهار داشت: عملکرد صدا و سیما در این روزها به خوبی ارزیابی می شود. صدا و سیما می‌باید در بسیاری از زمینه ها از جمله نقش پزشک، روانشناس، معلم، آموزش و پرورش و آگاهی دهنده را علاوه بر پخش برنامه های شاد و مفرح  ایفا کند. زیرا در حال حاضر مردم در منزل هستند و باید فرهنگ سازی مناسب ایجاد شود.

وی ادامه داد: در شرایطی که مردم در قرنطینه خانگی به سر می‌برند صدا و سیما باید بر تولید برنامه های شاد و مفرح خود بیش از پیش بیفزاید تا آستانه صبر مردم بیشتر شود و منجر به درگیری داخل فضای خانه نشده و ناراحتی های عاطفی ایجاد نشود.

به گزارش روز شنبه وزارت بهداشت، تاکنون ۱۲ هزار و ۷۲۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۱۱ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۴ هزار و ۳۳۹ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha