علی سلیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به همه عشایر مهمان در استان ایلام بنا بر بخشنامه سازمان امور عشایر کشور ابلاغ شده است که کوچ به شیوه سنتی ممنوع بوده و باید آنها به صورت ماشینی کوچ کنند.
وی افزود: به طور معمول عشایر مهمان از استان های کرمانشاه، همدان و لرستان که نیمه دوم سال را در مناطق گرمسیری استان ایلام سپری می کنند هنگام بازگشت به استان های خود در پایان سال، به شیوه سنتی کوچ می کنند و تا رسیدن به استان های مبدا در میان بندها اتراق دارند.
سلیمی یادآور شد: اما امسال باتوجه به شیوع بیماری کرونا و اینکه سابقه درگیری و نزاع بین مالکان عرفی میان بندها و عشایر مهمان وجود دارد بنابراین از عشایر مهمان خواسته شده است که با کوچ ماشینی و بدون توقف در هیچ میان بندی به استان مبدا خود برگردنند.
وی اضافه کرد: برای حفظ جان شهروندان استان ایلام و همچین عشایر مهمان باید کوچ به مناطق ییلاقی با ماشین انجام شود و همچنین طبق بخشنامه سازمان امور عشایر باتوجه به شیوع بیماری کرونا عشایر مهمان تنها تا پایان فرودین ماه اجازه حضور در مناطق گرمسیری استان ایلام را دارند و پس از آن باید به استان های خود کوچ کنند.
وی تاکید کرد: با هرگونه اهمال کاری و تخطی از این دستورالعمل از سوی عشایر مهمان که اقدام به کوچ سنتی و اتراق در میان بندها کنند برخورد جدی می شود و عشایر مهمان ملزم به تمکین از این قانون هستند.
همه ساله از آذرماه تا اواخر اسفندماه یا اوایل فروردین ماه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از عشایر استان های کرمانشاه، لرستان و همدان با ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین به مناطق گرمسیری استان ایلام کوچ می کنند.
تمام خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی، اطلاع رسانی و مایه کوبی این عشایر از سوی استان های مبدا صورت می گیرد و در صورت اضطرار یا موارد خاص استان ایلام به این عشایر خدمات رسانی می کند.
نظر شما