بهروز غریب‌پور: به ایجاد ستاد فرهنگی و گذران اوقات خاص نیازمندیم

تهران - ایرنا - کارگردان اپرای عروسکی «مولوی» بر سهم مدیران فرهنگی در بارگذاری ابزارهای فرهنگی و هنری در فضای قابل دسترس مجازی تاکید کرد و گفت: ضرورت تشکیل یک ستاد فرهنگی و گذران اوقات خاص به شدت احساس می‌شود.

بهروز غریب پور روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، کشف منبع موثق اخبار و پرهیز از هراس و دستپاچگی را نخستین نکته ای عنوان کرد که هر شخص می تواند به اندازه سهم خود آن را ادا کند.

وی در توصیه به شهروندان افزود: هراس و دستپاچگی در بسیاری موارد بدتر از حادثه است پس نسبت به شایعه ها بی توجه و از وظایف فردی است که رفتار متناسب داشته باشیم.

غریب پور درباره سهم هنر و فرهنگ به شهروندان یادآور شد: کرونا، ساعات کار عادی را از ما سلب کرده و به گونه ای خانه نشین شده ایم. اما خوشبختانه در هر خانه ای اینقدر کتاب نخوانده، فیلم ندیده و موسیقی ناشنیده وجود دارد که کسی نمی تواند  بگوید من چکار کنم؟

کارگردان اپرای عروسکی «عاشورا» ادامه داد: ایجاد این انضباط شخصی در هر دو مورد یعنی کشف منبع موثق و کشف قابلیت های درون خانه و برنامه ریزی کردن در مورد آن، سهم هر فرد در مقابله با کرونا را مشخص می کند. ضمن اینکه بیرون از فضای خانه، سهم مدیران مسئول در بارگذاری ابزارهای فرهنگی و هنری در فضاهای قابل دسترس مجازی بسیار برجسته است که متاسفانه تا کنون شاهد آن نبوده ایم.

وی یادآور شد: به عنوان مثال در آلمان با این که هنوز قرنطینه ای صورت نگرفته، به مدت یک ماه، گنجینه برنامه های موسیقی کلاسیک که در شرایط عادی قیمت گزافی دارد به صورت رایگان از طریق اینترنت در اختیار شهروندان خود قرار داده تا گوش دهند و از دوران پرخطر کرونایی جان سالم به در برند.

کارگردان اپرای عروسکی «مکبث» با بیان اینکه کتابخانه ملی هم در این شرایط خوشبختانه 123 هزار کتاب را به صورت مجازی در اختیار مردم قرار داده است، خاطرنشان کرد: وقتی شما هراس را کم و مشغولیت را فراوان کردید، کسی نه سفر می رود نه دور دور می کند. ضمن این که دیگر شاهد رشد متخصصان و جلب توجه کنندگان مجازی نخواهیم بود که با کارها و توصیه های اشتباه تعداد بیماران و قبرها را اضافه می کنند.

نان هنرمندان به تمرین و اجرا گره خورده است، این بنگاه های کوچک را دریابید

غریب پور، در بخشی دیگر از این گفت وگو، کاستن از مصائب بیرونی را وظیفه مدیران و مسئولان اجتماعی عنوان کرد و متذکر شد: زندگی روزمره یک هنرمند تئاتر به تمرین و اجرا وابسته است و شوربختانه در این وانفسای کرونا، هنوز فکری برای اقتصاد این بنگاه های کوچک نشده است.

وی تصریح کرد: علاوه بر این که در رابطه با ویروس باید یک ستاد وجود داشته باشد، ضرورت تشکیل یک ستاد فرهنگی و گذران اوقات خاص هم به شدت احساس می شود زیرا مطمئنا کارایی این ستاد بیشتر از سایر ستادها خواهد بود.

نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «تنبل قهرمان تئاتر درباره گذران اوقات نوروزی که گره خورده با فرهنگ اصیل ایرانی است، یادآور شد: ایرانی ها ناخواسته در همه چیز افراط و تفریط می کنند در دید و بازدید عید هم این روند خواهد بود. بهتر است برای این دید و بازدید یک یا دو روز در تعطیلات نوروز خارج از فضای خانه و با فاصله همدیگر را ببینند؛ همانند آنچه کشورهای مدیترانه ای اجرا می کنند.  

وی تاکید کرد: شاید یکی از نکات مثبت ویروس کرونا همین باشد که دید و بازدید عید را به شیوه جدید برگزار کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha