از آنجایی که انسان تنها وسیله انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان است در مدت قطع ارتباطات انسانی، فرد جدیدی کرونا نمیگیرد یا امکان ابتلا به حداقل میرسد و با کاهش مبتلایان جدید، فشار بر کادر درمانی بیمارستان ها کم میشود و در نتیجه تعداد بیشتری از بیماران موجود بهبود پیدا میکنند.
بیاییم در این مدت ضمن در خانه ماندن از خودمان و عزیزانمان مواظبت کنیم و فشار بر کادر درمانی و تجهیزات محدود وزارت بهداشت و درمان را مضاعف نکنیم و فاجعه ابتلای میلیونی به کرونا را در کشور رقم نزنیم .
در حال حاضر ویروس کرونا در دنیا داروی قطعی ندارد اما با ماندن در خانه دستکم به مدت ۱۴ روز می توان زنجیره انتقال این بیماری را در کشور قطع کنیم و در خانه ماندن بهترین و مطمئن ترین راه حل برای کنترل و مبارزه با این بیماری است و همه ما باید به آن نگاه خاصی داشته باشیم.
دلیل اینکه همه پزشکان و کادر درمان و تمام شبکههای جهانی تاکید بر این دارند که در خانه بمانیم این است که برخورد کمتر و یا تماس کمتری با افراد دیگر داشته باشیم ، باید بدانیم هرگونه نقل مکانی خود و خانواده میتواند مسائل جدی در شیوع این بیماری همه گیر ایجاد کند.
با توجه به نزدیکی فصل بهار و تابستان و هوای گرم، واکنش و عملکرد ویروس کرونا کاسته می شود و هر چقدر در این مدت در خانه بمانیم و درگیری کمتری در بیرون از خانه داشته باشیم احتمال اینکه این ویروس ضعیفتر شود زیاد است و این مسئله باعث میشود که باز دوباره مرگ و میر کمتری را شاهد باشیم.
همه باید بدانیم که عید امسال نسبت به عید سال های گذشته فرق دارد و در واقع به خاطر بیماری کرونا ما باید سعی کنیم که همچنان قبل از عید شرایط در خانه ماندن را حفظ کرده و در خانهها بمانیم و در واقع برای بعد از عید و این ایام هم باید به همین شکل باشد و وضعیت را حفظ کنیم.
در این برهه از زمان که ویروس کرونا برای خود جولان می دهد نباید خطر را دستکم بگیریم و خود و اطرافیان را به خطر بیاندازیم و بهترین راه برای تقدیر از جهادی که این روزها توسط کادر درمانی و پزشکان در بیمارستانهای کشور صورت میگیرد این است که به توصیه آنها گوش کنیم و در خانه بمانیم.
تمام تلاش کادر درمانی و همچنین همه مسوولان این است که زنجیره انتقال ویروس قطع شود و تنها در این صورت است که می توانیم بر این ویروس پیروز شویم.
وقتی قرار است این زنجیره قطع شود پس بهترین کار آن است که مردم از خانه خود بیرون نیایند و ترددها را به حداقل برسانند تا این زنجیره از هم گسسته شود.
اکنون که پزشکان برای مقابله با کرونا مردم را به رعایت بهداشت فردی و در خانه ماندن توصیه میکنند، همراهی مردم با برنامههای وزارت بهداشت میتواند به مهار بیماری و کاستن از فراگیری آن کمک کند.
برخی شهروندان ابراز داشتند که از همان روز نخست اعلام ورود ویروس کرونا به کشور و توصیه پزشکان به ماندن در خانه، به این توصیه عمل کردند.
آنان با بیان اینکه اگر هر شهروند خود را در برابر سلامتی دیگران مسئول بداند افزودند : عبور از این بحران کار دشواری نیست فقط همراهی مردم برای ماندن در خانه به مدت محدودی را می طلبد.
این بیماری و بحران ناشی از آن، آزمون و فرصتی است تا همه افراد جامعه با نگاه مسئولیتپذیری به آن بنگریم. چرا که ما در مواقع بحرانی خطرناک مثل شیوع بیماری کرونا به عنوان یک انسان در مقابل تک تک آدمهای پیرامون خود مسئول هستیم و بدون شک راه شکست کرونا، اراده و همبستگی ملی با اقدامات پیشگیرانه قاطع و عملی مهار شدنی است .
در این راستا همه ما شاهد هستیم که کادرهای درمانی در این روزها همچنان استراحت را بر خود حرام کردهاند و دستگاههای امنیتی و قضایی برای مقابله با سودجوییها با قاطعیت ورود پیدا کردهاند .
ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان»واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون علاوه بر کشورهای جنوب شرق آسیا، خاورمیانه، اروپا، قاره های آفریقا، اروپا و اقیانوسیه را هم تحت تاثیر قرار داده است.
ایران نیز از ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماری ۳۰ بهمن ماه در قم شناسایی شد.
ویروس کرونا یا کووید ۱۹ با ورودش به کشورهای مختلف از جمله ایران بسیاری از فعالیت ها را تحت شعاع خود قرار داده است ، بگونه ای که بسیاری از مراکز فرهنگی ، اماکن عمومی و ورزشی بسته شده و برخی اصناف و مراکز تجاری نیز فعالیت های خود را نیمه تعطیل یا تعطیل کرده اند .
اتخاذ روش های پیشگیرانه اگر چه بهترین راه مقابله و مبارزه با این بیماری است مشکلاتی به همراه دارد که رفع آنها و بازگشت به جریان عادی زندگی بطور قطع در سایه رعایت نکات بهداشتی ، توجه به توصیه های متخصصان و پزشکان ، دوری از اضطراب ، دامن نزدن به شایعات و بیشتر از همه اینها همراهی ، صبوری و ایثارگری ها امکان پذیر خواهد شد .
نظر شما