مخالفت چهره‌های هنری با قطع همکاری انگلیس و سازمان خلاقیت اروپا

تهرن- ایرنا- بیش از ۶۸۰ موسسه و شخصیت هنری‌فرهنگی انگلیسی در نامه سرگشاده‌ای با خروج لندن از سازمان خلاقیت اروپا با این این تصمیم و صرف‌نظر از سرمایه یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون یورویی این سازمان مخالفت کردند.

روزنامه هنر چاپ لندن نوشت بیش از ۶۸۰ موسسه هنری و شخصیت فرهنگی، درباره تصمیم دولت انگلستان مبنی بر خروج از طرح اتحادیه اروپا برای ایجاد بنیاد خلاقیت اروپا، ابراز نگرانی کرده اند. سازمان خلاقیت اروپا،  از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰، حدود یک میلیارد و ۴۶۰ میلیون میلیارد یورو در صنایع خلاق سراسر اتحادیه اروپا سرمایه‌گذاری کرده است.

این نامه سرگشاده خطاب به وزیر فرهنگ، رسانه، ورزش و دیجیتال جدید انگلیس، الیور دودن Oliver Dowden می‌گوید: تصمیم به خروج از سازمان خلاق اروپا، آینده‌ای فقیرانه برای خلاقیت‌های هنری در انگلستان می‌سازد و این پیام را به نزدیک‌ترین همسایگان ما می‌فرستد که انگلیس در حال بستن درهای همکاری است. 

آرتز ادمین artsadmin (آژانس مستقر در لندن که از هنرمندان و سازمان های فرهنگی حمایت می کند)، پایه‌گذار این نامه بوده  است، این آژانس در سه پروژه خلاق و بزرگ اروپایی، شامل هنر انتقال اقلیم، به نام رویای پیشین ۲۰۲۰ شرکت کرده است که بر بحران‌های آب و هوایی، متمرکز است. فاتوس اوزتک، مدیر هنری دو سالانه لیورپول و آلستیر هادسون، مدیر گالری هنری ویتورث و منچستر برخی از امضا کنندگان این نامه، هستند.

با پایان مشارکت ما در این طرح، دولت انگلیس، موانعی را برای ادامه مبادله فرهنگی ایجاد خواهد کرد، علاوه بر این، تصمیم یادشده صرفه اقتصادی ندارد؛ به خوبی مشخص است کمک‌های مالی که از سازمان خلاقیت اروپا رسیده، در هر دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری، سود خالصی به سازمان های خلاق انگلیس رسانده و از سال  ۲۰۱۴ مبلغی به ارزش ۷۴ میلیون یورو، به ۳۳۴ نهاد کمک شده است. استفاده از این بودجه، به ایجاد شغل کمک کرده است.

دولت انگلیس ۳۱ ژانویه سال جاری (۱۱ بهمن)، اتحادیه اروپا را ترک کرد و برنامه خلاقیت اروپا دسامبر ۲۰۲۰ (آذر ۹۹) به پایان می‌رسد. در وب سایت رسمی بخش انگلیسی سازمان خلاقیت اروپا، خروج انگلیس از این طرح تایید و نوشته شده: انگلستان دنبال شرکت در برنامه بعدی خلاق اروپا نیست که از ژانویه ۲۰۲۱ آغاز می‌شود.

بخش انگلیسی سازمان خلاقیت اروپا، تأکید می‌کند: خروج قریب الوقوع از سازمان خلاقیت، تاثیری در سرمایه گذاری روی پروژه هایی که با برنامه فعلی (۲۰۱۴-۲۰۲۰) فعال شده اند، نخواهد داشت. این برنامه‌ها حمایت های لازم را تا پایان دوره‌ای که در شرایط انصراف آمده دریافت خواهند کرد. مشارکت در برنامه خلاقیت اروپا، محدود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا نمی‌شود و در حال حاضر ۱۳ کشور غیراتحادیه اروپا هستند که با دولت انگلیس در طرح‌های خلاقانه مشارکت جزئی یا کامل دارند. این کشورها شامل کشورهای منطقه اقتصادی اروپا مانند ایسلند و نروژ همچنین کشورهای همسایه اتحادیه اروپا مانند صربستان و آلبانی است. سخنگوی وزارت ورزش، رسانه، فرهنگ و (اقتصاد) دیجیتال انگلیس، هنوز به این نامه پاسخی نداده است.

انگلیس پایان ژانویه ۲۰۲۰ پس از ۴۷ سال، به عضویت در اتحادیه اروپا پایان داد. این کشور تا پایان سال جاری میلادی بدون داشتن حق رای از قوانین اتحادیه اروپا تبعیت خواهد کرد.  قرار این است که در این فاصله، معاهدات تجاری جدید با اتحادیه اروپا امضا شود. یک سال آینده برای مردم عادی تفاوت چندانی نخواهد داشت. مسائل مربوط به زندگی روزمره در ارتباط با اتحادیه اروپا، از جمله مسافرت، اعتبار گذرنامه، مالیات و عوارض گمرکی و غیره همچنان مانند گذشته خواهد بود، اما در پایان سال، نوع رابطه جدید انگلیس و اتحادیه اروپا تعریف خواهد شد.

به عنوان نمونه هنوز به طور قطع وضعیت شهروندان اروپایی ساکن در انگلیس معلوم نیست. دولت باید در این یک سال دوره گذار، روند جدیدی برای مهاجرت و اخذ روادید برای شهروندان اروپایی و غیر اورپایی تنظیم کند که معلوم نیست چه تاثیری روی تصمیم‌های بعدی اتحادیه اروپا خواهد گذاشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha