۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۵۶
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 83715819
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کرونا دست به نقد می‌شود

۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۵۶
کد خبر: 83715819
کرونا دست به نقد می‌شود

بجنورد- ایرنا- فعالیت مجدد بازار که با عنوان اصناف کم‌خطر از چند روز پیش در جامعه آغاز شده، دست گرمی برای رونق کسب و کار اقتصادی مردم شده، اما همین فعالیت‌ها، گویا دوباره کرونا را به تکاپو انداخته تا دست به نقد شده و در چرخه گردش پول‌ها، بازار خود را گرم‌تر کند.

غول ترسناک کرونا، ۲ ماهی است که در کشور تاخت و تاز آغاز کرده و در این میدان، پول نقد رد و بدل شده میان مردم و کسبه، بیش از دیگر چیزها مرکبی برای جابه جایی این ویروس منحوس شده و آن را در فضای جامعه دستی به دست می‌کند.

این روزها، که بازار اندکی جان گرفته است، بار دیگر اسکناس ها و سکه ها، در کارزار کرونایی، ابزار فولادین برای این ویروس هولناک شده اند، و گویا کرونا بیش از هر چیز، پشتش به این پول ها گرم است.

پول های کاغذی که شاید شکننده و نازک تر از شیشه انگاشته می شوند، تیغ های برنده کرونا هستند، در تاکسی ها، نانوایی ها، مغازه ها و همه جا، دست به دست می چرخند و کرونا را دست به دست می کنند.

هر چند دست کرونا رو شده است و کمینگاهش در لابه لای پول های خوش خط و خال، برای مردم لو رفته است اما همچنان، جولانگاه کرونا، همین اسکناس ها و سکه های ریز و درشت است.

مردم با ترس و هراس، پول را به تاکسی ها می دهند و با اضطراب، برای خرید نان به نانوایی می روند، بازار چرخش پول و هراس کرونا هنوز هم هست، مردم چاره ای جز استفاده از پول ندارند و از طرفی از آن بیمناک هستند.

جای خالی پوز در تاکسی ها

یکی از شهروندان در این باره گفت: همه تاکسی ها که دستگاه پوز ندارند، ناچار باید پول بدهی و باقی پولت را هم نقد بگیری.

مریم مرادی اظهار داشت: برخی از رانندگان، به وضعیت بهداشت خودرو بی توجه هستند نه ماسک دارند و نه دستکش، این افراد به واسطه شغل خود، صدها اسکناس را دست به دست می کنند و این خود تهدیدی برای سلامت مسافران است.

برخی از راننده ها، به وضعیت بهداشت خودرو بی توجه هستند، با همان دست هزار اسکناس را دست به دست می کنند

البته نگرانی رانندگان تاکسی هم، اگر بیش از مسافران نباشد، کمتر نیست زیرا کار هر لحظه شان، گرفتن و دادن پول از مسافران است.

این رانندگان هم از اینکه هر لحظه باید پول را از مسافران بگیرند و باقی پول را پس بدهند، نگران هستند.

یکی از رانندگان تاکسی در این باره گفت: من همیشه دستکش و ماسک دارم اما باز هم نگران هستم که مبادا، بیماری دامنگیرم شود و این ویروس را به خانواده انتقال دهم.

رامین رضایی اظهار داشت: هرچقدر هم که خودرو را ضدعفونی کنم، باز هم انتقال پول، می تواند سبب انتقال بیماری باشد.

۶۰۰ دستگاه تاکسی مجهز به کارتخوان

سرپرست سازمان بار و مسافر شهرداری بجنورد در این باره گفت: تاکسی های زیادی در این شهر، کارتخوان دارند، ۳۰۰ تا ۳۵۰ دستگاه تاکسی خطی و در مجموع حدود ۶۰۰ دستگاه از ناوگان تاکسی به این سامانه مجهز هستند.

حمیدرضا شافعی اظهار داشت: البته نصب دستگاه پوز هزینه دارد اما تلاش داریم تا رانندگان بیشتری،  این دستگاه را در تاکسی ها نصب کنند.

وی افزود: استفاده از نرم افزار و بارکدهای کیو. آر، از دیگر روش های الکترونیک برای پرداخت کرایه تاکسی است.  این شیوه پیش از این هم در تاکسی ها، کاربرد داشته است اما اکنون تلاش داریم تا شمار بیشتری از تاکسی ها از آن بهره بگیرند.

وی گفت: بارکد کیو آر یک رمزینه ماتریسی دوبعدی است که به شکل چهارگوش های سیاه روی یک پس زمینه سفید مورد استفاده قرار می گیرد و از طریق دستگاه های مخصوص و یا تلفن های هوشمند خوانده می شوند.

شافعی اظهار داشت: مسافر، با اسکن کردن کد کیوآر، با دوربین گوشی تلفن همراه می‌تواند کرایه تاکسی را در کسری از ثانیه پرداخت کند که با این روش، مسافر و راننده از رد و بدل کردن پول خرد آسوده می شوند.

به گفته سرپرست سازمان بار و مسافر شهرداری بجنورد، راه اندازی کد کیوآر هم هزینه دارد اما تلاش شده است تا تمام تاکسی ها به آن مجهز شوند و اکنون ۳۰۰ نفر از رانندگان از این شیوه، استفاده می کنند.  

شافعی افزود: از شهروندان انتظار می رود برای پیشگیری از بیماری، فاصله گذاری اجتماعی در ناوگان حمل و نقل عمومی را رعایت کنند.

سرپرست سازمان بار و مسافر شهرداری بجنورد خاطرنشان کرد: شمار سرنشینان در صندلی پشت تاکسی ها، نباید بیش از ۲ نفر باشد.  

راه اندازی کد کیوآر هم هزینه دارد اما تلاش شده است تا تمام تاکسی ها به آن مجهز شوند

در شهر بجنورد، ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه تاکسی تلفنی و ۶۲۷ دستگاه تاکسی زرد فعال است.

کرونا در صف نانوایی

یکی دیگر از نگرانی های مردم، انتقال ویروس کرونا با پول، در نانوایی ها است. البته مسوولان نانوایی ها می گویند در حد امکان این واحدها به دستگاه پوز مجهز هستند اما بعضا،  گریزی از خرید و فروش نان با پول نیست.  

مدیر اجرایی اتحادیه نانوایان بجنورد در این باره گفت: نانوایی ها، بیش از سایر اصناف،  محل رجوع مردم هستند، از این رو هم نانوایان و هم مردم، نگرانی رد و بدل شدن پول های آلوده به ویروس کرونا را دارند که البته این روزها که مدارس تعطیل شده، برخی از فرزندان، کمک حال خانواده خود در نانوایی ها شده و نسبت به عرضه نان و یا گرفتن و دادن پول از مشتریان اقدام می کنند.

رضا قاسمیان اظهار داشت: نانوایان، حتی از پس هزینه های کارگران ثابت خود برنمی آیند چه برسد به اینکه فردی را ویژه گرفتن و یا دادن پول به مشتری، به کار بگیرند.

نانوایان، از هزینه های کارگران ثابت خود بر نمی آیند چه برسد به اینکه فردی را ویژه گرفتن و یا دادن پول به مشتری، به کار بگیرند

وی افزود: برخی نانواها، در این روزهای تعطیلی مدارس، فرزندان خود را به کمک طلبیده اند، اما در عمل در برخی از نانویی ها، بویژه در حاشیه های شهر، این امر مراعات نشده است.

قاسمیان خاطرنشان کرد: فروشنده نان، به ناچار پول می گیرد، باقی پول را پس می دهد و با همان دست، نان دست مشتری می دهد و این امر مخاطره ای برای سلامت خود و دیگران است.

مدیر اجرایی اتحادیه نانوایان بجنورد گفت: البته برخی نانوایی ها، سبدی گذاشته اند تا مشتری خود، پول بگذارد و باقی پول را بردارد.

کرونا در بانک

رییس کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان شمالی هم گفت: یکی از راه های انتقال ویروس کرونا، پول است و کارمندان بانک به واسطه فعالیت و رسالتی که در خدمات رسانی دارند، تماس زیادی با پول دارند.

علی اصغر هدایتی اظهار داشت: برای حفظ سلامت کارکنان، نکات بهداشتی در شعب مختلف رعایت می شود و البته اقدامات دیگری هم در سطح کشور در حال پیگیری است.

وی افزود: بانک مرکزی، تاکید دارد تا دریافت و پرداخت پول در بانک ها به صفر برسد.

وی با بیان اینکه دریافت و پرداخت پول فیزیکی، نمی تواند به یک باره به صفر برسد، اظهار داشت: با رعایت نکات بهداشتی و تمهیدات لازم، در هر شعبه یک باجه برای پرداخت و یا دریافت پول نقد، در نظر گرفته شده است تا نارضایی برای مردم ایجاد نشود.

هدایتی گفت: پرداخت پول فیزیکی باید به حداقل برسد و پول نقد به مشتری نباید پرداخت شود، در این زمینه بانک مرکزی، سقف مبلغ کارت هدیه را که قبل از این پنج میلیون ریال بود، به ۵۰ میلیون ریال افزایش داده است، البته امکان دارد این رقم با پیشنهادهای داده شده، به ۱۰۰ میلیون ریال برسد.

رییس کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان شمالی افزود: بانک ها، تا جایی که امکان داشته باشد پول نقد پرداخت نمی کنند اما دریافت پول از مردم، به ناگزیر انجام می شود.

وی گفت: سقف میزان دریافت پول نقد از خودپردازها، هر ساله افزایش می یابد اما از آنجا که پول، ابزار موثر در انتقال ویروس است، به بانک مرکزی پیشنهاد شده است که سقف برداشت از خودپردازها به ۲ میلیون ریال کاهش یابد.

رییس کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان شمالی خاطرنشان کرد: پرداخت نقدی در خودپردازها به مرور زمان به صفر خواهد رسید.

احتمال چرخش ویروس کرونا از طریق تماس با پول کاغذی،  بسیار زیاد است زیرا پول کاغذی همیشه در چرخش است و در جامعه، دست به دست می شود و از طرفی امکان ضد عفونی کردن پول کاغذی وجود ندارد. این موارد سبب می شود تا انتقال ویروس از یک شخص به شخص دیگر، بیشتر شود.  

بر اساس اعلام رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا دیروز، شنبه ششم اردیبهشت ماه ۸۹ هزار و ۳۲۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و شمار جان باختگان کرونا نیز به پنج هزار و ۶۵۰ تن رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha