حجت الاسلام والمسلمین محمد زائری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا و در پیوند با پویش «سهم من در مدیریت بحران کرونا چیست» از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: هر یک از ما وظیفه داریم که هم مراقب خود و اطرافیان خود و نیز کمک حال نهادهای درگیری ماجرای کرونا باشیم.
وی با تاکید بر اینکه فضای بوجود آمده می طلبد که ضمن رعایت موارد بهداشتی از قوانین و مقررات مدیریت بهداشتی کشور پیروی کنیم، افزود: یک وظیفه اجتماعی و عمومی هم داریم که در وضعیت کنونی برای ایجاد فضای روانی مثبت و همچنین برای آماده شدن برای مرحله بعد از ریشه کنی ویروس کرونا به موارد مهمتر بپردازیم.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: اکنون مساله جدی که کمتر به آن توجه می شود احساسات و عواطف کودکان و نوجوانانی هستند که بطور خاموش از این فضا آسیب می بینند و بچه هایی که مرتب از کرونا می شنوند و کودکانی که ترس جدید از مرگ بزرگترها و عزیزان شان را شاهد هستند.
وی تصریح کرد: کوکان و بچه های پنج، شش و هفت ساله که وحشت از مرگ پدر و یا مادر و عزیزان در این فضا، روح و روانش آنان را آزار می دهد بطور طبیعی این فضای حاکم شده بر وجود آنان آثار و عوارضی خواهد داشت و باید نخبگان فرهنگی و متصدیان امور اجتماعی بطور جدی برای این موضوع بیاندیشند.
زائری اظهار داشت: ضروری است برای کمک به اقشار آسیب پذیر از بیماری کرونا، فضای موجود را از استرس بیش از اندازه مدیریت کرد و روح امید و نشاط اجتماعی را در جامعه دمید.
وی گفت: از این مساله مهمتر بعد از اثرات مخرب کرونا خواهد بود. آثار و عوارض اجتماعی، اقتصادی و مشکلاتی که برای خانواده ها باقی خواهد گذاشت. افرادی که عزیزان خود را در این بین از دست داده اند و مهارت تعامل با مرگ را نیاموخته اند. فردی که عزیز خود را از دست داده و امکان عزاداری و سوگواری را برای آن نداشته است. نزدیکان فرد حضور ندارند که تسلی دهند و عمده مسایلی که کارشناسان و متصدیان امر در حوزه و دانشگاه که باید با تمام ظرفیت و توان خود برای کمک به این اقشار وارد میدان شوند و به مردم و این مسایل بپردازند.
زائری از افرادی که در فضای مجازی برای خود رسانه ای دارند و صدای آنان شنیده می شود خواست برای کمک به اقشار آسیب پذیر بیماری کرونا بیشتر در این فضا به آنان بپرازند و فضا مدیریت کنند نه اینکه به دنبال جوسازی و استرس و ایجاد اضطراب باشند.
«سهم من در مدیریت بحران کرونا چیست؟!» سوالی است که اگر هر شهروند ایرانی بتواند با مسئولیتپذیری اجتماعی به این پرسش پاسخ دهد و در صدد اجرای سهم و نقش خود برآید، بیگمان مدیریت بحران جاری به مراتب آسانتر، عوارض پیشبینی شده و نشده آن کمتر و بازه زمانی کنترل و رفع عوارض آن کوتاه تر خواهد شد.
در این میان انتظار میرود نخبگان جامعه به ویژه اساتید و صاحبنظران و اصحاب رسانه با کمک به ترویج این سوال و تشویق مخاطبان و عموم شهروندان به مشارکت در پاسخدهی به آن و برجستهسازی پاسخهای الهامبخش و سازنده به جریانسازی در این حوزه پرداخته و در تبدیل این تهدید به فرصتی تاریخی برای تجلی همبستگی ملی و انسجام بیشتر جامعه ایرانی گام بردارند.
کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز گذشته(دوشنبه) اعلام کرد: تاکنون ۱۴ هزار و ۹۹۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۸۵۳ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۴ هزار و ۹۹۶ نفر نیز بهبود یافتهاند.
نظر شما