آذربایجانغربی مقاومت بیشتری در برابر شیوع این بیماری از خود نشان داد و حدود ۱۰ روز پس از شیوع کرونا در کشور، نخستین مورد ابتلا که فردی بازگشته از قم بود، در این استان و شهر ارومیه ثبت شد و از آن زمان تا روز گذشته، ۳۰۰ مبتلا به صورت رسمی شناسایی شدهاند که نشاندهنده متوسط روزانه ۱۵ نفر مبتلاست.
طی مدت کمتر از یک ماه گذشته افزون بر ۱۶ هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا شدهاند که این آمار هم نشان میدهد که روزانه حدود ۶۰۰ ابتلا در کشور ثبت میشود که البته در یک هفته گذشته این رقم، همواره بیش از یکهزار نفر بود.
در حالی که بیشترین میزان ابتلا به این بیماری در استانهای تهران، مازندران، اصفهان، قم، گیلان، البرز، مرکزی و خراسان رضوی ثبت شده، آذربایجانغربی در این خصوص در رده هفدهم کشور قرار دارد و میزان ثبت مبتلایان به کرونا در این استان، حدود یک سوم سهم جمعیتی از کشور است.
سهم جمعیتی آذربایجانغربی از کل کشور رقمی افزون بر چهار درصد است؛ در حالی که تعداد مبتلایان به کرونا در این استان طبق آمار وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی نزدیک به ۱.۸ درصد برآورد میشود.
آذربایجانغربی در تعداد ابتلا به بیماری کرونا، همردیف استانهایی نظیر فارس، لرستان، زنجان و اردبیل است در حالی که به جز فارس، دیگر استانها جمعیتی به مراتب کمتر از آذربایجانغربی دارد.
دیگر پارامتر مورد بررسی در خصوص شیوع بیماری کرونا در آذربایجانغربی، نسبت تعداد مبتلایان به جمعیت استانهاست که در این خصوص نیز استانهای قم، سمنان، مرکزی، مازندران، قزوین، یزد و گیلان استانهای بالانشین جدول به شمار میرود و تهران با وجود بیشترین تعداد مبتلا، در رده نهم جدول نسبت مبتلایان به جمعیت قرار دارد و پایینتر از یزد و سمنان است.
طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ و همچنین آمار وزارت بهداشت در آذربایجانغربی نیز نسبت ابتلا به جمعیت حدود یک نفر به ۱۱ هزار نفر است که این استان را در رتبه بیست و یکم این جدول نشان میدهد.
این در حالی است که استانهای همجوار آذربایجانغربی شامل زنجان، اردبیل، آذربایجانشرقی و کردستان به ترتیب در ردههای ۱۱، ۱۵، ۱۷ و ۱۹ قرار دارد.
همه این آمار نشاندهنده موفقیت نسبی آذربایجانغربی در کنترل شیوع بیماری کروناست هرچند باید توجه بیشتری به توصیه کارشناسان در خصوص رعایت مسائل پیشگیری از سوی مردم صورت گیرد تا زمینه کاهش روزافزون مبتلایان فراهم شود اما واقعیت این است که دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی موفقیتهای غیرقابل انکاری دارد.
نکته مهم دیگر در خصوص آمار مبتلایان به کرونا در آذربایجانغربی، وضعیت شهرستانهای این استان است که در بررسی آماری آنها، نتایج بسیار خوبی به دست میآید.
در حالی که در آذربایجانغربی ارومیه با ۱۱۸ نفر بیشترین تعداد مبتلایان را به خود اختصاص داده، نسبت تعداد ابتلا به جمعیت در این شهرستان یک ابتلا به ۹ هزار و ۳۰۰ نفر است و مرکز استان در رده چهارم این نسبت بین شهرستانهای ۱۵ گانه درگیر قرار دارد.
در این جدول شهرستانهای شاهیندژ، بوکان و تکاب بالاتر از ارومیه قرار دارد و نسبت ابتلا به تعداد جمعیت در این شهرستانها بیشتر از ارومیه برآورد میشود.
در این جدول به ترتیب پس از این چهار شهرستان، نقده، خوی، چایپاره، مهاباد، میاندوآب، اشنویه، سردشت، ماکو، سلماس، پلدشت و پیرانشهر قرار دارد.
در حالی که شهرستانهای چالدران و شوط همچنان عاری از این بیماری است، کمترین میزان ابتلا در پیرانشهر ثبت شده و از جمعیت ۱۴۰ هزار نفری این شهرستان تنها یک نفر به کرونا مبتلا شده است.
این رقم در شاهیندژ، یک ابتلا به ازای حدود پنج هزار نفر جمعیت است و در بوکان یک ابتلا به ازای هر پنجهزار و ۸۰۰ نفر برآورد میشود.
در خصوص تعداد جانباختگان بر اثر کرونا نیز آذربایجانغربی، بسیار پایینتر از متوسط کشوری است؛ به طوری که در کشور از هر ۸۱ هزار نفر یک مورد فوتی بوده ولی این رقم در این استان به یک فوتی از هر ۱۹۰ هزار نفر رسیده است.
هرچند این آمار وضعیت خوب ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونای آذربایجانغربی را تا حدودی نشان میدهد ولی واقعیت این است که یک مورد ابتلا به بیماری کرونا نیز آثار سوء در جامعه دارد و باید با همراهی مردم و مسوولان، این بیماری در استان و کشور ریشهکن شود.
نظر شما