به گزارش وزارت بهداشت، سید کامل تقوی نژاد روز چهارشنبه بیان کرد: وزارت بهداشت با همکاری شرکت فرابورس ایران در قالب سازوکار تامین مالی جمعی اقدام به انتشار اوراق نیکوکاری با نمادهای کرونا ۱ و کرونا ۲ در راستای جذب منابع مالی برای تشخیص، پیشگیری و جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کرونا کرده است.
وی افزود: در اوراق نیکوکاری کرونا ۱ کل وجوه پذیرهنویسی شده، صرف اهدا و کمک به بهبود این بیماری و در اوراق کرونا ۲ اصل وجوه از طریق امین سازمان فرابورس که شرکت تامین سرمایه نوین است، سرمایهگذاری شده و منافع حاصل از آن، برای کمک به درمان این بیماری استفاده میشود. ارزش اسمی هر ورقه مزبور، یک هزار تومان بوده و حداقل حمایت تامینکنندگان حقیقی و حقوقی یک ورقه است؛ ضمن اینکه محدودیت سقفی برای خرید این اوراق وجود ندارد.
تقوی نژاد گفت: جمعآوری وجوه از دیروز ۲۷ اسفندماه ۹۸ آغاز شده و تا ۳۱ فروردین ماه ۹۹ ادامه خواهد یافت. بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط فرابورس در روز چهارشنبه ۲۹ اسفند، مجموع ارزش معاملات صورت گرفته ذیل این دو نماد ۷.۴ میلیارد تومان است.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت ادامه داد: افراد حقیقی و حقوقی نیکوکار میتوانند کل مبلغی که در نظر دارند را صرف امر نیکوکارانه مقابله با کرونا کرده یا اصل مبلغ تامین شده خود را حفظ و منافع حاصل از سرمایهگذاری این مبلغ را به طرح اعطا کنند.
وی از مهمترین ویژگیهای این پروژه را گزارشگری شفاف از عملکرد مالی و اجرایی مبالغ جمعآوری شده برای مدیریت این بحران توسط امین طرح عنوان کرد و افزود: به عبارت دقیقتر، تمامی فعالیتهای مربوط به تخصیص وجوه جمعآوری شده از طریق سامانههای مورد تایید مانند کدال، سایت فرابورس ایران و وزارت بهداشت افشا میشود.
تقوی نژاد اظهار کرد: با توجه به اهمیت جذب منابع مالی برای حوزه سلامت و نقش مهم بازار سرمایه در جذب این منابع، وزارت بهداشت به دنبال توسعه استفاده از ابزارهای این بازار است و به طور مشخص با تاکید بر نقش شفافیت و اعتماد برای جذب منابع مالی ذیل این سازوکار، قصد داریم به تدریج و در سال آینده، فهرست پروژههایی که منافع سرمایهگذاری یا اصل منابع در آنها هزینه میشود، از جمله پروژههای بهداشتی، پروژه های درمانی، پروژههای تولید دارو و واکسن را اعلام کنیم.
وی بیان کرد: برای هر یک از این پروژهها، میزان منابع جذب شده، پیشرفت صورت گرفته، تعداد افراد مشارکتکننده و منابع مورد نیاز برای آغاز پروژهها و طرحها نیز مشخص میشود. به منظور جذب حداکثری منابع، امکان انتخاب پروژههای سرمایهگذاری به مشارکتکنندگان داده میشود تا بتواند از ابتدا معین کند که قصد دارد منابع خود یا منافع حاصل از سرمایهگذاری را در چه پروژهای هزینه شود.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت گفت: همچنین سازوکاری تعریف می شود که افراد مشارکتکننده، به میزان مشخص، شفاف و تعیین شده، امکان بهرهمندی از بخشی از منافع حاصل از بهرهبرداری پروژه را داشته باشند.
وی اظهار کرد: مطالعات مختلف نشان داده است تعریف یک نسبت اهرمی، میتواند انگیزه افراد برای مشارکت را افزایش دهد. این شکل از تامین مالی میتواند به صورت اهرمی و در ترکیب با منابع وزارتخانه به کار گرفته شود؛ بدین معنی که به ازای هر واحد جذب سرمایه توسط افراد خصوصی و نهادهای عمومی مشارکتکننده مانند سازمان فرابورس یا وزارت بهداشت نیز به میزان مشخصی مشارکت کنند.
نظر شما