اسماعیل محمدیانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگرچه ویروس کرونا در ماهیان بیماری زا نیست اما برای جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی باید توصیههای بهداشتی را جدی گرفت.
وی با بیان اینکه ماهی خودش آلوده نمیشود اما به صورت مکانیکی میتواند آلودگی را منتقل کند، اظهار داشت: احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق کیسه پلاستیک آلوده و امکان اینکه فرد فروشنده مبتلا به ویروس باشد، وجود دارد.
محمدیانی افزود: اگر فرد آلوده به ماهی دست بزند آلودگی به ماهی منتقل شده و این آلودگی سطحی نیز می تواند با افرادی که اقدام به خرید یا جابجایی آن نمایید به فرد دیگر منتقل شود.
وی با بیان اینکه عرضهکنندگان مسایل بهداشتی را به باید رعایت کنند، بیان کرد: شست و شو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری ماهی قرمز، تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب، نداشتن تماس حفاظت نشده با آب و ماهی و رعایت بهداشت فردی و محیطی از جمله الزامات بهداشتی است که باید هنگام عرضه ماهی قرمز رعایت شود.
وی ادامه داد: در صورت تماس با ماهی یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شست و شوی دستها با آب و صابون یا استفاده از ضدعفونیکنندههای مناسب اقدام شود.
ماهی قرمز «Goldfish» با نام علمی «Carassius auratus» در خانواده کپور ماهیان قرار دارد؛ این ماهی بومی کشور چین بوده و جزو معروفترین حیوانات خانگی محسوب میشود که از سالیان پیش در این کشور به صورت اهلی درآمده است.
ماهی قرمز قادر به تحمل طیف وسیع دما، pH و شوری آب است و در برابر غلظت پایین اکسیژن و آلودگی آب مقاوم است؛ همین خصوصیتها باعث شده است که شرایط متفاوت محیط جدیدی که وارد آن می شود را تحمل و خود را با آن سازگار کند.
تاکنون ۳۲۶ نفر در آذربایجانغربی به کرونا مبتلا شدهاند که یکی از مهمترین علتهای آن، همراهینکردن برخی از مردم و حضور یافتن آنان در نقاط پرتجمع است.
نظر شما