۲۹ اسفند ۱۳۹۸، ۲۱:۰۹
کد خبرنگار: 2986
کد خبر: 83721504
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

دبیرکل سازمان ملل: کرونا ۳.۴ تریلیون دلار به کارگران زیان می‌رساند

نیویورک-ایرنا- دبیرکل سازمان ملل متحد، شرایط ناشی از کرونا را یک بحران انسانی دانست و گفت: کارگران سراسر جهان، ۳.۴ تریلیون دلار درآمد خود را به دلیل کرونا از دست می‌دهند.

آنتونیو گوترش که به خاطر شیوع بی سابقه ویروس کرونا در نیویورک مجبور شده است به تمامی کارکنان دورکاری بدهد، خود نیز در یک نشست خبری کاملاً تله کنفرانس شرکت کرد.
خبرنگاران سازمان ملل متحد نیز به صورت تله کنفرانسی به این نشست خبری ملحق شدند؛ جایی که دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: این بحران به همبستگی جهانی نیاز دارد.
وی تاکید کرد: ما در وضعیت بی‌سابقه‌ای هستیم و قوانین موجود، مناسب شرایط فعلی نیستند.

دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه بحران کرونا در طول ۷۵ سال تاریخ این سازمان بی‌سابقه است، گفت: این بیماری رنج‌های انسانی را گسترانده، اقتصاد جهانی را آلوده کرده و به زندگی مردم پایان داده است. رکود جهانی به یقین نزدیک است.

گوترش افزود: سازمان بین المللی کار به تازگی گزارش داده است که کارگران در سراسر جهان می‌توانند تا پایان امسال میلادی ۳.۴ تریلیون دلار آمریکایی درآمد از دست بدهند. این بالاترین بحران انسانی است که خواستار همبستگی است. خانواده انسانی ما استرس دارند و بافت اجتماعی در حال پاره شدن است.

وی با بیان اینکه در این شرایط، کشورهای فقیر بیشترین ضربه را خواهند خورد، ادامه داد: من از تصمیم رهبران گروه ۲۰ برای تشکیل اجلاس اضطراری هفته آینده در پاسخ به چالش‌های ناشی از بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ استقبال می کنم و من مشتاقانه منتظر شرکت در آن هستم.

دبیرکل سازمان ملل متحد اضافه کرد: پیام اصلی من واضح است؛ ما در وضعیت بی سابقه‌ای هستیم و دیگر قوانین عادی، کار نمی‌کند. ما نمی توانیم در چنین مواقع غیرمعمول به ابزارهای عادی متوسل شویم.

گوترش با تاکید بر اینکه دنیای ما با یک دشمن مشترک روبرو است، تاکید کرد: ما با ویروس در حال جنگ هستیم. کووید-۱۹ مردم را می کشد و همچنین به اقتصاد واقعی و هسته آن یعنی تجارت، زنجیره های تامین ، داد و ستد و مشاغل حمله می کند. تمام کشورها و شهرها در حال خاموش هستند. مرزها بسته می شود. شرکت ها در تلاش هستند تا در داد و ستد بمانند و خانواده ها به راحتی تلاش می‌کنند تا زندگی خود را حفظ کنند.

وی از رهبران جهان خواست با هم جمع شوند و یک پاسخ فوری و هماهنگ را برای این بحران جهانی ارائه دهند.

دبیرکل سازمان ملل متحد، سه اقدام فوری در این زمینه برشمرد و گفت: وضعیت اضطرار بهداشتی نخستین اقدام است. بسیاری از کشورها از ظرفیت مراقبتی حتی برای موارد خفیف در مراکز بهداشتی و درمانی برخوردار نیستند و بسیاری از آنها نمی‌توانند به به نیازهای عظیم سالمندان پاسخ دهند.

گوترش افزود: حتی در ثروتمندترین کشورها ، سیستم های بهداشتی تحت فشار قرار دارند. برای تامین نیازهای فوری و افزایش تقاضا، هزینه های درمانی باید سریعاً تقسیم شود، گسترش سلامت باید با افزایش مقیاس نیازهای فوری و خروش نیازها، آزمایش، تقویت امکانات، پشتیبانی از کارکنان مراقبت های بهداشتی و تامین منابع کافی با احترام کامل به حقوق بشر گسترش یابد.

وی با بیان اینکه گسترش ویروس همچون آتش سوزی گسترده به ویژه در مناطق آسیب‌پذیر جهان باعث کشته شدن میلیون‌ها انسان خواهد شد، اظهار کرد: باید به سرعت از موقعیتی دور شویم که هر کشور استراتژی‌های بهداشتی خود را در پیش گیرد تا با شفافیت کامل، یک واکنش هماهنگ جهانی از جمله کمک به کشورهایی که کمتر آمادگی مقابله با این بحران را دارند، تضمین کند.

دبیرکل سازمان ملل متحد ادامه داد: دولت‌ها باید به تلاش چند جانبه برای مبارزه با ویروس به رهبری سازمان بهداشت جهانی که درخواست های آن به طور کامل برآورده می شود، بیشترین حمایت را داشته باشند. فاجعه سلامتی روشن می کند که ما فقط به اندازه ضعیف‌ترین سیستم بهداشتی قدرت داریم. همبستگی جهانی نه تنها یک ضرورت اخلاقی است بلکه به نفع همه است.

گوترش تمرکز برپیامدهای اجتماعی، اقتصادی و بازپروری را دومین اقدام لازم در این مسیر برشمرد و اضافه کرد: برخلاف بحران مالی سال ۲۰۰۸، تزریق سرمایه تنها در بخش مالی جواب نمی‌دهد. این یک بحران بانکی نیست بلکه بانک‌ها باید بخشی از راه حل باشند. این یک شوک معمولی در عرضه و تقاضا نیست. این یک شوک برای کل جامعه است. نقدینگی سیستم مالی باید تضمین شود و بانک ها برای حمایت از مشتریان باید از مقاومت خود استفاده کنند.

وی با بیان اینکه کودکان در این بحران، هزینه سنگینی پرداخته‌اند، گفت: بیش از ۸۰۰ میلیون کودک اکنون در خارج از مدارس به سر می‌برند که خیلی از آنها تنها در مدرسه غذا دریافت می کردند.ما باید اطمینان یابیم که این کودکان همچنان به غذا و آموزش برابر دسترسی دارند.

دبیرکل سازمان ملل متحد جهان بر تداوم برنامه‌های حمایتی از قشر آسیب‌پذیر تاکید کرد و افزود: نیازهای اولیه زندگی نباید قربانی شود. بحران مالی سال ۲۰۰۸ به روشنی نشان داد که کشورهایی که دارای سیستم های قدرتمند حمایت اجتماعی هستند کمترین آسیب را متحمل شدند و سریعا از تاثیر آن بهبود یافتند.

گوترش ادامه داد: ما باید از آن بحران درس بگیریم. ما یک چارچوب برای اقدام داریم؛ برنامه ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار و توافقنامه پاریس در مورد تغییرات آب و هوایی. ما باید به تعهدات خود برای مردم و سیاره پایبند باشیم.

وی اضافه کرد: سازمان ملل متحد - و شبکه جهانی دفاتر کشور ما – با حمایت از همه دولتها، اطمینان حاصل می‌کنند که اقتصاد جهانی و افرادی که در خدمت آنها هستیم از این بحران قوی تر ظاهر می شوند. این منطق یک دهه عمل برای تحقق اهداف توسعه پایدار است. بیش از هر زمان دیگری، ما به همبستگی، امید و اراده سیاسی نیاز داریم تا بتوانیم با هم از این بحران عبور کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha